2 mai 2017 -- 20:59

Dobbel mandag! Det er andre uken på kort tid der det er fri på en mandag, og i mitt hode blir det da to mandager på rad. Mandagen er åpenbart mandag, og i tillegg har jeg mandagsfølelse på den følgende tirsdagen. For meg som elsker mandager er dette helt fantastisk. Og ikke nok med det, det er enda kortere til neste mandag! Haha, digger det!

Jeg liker at mandagsøkten på trening er en tung økt. At jeg får testet meg både fysisk og mentalt, og at jeg virkelig kjenner at jeg har jobbet for å komme i mål. Da har jeg startet uken bra. Jeg følger et treningsprogram, så jeg vet hvilke øvelser jeg skal ha den enkelte dagen, med hvilke vekter, antall sett og reps. Mandagsøkta er den desidert heftigste økten for hele kroppen, nøyaktig slik jeg liker det!

I går hadde jeg altså en tung økt, og da er det logisk at jeg hadde en lett økt i dag. Fortsatt hele kroppen i fokus, men litt andre øvelser, færre sett og reps, og betydelig lettere belastning. Så, jeg tenkte å vise dere hvordan jeg har trent i dag, både med en kort oversikt og litt mer detaljer.

Oversikt:

  • Knebøy 2×5, 2×3 – lett
  • Skrå hantelpress 6×3 – lett
  • Glute bridge 5×5, 1×5 – lett + medium siste sett
  • Pullups 3×5 – lett
  • Rygghev 2×8 – tungt

De første to settene med knebøy på fem repetisjoner, deretter legge på mer vekt og ta to sett med tre repetisjoner. For min del sto det 71 kg på de to første settene og 80 kg på de to siste. I hantelpress brukte jeg 17,5 kg-hantler på alle sett, skal øke til 20 kg neste uke, det vil fortsatt bli i «lett sone». Fokus på lang arbeidsvei, så albuene skal godt ned før man tar i alt man kan opp.

Deretter ble det glute bridge, med fem sett á fem reps, etterfulgt av ett sett á fem reps. De første fem settene var med lik vekt (80 kg), og var lette. Deretter la jeg på 40 kg, og kjørte et noe tyngre sett på 120 kg, også med fem reps. Vel, det var det jeg skulle, men jeg tok seks reps, for jeg kan tydeligvis ikke telle til fem… På siste rep på siste sett holder jeg alltid topposisjonen ekstra lenge, og virkelig kjenner at setemuskulatur og bakside lår brenner.

Til slutt ble det noen kroppshevinger med strikkhjelp, pluss tygghev med stang og vekter (25 kg på første sett og 28 kg på siste sett). Det er mye lettere å holde en stang på plass, enn flere vektskiver på ryggen, når man gjør rygghev. Tips, tips!

Ellers kan jeg meddele at jeg fikk meg en solid overraskelse da jeg gikk til jobb i dag. Jeg krysser Karl Johans gate mellom TV2 og BikBok flagship store. Og hva ser jeg på en stor vegg rett nedenfor BikBok? «Opening of the Nike Store July 2017». Det er Varnergruppen som skal åpne butikken, rett rundt hjørnet for der jeg jobber. Dette kan bli interessant. Jeg er jo en smule glad i Nike, for å si det mildt.

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.