30 september 2017 -- 18:23

Jeg har skrevet en litt fyldigere livsoppdatering, men den får vi ta i morgen, for nå vil jeg først dele gleden fra dagens treningsøkt. Jeg hadde medium tung økt med knebøy, skulderpress m/hantler og sumomarkløft. Knebøyen gikk helt topp, med et par doble på 112 kg, noe jeg så for meg at skulle bli litt tungt etter at jeg hadde NI sett á to reps på 110 kg på torsdag, og tre enere på 126 kg i går. Men neida, det gikk aldeles utmerket. Jeg føler endelig jeg har kroppen min tilbake i sitt sterke og energiske modus, og det gjør meg så utrolig glad!

Skulderpress gikk fint, fire sett med 15 kg i hver hånd, det var faktisk økning fra alle de tidligere ukene med det på programmet. Og sumomark gikk bra, med to sett á fem reps på 120 kg.

Men SÅ! Så utfordret Dag meg til å stå på henda. Jeg har sikkert flere med meg når jeg sier at det å være opp ned er langt utenfor min komfortsone. Hele livet har jeg generelt ikke vært noe begeistret for kroppsvektøvelser, det er jo ingen overraskelse når jeg har veid mer enn jeg burde. Å løfte seg selv blir jo tyngre jo tyngre du er. Det var Fredrik som for flere år siden fikk meg til å ta min første armheving, og en stund senere fikk meg til å ta min første kroppsheving. Å klare sistnevnte husker jeg ga en helt vill mestringsfølelse, jeg hadde klart å løfte meg selv! Skikkelig, skikkelig gøy! Nå er begge deler rutine.

Kombinasjonen av kroppsvektøvelser og det å være opp ned derimot, den satt lenger inne. Jeg har riktignok aldri prøvd, for bare tanken har gjort at jeg har utelukket det. Ikke bare stå på hodet engang, men ha hodet opp fra bakken og stå på henda. Grøss! Jeg kan jo bare gå rett på sak: fra Dag og jeg gikk inn i rommet, til jeg hadde stått på henda fire-fem ganger, gikk det vel omtrent syv minutter. Jeg var jo bekymret for om jeg skulle klare det rent fysisk, men som han sa, det er ikke styrken det står på, det er kun hodet. Han hadde rett. Uvant? Litt. Skummelt? Overraskende lite. Tungt? Nei. Gøy? JA!

Fremgangsmåten ble å stå med loddrett overkropp og ha føttene på en kasse. På Magnat er det en rekke kasser, så vi fikk gjort det gradvis høyere og høyere for hver gang. Og så hjalp Dag meg med beina opp da jeg skulle stå inntil veggen. Han er ikke en som gjør det gradvis, det skal gå fra null til hundre på kortest mulig tid. Før jeg visste ordet av det sto jeg på henda!

Nå er målet å få gjort dette litt mer. Jeg har satt meg flere mål innenfor håndstående-kategorien: håndstående push-ups, håndstående med ulike posisjoner med beina, håndstående på kettlebells eller andre ting, håndstående i naturen (inntil et tre eller lignende). Behovet for å klare å stå fritt har ikke meldt seg enda, og det er kanskje like greit.

Ah, mestringsfølelse, både for å ha klart øvelsen, men hovedsakelig for å ha brutt en barriere.

Av Kamilla | 1 Kommentar »
  1. Dag sier:

    Fitness freak! ????

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.