7 januar 2018 -- 19:08

Hvordan har første uke av 2018 vært? Min har hatt noen solide høyder og et par dumper, men alt i alt føles livet bra! Ikke at jeg gikk bananas med noe som helst i julen, men det å være tilbake til kostholdsrutiner, treningsrutiner og ikke minst den totale rammen for dagene, det synes jeg er skikkelig herlig. En av mine planer for dette året er å videreføre kostholdsendringene jeg gjorde de siste månedene av fjoråret. Altså mer karbohydrater, mindre proteiner. Det krever fortsatt litt bevisstgjøring, for dersom jeg ikke skulle tenkt meg om ville jeg kun spist meieriprodukter, kylling, egg, kjøtt og grønnsaker, men sånn skal jeg ikke holde på lenger. Ris, søtpotet, havregryn og riskaker er mine nye venner, vi bruker bare litt tid på å bli kjent. Jeg både ser og merker at kroppen responderer svært, svært bra på endringene, og jeg digger det jo! Defintivt verdt å legge inn arbeidet en endringsprosess krever.

Så, til alle som har planer om å gjøre endringer i livsstilen dette året: jeg er med dere! For noen år tilbake var jeg gjennom de virkelig store endringene, men jeg kjenner igjen mange av de samme trekkene ved denne endringen. Jeg vet også så veldig godt at det bare krever litt tid, så er disse endringene blitt til vaner. Daglig inntak av kokosolje er allerede blitt en selvfølge, og de første ukene måtte jeg jo se på planen min for å huske det.

Det er det jeg ønsker å skrive litt om her nå: ro ned tempoet! Du trenger ikke å ha hastverk med å legge om livsstilen eller gå ned i vekt. Gir man det tid, og ikke stresser med det, vil det gjennom kontinuerlig innsats gi resultater. Fokuset bør ikke være på hvor raskt du kan gå ned X antall kilo, men hvordan. Om fem år, ti år, tjue år, kommer du til å tenke «akk, tenk at jeg brukte elleve måneder på vektnedgangen, fremfor fem måneder»? NEI! Du kommer til å være takknemlig og glad for at du tok deg tid til å utvikle vaner og rutiner som gjorde og gjør kroppen din sunn og frisk, og at du føler deg vel! Og at du kun trengte å gjøre den prosessen én gang.

Da jeg lagde planen for min vektnedgang, som utviklet seg til å heller bli en livsstilsendring, hadde jeg et tidsperspektiv på 17-18 måneder! Da skulle jeg ha klart å gå ned 20 kg. Grunnen til at jeg satte en frist så langt frem i tid var fordi jeg ville ha rom til å prøve og feile, og jeg ville øke sjansene for å lykkes, ved å ikke måtte stresse, men likevel ha fokus på målet. Underveis fikk jeg da også merke effekten av at endringene ble til vaner, og fokuset på målet var ikke lenger like sterkt, for jeg så at endringene ga meg de resultatene jeg ønsket. Det ble realistisk å tenke i et livsperspektiv, ikke bare en midlertidig fase. Plutselig var selve endringene viktigere, fordi de ga enorme og uventede gevinster, og til mitt tidligere jeg vil jeg bare si TUSEN takk! Takk for at du la inn det arbeidet. Takk for at du var tålmodig.

Målet ble nådd etter omtrent ti måneder, og totalt har vektnedgangen blitt på omkring 35 kg. Jeg forstår det fortsatt ikke, jeg har jo søren meg fjernet litt over en tredjedel av hele meg! Haha, det er utrolig rart å tenke på. Men uansett, poenget mitt er at jeg vil så gjerne gi flere den lille vekkeren ved å få et annet perspektiv på en slik endring. Tenk litt fremover i tid, tenk på hvor lite tempoet har å si.

La det også være sagt: jeg er så SYKT glad for at jeg har vært gjennom den prosessen jeg har. Og den hadde jeg ikke kunnet være gjennom om jeg ikke hadde hatt det utgangspunktet jeg hadde. Jeg er utrolig heldig som kan se tilbake på et liv fylt med glede, kjærlighet, trygghet og frihet. Det er faktorer jeg er enormt takknemlig for. Men hvordan man utnytter de faktorene er forskjellig, og jeg vil si det er der jeg har gjort en endring. Det handler ikke like mye om kilo, som det handler om å ta ansvar for egen kropp og livskvalitet. Når jeg legger ut slike før/etter-bilder bruker jeg alltid emneknaggen #braførbestnå. Den sier egentlig alt jeg ønsker å si.

