1 januar 2018 -- 19:11

Godt nyttår, alle dere! Håper avslutningen på 2017 ble en fin en, det ble den for meg. Middag, sprudlende i glasset, kjoler og dresser, kake, stjerneskudd og latter. Feiret med gode folk, og vi takket for det gamle før vi ønsket det nye året velkommen. Jeg er skikkelig motivert og entusiastisk for dette året. Jeg har skrevet flere mål i boken min, og bare det å tenke på dem gjør at jeg må dra på smilebåndet mens jeg kjenner motivasjonen bruse i kroppen. Sånn hadde jeg det ikke i fjor, og det gjør at jeg er ekstra takknemlig for å ha det nå. Ingen av mine mål går ut på drastiske forandringer eller store endringer i livsstil/væremåte, men heller mål som jeg allerede jobber aktivt for og som jeg ønsker å videreutvikle. Som Stian så fint sa det: det å føle seg vel og kjenne mestring gjennom livet krever faktisk en solid innsats, og for mange vil det å holde gode vaner gående gi mer enn hva et konkret nyttårsforsett vil gi.

Jeg vet i hvert fall at mange av de vanene jeg har innarbeidet de siste årene, er vaner som gjør bidrar til at jeg opplever en god livskvalitet. Og bare fordi de allerede er vaner og jeg altså ikke skal innføre dem på nytt, betyr ikke det at de ikke fortjener fokus videre. Det ville vært rart og leit å skulle overse faktorer som spiller positivt inn på helheten.

La det bare være sagt, uansett hva du har planer om å oppnå i 2018 eller hva nyttårsforsettene dine er: det er DU som må gjøre innsatsen!

Om målet ditt er å trene tre ganger i uken, spise fisk oftere, få maks læringsutbytte på skolen, lære deg å strikke, begynne å gå til jobb… Det er DU som må gjøre det. Handlingene dine er det som faktisk får deg nærmere målet. Det hjelper ikke å ha den beste planen i verden om den kun forblir en plan.

Jeg vet veldig godt hvor lett det er å utsette ting, gjøre unntak og hele tiden finne en unnskyldning til hvorfor man ikke skal utføre en slik ting. Og for all del, ingen krise om du dropper det. Men vit også at dersom du har satt deg et mål, så er det også du som bestemmer hvordan og når du skal nå det. Om du skal sitte igjen med mestringsfølelse, lærdom og et nytt utgangspunkt. Utvikling er opp til oss selv. Det er mye ansvar i det, men også veldig mye makt. Vi må ville og vi må handle. Har vi de to faktorene på plass, og legger til prinsippet om kontinuitet, altså handling over tid. Da kan vi få til så utrolig mye!

Har noen av dere noen mål dere vil dele? Jeg blir gira bare av å høre andres mål, ikke bare nå selvsagt, men generelt gjennom året og livet. Bare det at folk setter seg mål er et tegn om at de ønsker å oppnå noe mer, at de ønsker å utvikle seg og at de ønsker mestring, og det synes jeg er så inspirerende!

Av Kamilla | 4 Kommentarer »
 1. Anne Martha sier:

  Er så enig i at det er motiverende å høre andres mål og forsetter! Særlig de som ikke handler om vekt, hehe.

  Her er noen av mine:
  – Fortsette med å gjøre yoga en gang i uka, noe jeg startet med i høst
  – Innføre skjermfrie soner i leiligheten
  – Teste ut to nye middagsretter pr. måned, som er en måte å få større variasjon i kosten på
  – Bli råere på å lage opp store mengder gryter/supper/gratenger før travle perioder, slik at jeg har fastfood i fryseren til enhver tid
  – Være i mer aktivitet sammen med kjæresten min (ikke bare trening)
  – Ha flere dype samtaler med familie og venner! Våge å stille de litt personlige spørsmålene når anledningen byr seg
  – Passe på å ha tomme felt i kalenderen hver uke, slik at jeg får tid til å hente meg inn i mellom slagene. Innbakt i dette punktet ligger det også å si nei til ekstra jobb, avtaler osv. som jeg ikke ønsker å bruke tid på.
  – Nyte enda mer, ved å bruke sansene mine: Mat, lukter, natur, kunst, andre mennesker…
  – Bruke enda mer tid på å være takknemlig, for det blir jeg så vanvittig glad av!

