20 november 2016 -- 14:13

Gooood søndag, fintfolk! Hvordan er helgen? Min er topp! Ah, et overskudd utenom det vanlige har begynt å melde sin ankomst, og jeg tar det i mot med åpne armer. Skjønner også at det ikke kan tas som en selvfølge at det vil vedvare, men jeg nyter det mens det er her, og tenker at de knepene jeg har gjort for å få det slik, de skal jeg i hvert fall fortsette med.

Jeg føler meg heldig som kan ha denne følelsen på denne tiden av året, hvor så mange, inkludert meg selv, har en tendens til å ha et dalende humør. Det er mørkt, bladene har falt av trærne slik at det er fargeløst, det er mer nedbør, noen dager er det glatt, det er kaldt, og i det hele tatt. Da krever det gjerne litt ekstra å få frem godfølelsen og piffen. Og er man ikke bevisst på det, kan det skje fort.

Så er det jo gjerne slik at hvis man føler seg litt daff en dag, tenker man at man skal ta det helt med ro, og gi seg selv en dag «av». Og for noen er det nøyaktig det som skal til for at de henter seg inn igjen, og for noen er det starten på en rekke slike dager, og en enda dårligere følelse. Det skal sannelig ikke være lett å knekke disse kodene.

En av tingene som i stor grad gjør at jeg føler meg opplagt, er alle turene jeg går. Frist luft, bevegelse og avkobling. Nå som det ikke alltid er like trivelig vær, merker jeg at det ikke er like mange som er interessert i å være med på tur, som i sommerhalvåret. Da er det jo turavtaler skvist inn i kalenderen hvor enn det er plass, det er jeg så takknemlig for. Men å gå alene er for all del ingen krise, jeg er jo ram på podcaster. I den forbindelse lurte jeg på om noen har noen spennende podcaster å tipse meg om? Bare det ikke er treningspodcaster, for det klarer jeg ikke. Helse, kosthold, mental trening, lykke, bevissthet og den type ting er jeg glad i å høre på.

Husk at en tur ikke trenger å være på flere timer for at den skal gi «tureffekt». En halvtime med bevegelse, luft og kanskje en god samtalepartner, eller i det minste få tankene litt bort fra dagligdagse ting, det kan virkelig gjøre susen!

Av Kamilla | 5 Kommentarer »
 1. lol sier:

  Unnskyld meg, men når fikk dere mørketid i Oslo? Sist jeg sjekka betyr mørketid at man ikke lenger ser sola? Dere der nede vet fint lite om hva mørketid egentlig betyr ass

  • Kamilla K sier:

   Sånn, endret overskriften kun for deg 😉 Tro det eller ei, men jeg er klar over hva definisjonen på mørketid er. Mørketid er når sola er under horisonten hele døgnet. Brukte ordet fordi det klang bedre, og regnet med at folk kom til å forstå budskapet i innlegget, til tross for at vi ikke bokstavelig talt har mørketid her hvor jeg har skrevet teksten.

 2. Nora sier:

  Ja, for meg blir det vanskeligere å komme meg ut på tur når det blir så tidlig mørkt!
  Av podcaster hører jeg mest på
  – Ingefær
  – The Lively show (mer livsstil aktig, men hun har mange mange episoder og mange gjester så det er litt for enhver smak)
  – Bra damer
  – Fertility Friday

  Hører også av og til The living experiment, The healthy moms podcast, Tusvik &Tønne, og Balanced Bites 🙂

  • Kamilla K sier:

   Føler med deg på den, frister gjerne mer å holde seg inne, til tross for at jeg alltid blir glad for avgjørelsen etter at jeg har gått en tur 😉
   Takk for tips! Balanced Bites og Ingefær hører jeg på selv (skal snart være gjest igjen 😀 ), men de andre har jeg ikke vært innom, så de skal jeg sjekke ut! God søndag til deg 🙂

 3. Maja sier:

  Hør hør! Bare det å se LITT dagslys (selv på en grå dag) og få LITT frisk luft innabords har så utrolig mye å si. Selv begynner jeg endelig å komme litt ovenpå og få litt mer overskudd igjen etter halvannen måned hvor det har skjedd så mye at all trening ble lagt fullstendig på hylla. Men nå…NÅ er energien, lysten og driven tilbake, og både i går og i dag kom jeg meg tidlig opp for morgentrening (utendørs i går, innendørs i dag) og ikke bare gjør det underverker for humøret, men jeg føler jeg får SÅ mye mer ut av dagen! 😀 Krysser fingrene for at overskuddet og godfølelsen fortsetter – både for deg og for meg! <3

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.