14 januar 2017 -- 13:05

Jeg våknet kl ni i dag, og skulle egentlig bare se på mobilen for å finne ut hva klokken var, og så snu meg rundt for å sove videre. «GOD MORGEN!! JEG ER VÅKEN!!!!!!», og et par andre meldinger, var allerede mottatt for en time siden. Morgentur med Ingrid sto på agendaen, og som alltid er turtidspunkt «når vi har våknet». Kvart over ni var jeg klar for å gå ut døren, klar for en helt herlig morgentur, med det som er den aller beste samtalepartneren jeg vet om. På linje med mamma. Det tror jeg må være et av de største komplimentene jeg kan gi. Ingrid og jeg har et vennskap som gjør at jeg bikker over mot å tro på at visse ting i livet ikke er tilfeldig. Så lenge vi har kjent hverandre har skogsturer og gode samtaler vært «vår greie» og jeg har ved et par anledninger nevnt her at jeg tror faktisk mange ville fått noe ut av det om vi hadde laget en podcast ut av det. Lyden hadde riktignok blitt skikkelig dårlig.

Ingrid og jeg kommer fra hvert vårt ytterpunkt når det kommer til helse, og det lærer vi enormt mye av. Fysiske faktorer, selvsagt, men i aller størst grad mentale faktorer, for hvordan og hvorfor man lever som man gjør. I dag pratet vi en del om hva som spiller inn når godt voksne mennesker skal gjennomføre en livsstilsendring. Når de har hatt det samme tankesettet rundt kosthold og helse i så mange år, kanskje ikke er like villige til endring som det de var i sine yngre dager, og i tillegg drukner i en jungel av råd, tips og «fasiter». I tillegg er det jo kjemi i bildet, hvordan kroppen responderer på endringer og hvilke signaler som går via fordøyelse og hode, og så videre. Å bli fortalt «sånn må du gjøre» kan vi vel alle være enige om at ikke er veldig gjennomtenkt pedagogisk. Jeg har troen på at en livsstilsendring oppleves både lettere, og faktisk blir en varig endring fremfor en diett, hvis den springer ut fra en indre motivasjon. Men indre motivasjon er ikke noe du bare kan gi til folk, eller be dem ha. Du kan ikke gi dem en resept på det, og du kan ikke bestemme at de skal ha det. Utover det å leve som eksempel, inspirere på måter som ikke virker påtrengende, applaudere fremgang, og gi støtte, er det lite man får gjort, for å nå inn. Og ikke alle er villige til å slippe inn slik påvirkning. Kjempespennende å drøfte rundt dette, synes vi.

Et tema vi stadig kommer tilbake til er også hvor utrolig, utrolig heldige vi er, som får muligheten til å føre de samtalene vi har. I skogen. I kuldegrader, uten å fryse. Fordi vi har varme klær. Vi har gode sko, vi har mobiltelefoner vi kan bruke til å ta bilder underveis, vi har godt syn så vi kan observere den vakre naturen, vi har kropper som lar oss gå disse turene, vi har mat på bordet som gjør at vi har energi til å gå turer og energi til å tenke, reflektere og formulere setninger, vi har gode senger som gjør at vi får sove godt før turene, og listen bare fortsetter. Vi er så heldige. Vi er ikke redde når vi går i skogen, vi føler oss trygge, og vi føler ro. Jeg er så takknemlig for at jeg lever nettopp dette livet, at jeg får ikke sagt det nok.

Du vet du går tur med en fysio når slike bilder blir tatt, og det første som blir sagt er «ah, hoftemobiliteten din!» Haha! Takk til knebøy og sumomark.

Av Kamilla | 4 Kommentarer »
 1. Frida sier:

  Jeg kunne lovet dere vertfall en fast lytter om dere skulle finne på å lage podcast, for å si det sånn! Dere er ikke annet enn herlige <3 håper resten av helgen blir fin

 2. Sara sier:

  Hvordan får dere tatt bilder som det nederste, når det bare er dere to og mobiltelefon ?

  • Kamilla K sier:

   Selvutløser på iPhone, det er i den standard kameraappen 😉 Setter den på ti sek, blitzen blinker som nedtelling, når den stopper tar telefonen ti bilder og så velger vi bare ut de/det vi liker best, og lagrer 😀 Genial greie!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.