3 juni 2017 -- 10:37

Den fraværende bloggingen skyldes tidenes mest hektiske uke på jobb. Jeg er generelt ganske god på å legge til rette for minimalt med stress i hverdagen, både for følelse av velvære og ro, men også for å prestere godt på trening, sove godt, være i godt humør og kjenne at kroppen og hodet har det bra. Så når søvnen har vært dårlig og jeg til og med ser stressutslag på huden, da er ikke ting helt optimalt. Men det har gått! Neste uke blir trolig nokså lik, men nå har jeg vært gjennom det én uke, så jeg har lagt en slagplan, i tillegg til at arbeidsuken kun er fire dager, og jeg vet at det er siste uken med den belastningen. Så NÅ er stressnivåene mer balanserte igjen, slik jeg foretrekker.

Ja, også hjalp det kanskje ikke at jeg forstuet håndleddet på mandag da, haha. Uff, er det mulig. Har gått med støtte på det hele uken, og det var visst ikke noe voldsomme greier, så det kjennes egentlig ganske bra nå. Har fått trent knebøy, markløft og alt annet etter planen, men ikke noe benkpress. Glad jeg trener med så mange dyktige mennesker, som har hjulpet til med å finne øvelser som belaster samme muskulatur, uten at jeg trenger å bøye håndleddene. Så bortsett fra at jeg har skrapet opp to strømpebukser med den støtten, har jeg ikke blitt veldig påvirket, heldigvis.

Det har faktisk blitt et par repsperser denne uken også. 140 kg x 12 reps i glutebridge, og 185 kg x 5 reps mark fra kloss. Sistnevnte kunne jeg sikkert tatt ti eller flere repetisjoner på, men programmet sa egentlig én, så jeg begrenset meg LITT i hvert fall.

140 kg glute bridge og 185 kg mark fra kloss (ved knærne). Sistnevnte har jeg med i programmet av to hovedgrunner: øve på å låse ut tung vekt i markløft, kjedelig om man klarer å dra stanga helt opp, men ikke klarer å låse ut etter styrkeløftreglementet. Og ikke minst for å kjenne på de tunge vektene, uten å måtte ta belastningen fra å dra den helt fra bakken. Tung markløft er jo en ganske heftig påkjenning for kroppen, og restutisjonstiden kan være nokså lang. Men det er likevel gull verdt å kjenne på det å holde en så tung vekt. I tillegg får man jo styrkeaspektet, men det er ikke hovedgrunnen for den øvelsen.

117 kg knebøy. Haha, du vet du har høy stangplassering når man ikke engang kan se hvor stanga ligger! Jeg er sterkere med noe lavere stangplassering (litt med ned på ryggen), men ettersom det krever et strammere grep, har jeg ikke villet belaste håndleddet slik. Og man kommer ikke unna at knebøy med høy stangplassering ser mye penere ut, om man klarer å holde posisjonene man skal. Det krever mer styrke fra forside lår. Jeg er betydelig sterkere på baksiden, derfor tjener jeg mer på å benytte muskulaturen i bakside lår, pluss rygg og rumpe.

I tillegg har uken bestått av fine stunder med fine mennesker, og tur til både Grefsenkollen og Maridalsvannet. Pluss en tur til Barlindåsen på søndag, der også dronen var med, så jeg skal helt klart snekre sammen et innlegg med bilder derfra! Gooood langhelg, dere!

Av Kamilla | 2 Kommentarer »
  1. Marte sier:

    Du er og blir et skikkelig råskinn, Kamilla! 😀 Kommer ikke helt over den vanvittige utviklingen som du har hatt – Respekt!
    Elsker den løsningsorienterte innstillingen! Alltids noe man kan gjøre, og det er aldri dumt å skifte litt fokus og utviklingsområder iblant. Håper du har ei knall langhelg – fylt med fine turer, fine folk, gode økter, egenpleie og stressfrie timer 🙂

    • Kamilla K sier:

      Du er altså SÅ GOD, Marte! Tusen takk 😀 Jeg blir så glad for dine kommentarer. Og bildene dine på Instagram, for den saks skyld – så eventyrlige. Håper langhelgen din har vært deilig så langt, og at dagen i dag blir fin 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.