29 oktober 2017 -- 21:40

Denne uken har mer eller mindre kun gått med til jobb, trening og skole. Jeg har vært på samling fra fredag til søndag, og før slike skolehelger synes jeg det er kjekt å få lest litt ekstra. Da har det passet fint med litt mindre tid til trening og litt mer tid til lesing. Nå etter NM har jeg hatt en «lekeuke» på treningsfronten. Ble oppfordret til å prøve ting som svømming, klatring osv, i tillegg til minst én hviledag. Dere kan jo tenke dere hvordan det har gått. Jeg har trent knebøy, benkpress og markløft jeg… En dag tok jeg frontbøy i stedet for knebøy, en dag tok jeg skulderpress i stedet for benkpress og jeg har tatt både strake markløft og klassisk markløft i stedet for sumomarkløft. Er jeg vill, eller hva?

Løftegleden er på plass!

Dette var litt lek da, Keiser-bøy, i et av de fancy apparatene på Magnat. Her har du mulighet til å overbelaste musklene til de grader, og kjøre eksplosive reps på langt over maksimalbelastningen du klarer i knebøy. Skikkelig tungt og ganske så gøy!

Til tross for at hele dette innlegget dreier seg om trening, sitter jeg igjen med følelsen av at jeg ikke har trent noe særlig denne uken. Jeg har jo ikke program, så da blir naturligvis mengden (treningsbelastningen) noe redusert, i tillegg til at jeg knapt har vært på Magnat, der jeg vanligvis trener. Jeg har nemlig helt herlige treningsfasiliteter på jobb, og har kjørt de aller fleste øktene der.

Benkpress… 2018 er året vi skal utvikle et dypere forhold. Vi SKAL.

Frontbøy og strakmark. Jeg har ikke trent frontbøy siden mai, så det var uvant å utføre den bevegelsen igjen. Tenkte å få inn noen økter med det fremover, for å sjekke ståa. Teknikken var heldigvis ikke glemt. Samme med strake markløft, det er vel over et år siden jeg hadde det i programmet, tung, men god øvelse.

En dag tok jeg en aldri så liten gjesteøkt på STERK Helse og trening på Løren, et kjempeflott senter der. Uten at vi hadde planlagt det endte Silje og jeg opp med å trene samtidig, skikkelig hyggelig! Hun trener på et langt høyere repetisjonsområde enn jeg pleier, men jeg slang meg på, og kjørte fire sett á fem reps i markløft, på 120 kg. Ble litt dans mellom slagene. Også fikk hun meg til å gjøre eleverte bulgarske splittbøy. Jeg skal sannelig gjenta det en dag denne uken, og få vist dere. Anbefales hvis man vil kjenne at lårene jobber så hardt at de nesten sprenger!

Knebøy har det selvsagt blitt litt av, da dette av vane er det første jeg gjør når jeg kommer på trening. Fun fact: i forrige program, som gikk over ni uker, hadde jeg en økt der jeg skulle starte med markløft, så ha benkpress og så knebøy. ÉN av de ni ukene klarte jeg å faktisk huske den rekkefølgen. Knebøy, benkpress, markløft. Det er riktig rekkefølge for en styrkeløfter, og sånn er det bare. Å ta knebøy først er noe jeg gjør på autopilot.

Så til skolehelgen. Den har vært veldig lærerik, interessant og slitsom. Det blir intense dager, og når man allerede har hatt full arbeids- studie- og treningsuke kjenner man gjerne at det hadde vært godt med et lite avbrekk. Likevel har læringen vært både nyttig og informativ, og helgen har føket forbi! Vi har hatt åtte timer med bevegelighetstrening, en rekke timer med teori innenfor anatomi og fysiologi, og flest timer praktisk undervisning om pressøvelser og generelt øvelser som går på bryst, skuldre og triceps/bakside overarm. Gøy!

Det er fire uker til neste samling, og i mellomtiden har jeg store planer om å skrive ferdig på flere av innleggene jeg har begynt på her, sånne «Kamilla grubler over menneskeheten»-innlegg og flere i den sjangeren. Aller først skal jeg sove, og jeg gleder meg til å våkne til en ny uke! Jeg tror det blir en spennende og bra en. God natt og god morgen!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.