21 januar 2018 -- 10:15

Tradisjonen tro ble årets første konkurranse et vektløfterstevne! Altså i øvelsene rykk og støt, gjerne kjent som «Olympisk vektløfting» ettersom vektløfting er en olympisk gren. Jeg driver jo egentlig med styrkeløft (knebøy, benkpress, markløft), men synes det er artig med litt variasjon, jeg kan øvelsene sånn helt OK, og jeg kjenner så mange som driver med vektløfting, så hvorfor ikke? Nå skal jeg jo faktisk få trene litt mer vektløfting igjen, det hjelper nok på til neste stevne. I år har jeg som mål å være med på litt flere stevner i vektløfting, ettersom det er så lenge mellom hvert styrkeløftstevne, og det jeg rykker og støter ikke er nevneverdig muskulært belastende for min del. Teknikken er ikke solid nok til at jeg kan løfte tunge vekter, sett i forhold til hva jeg løfter i knebøy og markløft. Men målet er selvsagt å komme seg dit og!

Uansett. Gårsdagen ble tilbragt i Spydeberg, og det var en artig dag. Spesielt imponerende var Rebekka (rebekkatao53 på Instagram), som ble den letteste og nest yngste i Norge til å støte 100 kg! Det er så syyyyyykt rått! Hun veide inn på 55 kg, og endte opp med å stå der med HUNDRE KILO på strake armer over hodet. Altså, man må jo bare riste på hodet, klappe og bli forbløffet. Og ikke minst inspirert og motivert til å legge inn hardt arbeid for å oppnå gode resultater selv, enten det er egen idrett, skole, jobb eller annet.

Søndag er fast dag for å sjekke «jobbmailen» som ikke er tilknyttet min fulltidsjobb, men som er tilknyttet blant annet bloggen, kostholdsoppfølging, treningsoppfølging og livsstilsveiledning. Jeg har ikke kapasitet til å kunne garantere svar innen 24 timer, men jeg gir forutsigbarheten om svar på søndager. I dag var intet unntak, og jeg sitter her med en så herlig følelse inni meg. Det er så gøy å hjelpe andre med å oppnå målene sine, og det er så gøy når de får aha-opplevelser, når de stoler på prosessen, legger inn arbeidet som trengs, og føler seg helt KONGE når de begynner å høste resultatene. Jeg digger å kunne stå på sidelinjen og heie. Legge inn justeringer dersom det trengs, motivere til videre arbeid, og være en del av et team som jobber for å oppnå noe. Det er en ære å bli viet den tilliten – utrolig stas!

DERE! I morgen skal jeg snappe for «helsesnappen» og dere må veldig gjerne følge med. Det er en snapkonto som har fokus på helse generelt, og jeg ble spurt om å være gjestesnapper der. Skal prøve å være så aktiv jeg kan. Snapper fra morgen til kveld, med mat, livsstilsendring, og eventuelle ønsker folk måtte ha – og jeg skal inkludere bilder og video fra treningsøkten. Jeg løfter jo tungt hver mandag, og har vanligvis på flymodus når jeg trener, men gjør et unntak i morgen. Håper dere blir med!

Av Kamilla | 4 Kommentarer »
 1. Maren sier:

  Følger deg på Helsesnappen i dag, vurderer å ta skjermbilde av alle snappene for å spare til senere. Følger noen andre som skal inspirere til en livsstil som passer den enkelte, men ofte syns jeg de blir preget av «belønninger», unnskyldninger og «alvorsprater». Mye prat og lite action. Det kan fort hende noen blir inspirert av det, men det er så mye hyggeligere å få en snap med et smil, livsglede og synlig engasjement! Klokka er bare 9 på dette tidspunktet, men jeg ser fram til mange snapper i dag.

  • Kamilla K sier:

   Den kommentaren satte jeg pris på, Maren. Tusen takk!
   Hva med at jeg lagrer alle snappene jeg legger ut der i dag, og så lager jeg et innlegg med dem her? 🙂
   Handling er det eneste som vil bidra til varig endring. Belønninger og unnskyldninger har jeg drevet med før, det kom jeg ingen vei med.

   Haha, jeg føler jeg allerede har snappet SYKT mye, så skjønner at det blir personlig snaprekord i dag 😀 Morsomt! Si ifra hvis du har tips eller ønsker til hva jeg skal dele. Skal i hvert fall huske bilde av lunsjen, og så blir snappen med på en tung og lang treningsøkt. Også kan jeg jo tipse om meditasjonsappen jeg bruker når det nærmer seg kvelden… 🙂

   • Maren sier:

    Super snapping til nå, i alle fall! Der er et par ting som jeg har lurt litt på. Det ene er om du bor alene? Spørsmålet handler ikke om å grave i ditt privatliv, men at eg ser for meg å kombinere full jobb, studier, 2-3 timer trening om dagen og et forhold må være travelt. Å kunne legge planer rundt seg selv og sine egne behov må være befriende.

    Det andre er hva du bruker resten av treningstiden din på. Snappene varer i Max 30 sekunder, og jeg tviler sterkt på at 1-2 timer og 58 minutter går til å henge rundt! ?

    • Kamilla K sier:

     Takk for det, Maren, hyggelig at du likte snappingen!
     Forstår absolutt bakgrunnen til at du stiller begge spørsmålene 🙂
     Det kan nok virke som jeg er enda mer travel enn det jeg er, men jeg er en kløpper på timeplaner og planlegging, så føler selv at jeg har en god balanse og at jeg har godt med tid til å være sosial og slappe av. Hadde nok ikke klart å holde på slik over lang tid dersom jeg konstant hadde et jag eller var stressa. Snapper for eksempel mer eller mindre aldri etter seks/syv-tiden, og legger generelt ut lite bilder hjemmefra (der jeg ikke bor alene). I helgene deler jeg kanskje litt trening og natur, ikke stort mer 🙂

     Men man trenger forståelsesfulle mennesker rundt seg for å kunne prioritere trening i så høy grad, og det er jeg veldig takknemlig for at jeg har 🙂

     Hahaha, nei, det har du helt rett i at jeg ikke gjør. Jeg varmer opp, jeg kjører relativt mange sett med mange reps i mange øvelser, pluss at jeg kjører en haug med støtteøvelser, ingenting av dette blir vist, men tar jo lang tid. Sånn som på mandag brukte jeg en times tid på bare knebøy. Mange sett, mange reps, mye av og på med vekter, og selvsagt pauser mellom settene. Også trener jeg på et sted der vi er en solid gjeng som løfter sammen for å bli sterkere, flinkere og mer eksplosive, så det er klart at det blir litt sosialt også, både prat om trening, men også om alt mulig annet 😉

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.