27 juli 2016 -- 13:43

Det må være flere år siden jeg lagde et innlegg som dette, med innkjøp fra en handletur?! Haha, uansett, i ekte bloggestil: vi var i Sverige i går, og på veien dro vi innom Norwegian Outlet. Jeg hadde aldri vært der før, men har hatt lyst til å dra helt siden Nike åpnet egen butikk der. Jeg er jo merkelojal mot Nike, for å si det mildt. Butikken skuffet stort, mer er det ikke å si om den saken. MEN vi gikk selvsagt innom noen andre butikker da vi først var der og hadde tid.

Jeg har jo blitt mer og mer glad i å gå i fjellet, og med det kommer det lærdom. For eksempel nøler ikke folk med å påpeke at du må ha høye fjellsko. Jeg har ankler av jern (vel, ikke langt i fra), og det verste du kan gi meg er høye fjellsko. Men man «skal» ha det, og jeg ikke hadde så mye fjellerfaring fra før, så da de i butikken sa at det var et must, en gang i tiden, kjøpte jeg det. De er gode å gå i, men anklene mine blir ikke fornøyde etter noen timer. Over Besseggen gikk jeg i noen lave fjellsko, med godt feste, og tenkte ikke over føttene mine én eneste gang underveis. Først etterpå kom jeg på hvor behagelig det hadde vært. Det bugner ikke over av lekre fjellsko, men i går fant jeg noen jeg rett og slett er mer enn bare litt fornøyd med. Lette, sitter som støpt, god såle, og den fineste fargen jeg noen gang har sett på fjellsko! Fornøyd jente nå, ja.

I og med at jeg også har forandret kroppsfasongen noe de siste årene, ble det noen nye turplagg i tillegg. Ah, gå tur i norsk natur, med gode sko og behagelig antrekk. Luksusliv!

Perfekt til den svarte Devold-buksen jeg har, fra samme serie. Har for øvrig svart genser også, men den passer ikke spesielt bra. Buksen er også litt stor, men heldigvis bare litt.

En pølse fra Norrøna?! Haha, neida. En superlett jakke som kan pakkes ned i den ene lommen på jakken! Hørt noe så praktisk?

Skjønner nesten ikke hvordan den kan veie så lite, men det gjør den. Den tørker visst raskt, puster godt, er myk, vannavstøtende og varmer godt. Også elsker jeg at den har tre gode glidelåslommer. Og fargekombinasjonen. Farvel, alltid svartkledde Kamilla.

Har dere prøvd disse? Har dere noen gang kjent noe så mykt undertøy?

Salg på Quest-barer! Disse har reddet meg mer enn én (og ti) ganger, for å si det sånn. Dager på farten og impulsturer i marka hadde ikke vært det samme uten en slik i bakhånd.

Vi kjøpte selvsagt litt mat også, men ikke det helt store. Gidder ikke kjøpe frukt og grønt i Sverige, og cottage cheesen der er ikke på langt nær så god som Tine sin. Karbonadedeigen er mye bedre her hjemme, synes jeg. Det ble litt kylling og meieriprodukter, pluss krydder og to artige salsabokser, men hva mer er det egentlig å kjøpe, i tillegg til husholdningsprodukter? Godteri? Det er vel derfor folk drar dit, sånn egentlig?

Synes disse så veldig gode ut. Med sukker i, men…

Disse… Ah, Lindahls har skjønt greia med gode smaker på produktene sine.

Tenk at jeg har skrevet et så langt innlegg om en handletur! Poeng i bloggboka. Nå får jeg komme meg på trening, appen min forteller meg at det er 43 dager til vesteuropeisk mesterskap i Italia, og på mandag begynner oppkjøringen. MILDT sagt gira!

Av Kamilla | 4 Kommentarer »
 1. Tone sier:

  Jeg mente også som deg at høye fjellsko var noe tull, men det har jeg for lengst trukket tilbake. Høye fjellsko er ikke bare for å støtte ankelen, for altså, jeg kan lett tråkke over i de skoene også. Men om du skal gå litt utenfor superturistløypene i juli, så vil du fort oppleve at det ligger snøfelt i fjellet. Da er det greit å ha litt høyde på skoa. Det samme gjelder elver. I smeltesesong er de stort sett så store sat du ikke kan hoppe over og broene er ikke lagt ut enda, for ja, DNT tar disse ofte opp om vinteren slik at de ikke skal rives i stykker av isen. Og når du da må vasse uti, så er det greit at skoen ikke er så lav at det flommer over skoen. Om elven er så stor at det når seg langt opp på låret er det også veldig greit med litt ekstra polstring, for det blir fort til at man gnisser føtter langs steiner i bunnen etc som kan gi gode kutt på anklene. Høye sko er også praktisk når det regner, for da slipper du at Goretex-buksa sender vannet rett ned i skoa. Det er greit med litt god overlapp mellom buksa og skoa.

  Men når det kommer til Besseggen, preikestolen osv så går jeg også i slike sko som du nå har kjøpt. Så lenge det er god sti, tørt i bakken og fint vær så vil jeg heller ha lette sko som puster godt. Men nå må jeg skaffe meg nye, for sist jeg gikk tur i marka kom det en kvist rett gjennom sålen. Men men, lette materialer tåler mindre.

  • Kamilla K sier:

   Ja, der er jeg HELT med deg, på den tankegangen! Når det er vær og føre som krever det, men sånn rent gåmessig for å ha det komfortabelt hvis vi snakker om de klassiske turene jeg går i fjellet, da synes jeg ikke høye er det beste valget (for meg). Da vi gikk til Trolltunga i fjor var det et stykke med snø, men det er jo av de stedene hvor det har gått greit med mennesker før deg, så da er selve stien i snøen så godt tråkket at det ikke gjør noe med lave sko (jeg gikk riktignok i høye der også, og angret, haha). Det var også partier der det var bløtt, men ikke noe veldig store greier. Men ja, helt enig med deg: når det er snakk om å gå utenfor løypene i vått føre, er det absolutt smart med sko som tåler mye. Takk for innspill! 🙂
   Kvist gjennom sålen! Det hørtes voldsomt ut, og langt i fra behagelig. Håper det gikk bra, og at du finner deg noen nye gode sko 🙂

 2. Marte sier:

  Skulle akkurat til å skrive det samme som Tone:) I fjor da jeg gikk i Jotunheiemen fra Torfinnsbu til Gjendebu var det så mye snø noen steder at det var helt nødvendig med høye fjellsko. Jeg synes at mine høye fjellsko er mer behagelig for anklene når jeg ikke bruker den laveste hempa på ankelen. Den som gjerne sitter ganske nærme ankelkulen. Hvis det gir mening?

  • Kamilla K sier:

   Ja, for turer i slikt føre er jeg helt enig i at det er nødvendig. Skjønner hva du mener med hempene, jeg ble tidlig tipset av mamma om å gjøre slik selv, for å gjøre det mer behagelig. Og det er absolutt bedre enn å snøre de helt opp, synes jeg, selv om det ikke er i nærheten så behagelig som lave sko! 🙂 Alt til sin tur!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.