  Ha et godt nytt år, Kamilla! Håper du fortsetter å spre inspirasjon og glede gjennom bloggen din i 2018.

  • Kamilla K sier:

   Ohoi!!! Jeg kjenner det kribler bare av å lese de målene. Noen SKIKKELIG likandes og berikende mål og fortsetter du har listet opp, så inspirerende og motiverende.
   Den med å ha flere dype samtaler, og våge å stille litt mer personlige spørsmål… Det tror jeg kan bli helt utrolig lærerik og veldig interessant. Det punktet likte jeg spesielt godt <3

   Tusen takk for at du la igjen en så fyldig kommentar, den fikk meg til å både smile og tenke. Glad jeg har lesere som deg, Anne Martha 🙂 Godt nytt år!

 2. G sier:

  Godt nytt år fine Kamilla 🙂
  Jeg leser kostholdsinnlegget ditt om igjen om økt karbohydratmengde og høyt aktivitetsnivå… Dersom du bodde 10 km fra jobb, hadde du gått til og fra jobb da hver dag? Vanligvis sykler jeg når det er bart og ikke glatt, men nå har det blitt et sykkelopphold fra midten av november til værgudene bestemmer seg for litt mer varme og litt mindre snø og is:) Gleder meg til å sykle igjen, flyttet i august, så fikk noen fine måneder med 2 mil sykling daglig. Det hjalp veldig på hverdagsaktiviteten (men syns ikke jeg merket noe forskjell på kroppssammensetningen – vekten var iallefal den samme, kanskje litt mer muskler i låra…)
  Jeg jobber med mine nyttårsforsett for 2018. 2017 ble brått ikke helt slik jeg hadde tenkt og fylt med mye redsel for de nærmeste og mye indre stress som følge av det.
  Hpåer du får et godt 2018, gleder meg til å følge med deg her <3

  • Kamilla K sier:

   Hei og godt nytt år 🙂
   Først må jeg bare få påpeke at jeg ikke går både til og fra jobb. Jeg går TIL jobb, og etter jobb tar jeg trikken til trening. Og så går jeg vel et par km av veien hjem derfra (fordi det er fint gjennom park osv.) før jeg tar kollektivt hjem. Om sommeren går jeg gjerne veien hjem fra trening også, men ikke på dette isete føre. Hadde jeg hatt 10 km til jobb hadde jeg helt klart ikke gått hele veien, men trolig halve 🙂 Jeg kan hoppe på tre ulike trikker og et par busser underveis kort fra turruten min, er veldig heldig med å kunne være så fleksibel. Går helst hele veien da. Jeg ELSKER den starten på dagen! Med podcast eller musikk, minimalt med mennesker ute, og bare skikkelig meg-tid. Fra mandag skal jeg prøve lydbok på morgenturene mine, det gleder jeg meg til 😀 Fikk gavekort på Storytel til jul.
   Høres utrolig deilig ut å sykle til og fra jobb også, to mil er jo en soliiiiiid avstand! 😉 Men jeg føler med deg: fy søren som jeg gleder meg til isen er borte og det blir optimale turforhold igjen.

   Leit å høre at 2017 ble fylt med redsel og indre stress. Jeg håper du ikke får den belastningen i 2018, og at du får tilbake noen gode faktorer som kan fylle dagene og livet ditt med glede og ro. Å føle seg vel og kjenne en form for balanse og kontroll er virkelig gull verdt, det unner jeg deg å finne frem til.

   Tusen takk for gode ord, og takk for at du setter pris på bloggen <3

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.