Gjett om jeg synes disse bildene er artige å se på. Det ligger en jobb bak, det ligger også utfordringer, erfaringer og enormt med mestringsfølelse bak.

Av Kamilla | 7 Kommentarer »
 1. Maren sier:

  De siste 9 månedene har jeg gått ned 10 kg. Deler av meg sier «herregud, etter boka skulle jeg ha gått ned 18 kg, MINST!» mens den litt mer avslappa delen av meg sier «så flott! La meg aldri se dem igjen». Hvorfor jeg skal pålegge meg selv dårlig samvittighet for å ikke gå ned «nok» er for meg en gåte.

  Derfor forsøker jeg å endre fokuset mitt. Jeg vil ha god helse. Punktum. Også vil jeg ha det gøy på veien. Jeg vil mestre. Om det fører til vekttap, så er det en flott bonus. Men det skal ikke være hovedfokuset mitt.

  Siden jeg startet har det kommet til en del andre elementer som påvirker de valgene jeg tar nå. Jeg skal gifte meg, og jeg vil se flott ut. Det gjør jeg jo uansett, men jeg vil FØLE at jeg ser flott ut. Videre må samboern og jeg antakelig i gang med en IVF-prosess, hvor det er et BMI-krav. Jeg ligger 9-10 kg unna det kravet, per i dag.

  Mitt overordnede mål er altså god helse. Så kommer delmålene på veien. Noen av de inneholder utelukkende vekttap-mål. Noen utelukkende overfladiske mål. Noen mestringsmål. Det kommer helt sikkert flere til etter hvert.

  Beklager avhandlingen. Nå må jeg kanalisere skrivingen inn på eksamensoppgaven min… 🙂 Ha en god dag!

  • Kamilla K sier:

   Dette var jo bare en fryd å lese, Maren 😀 Så utrolig bra jobba, og HEIA DEG! Jeg blir selv skikkelig inspirert av å lese slikt, får nesten sommerfugler i magen. Det er så herlig hvor mye man lærer underveis, og hvor mye mer moden man gjerne blir i målsettingen sin. De opprinnelige faktorene kan selvsagt bestå, men det er noe med det helhetlige blikket man får, spesielt når man opplever så mange uventede positive effekter. Åh, jeg er glad du la igjen den kommentaren – TAKK!!! 😀 Og masse lykke til med eksamen 🙂

 2. Ane sier:

  Du er så rå!! En stor inspirasjon! 😀
  Veldig random, men bare lurer på hvor du har kjøpt løftebeltene dine? 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hei, Ane! Tusen, tusen takk for det 😀
   Sikter du til for eksempel det turkise løftebeltet, med navnet mitt på? Det er fra Wahlanders: http://www.wahlanders.se/webbutik/katalog/
   Svært populære belter, jeg er knallfornøyd, og de er godkjent i styrkeløft 🙂 Han produserer i mange farger og i to ulike modeller: et hardt og et litt mykere. Jeg har sistnevnte, det er fortsatt et stivt og svært solid belte. Det er også han som har produsert Eleiko-beltet jeg har, som er av den mest stive modellen, som jeg også liker godt. Men skulle jeg valgt én av de to ville jeg gått for førstnevnte 😉 Håper dette hjelper deg noe, og så må du bare spørre dersom det er noe mer jeg kan bidra med!

   God helg <3

   • Ane sier:

    Tusen takk for svar! Helt supert 🙂 Husker du tilfeldigvis hvor mye du betalte totalt, inkl. frakt og toll?

    God helg <3

    • Kamilla K sier:

     Bare hyggelig 🙂 Jeg husker ikke dessverre, bare at jeg ikke måtte betale noe ekstra da jeg hentet pakken. Hverken med første eller andre belte. Men send ham en e-post eller sjekk nettsiden, superhyggelig og god service! Kommer også an på om du skal ha gravering osv. Tror det turkise mitt kostet litt mer pga semsket skinn, men litt usikker. God beltehandel 😀

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.