3 april 2016 -- 17:48

Som Kristin så fint sa det: én fjerdedel av året har gått, tre fjerdedeler igjen på å bli sterkere. Vel, hun skrev «sterk», men jeg tror kanskje vi kan konstatere at vi i hvert fall ikke er svake, Kristin. Så jeg går for «sterkere». Selv om jeg ærlig skal inrømme at det er lett å bli blind på vektene noen ganger. Mitt holdepunkt er at da jeg trente med Ingrid for noen år siden, klarte jeg 40 kg i benkpress, og sleit med 42,5 kg. Usikker på om jeg klarte den vekten, eller om jeg missa. Nå pleier jeg ikke gidde å varme opp med den vekten engang. Da har det jo skjedd NOE.

Vel, denne uken har vært en liten mental prøvelse, for jeg har ikke fått kjøre tunge knebøy. For all del, jeg vet at å ta 118 kg i knebøy fem dager på én uke er helt utenkelig tungt for mange. Men for meg, som er vant til tyngre vekter, ofte, er slike «deloaduker» ikke noe jeg gleder meg til. Så, for å utfordre meg selv litt og dra tankene ned fra den høye hesten sin, bestemte jeg meg etter økten på mandag at det skulle være en uke uten belte eller knevarmere. Brukte det altså på mandag, så har det ligget hjemme resten av uken. Belte bruker man jo for å bidra til å holde godt buktrykk og spenn i kroppen gjennom øvelsen, og de fleste som løfter tungt og mye kan nok bekrefte at de tjener en del kg på å bruke belte. Ettersom jeg ikke skulle løfte nært maks, tenkte jeg «dette skal jeg klare HELT på egenhånd». Og det gjorde jeg. GØY!

Kjempefornøyd med treningen denne uken. Én ting er å dra på trening og utføre øvelsene, men det er noe med å gjøre de lette vektene ekstra lette, ha bestemte bevegelser, føle at man blir bedre, og faktisk klarer å prestere, ikke bare «gjøre». Det føler jeg at jeg har fått til denne uken, og det kjennes så bra. Nå gleder jeg meg til i morgen, med tung knebøy igjen. Og tung benkpress og markløft såklart, men det har jeg heldigvis fått ha denne uken og.

Håper treningen deres går bra, og at dere har kommet tilbake i rutiner etter påsken!

Av Kamilla | 6 Kommentarer »
 1. Therese sier:

  God kveld, Kamilla! Dette har ingenting med treningsfilmen å gjøre, hehe, men tenkte jeg skulle høre om du hadde noen bøker å føye inn i listen etter du la ut dette innlegget? 🙂 http://kamillak.com/2014/01/boker-personlig-utvikling/

  Og herlig med mestringsfølelsen å trene på «egenhånd» uten både belte å knevarmer! Selv løper jeg rundt med knevarmer og kun trener overkropp – ser jo kjempekul ut.. Hehe 😛

  Uansett, good kveld – håper fredagen din blir toppers!

  • Kamilla K sier:

   Hei, du! 🙂 Jeg tror egentlig ikke det… Skal sjekke en gang ekstra hjemme, men «f**k it» og podcaster er liksom blitt mine go-to-kilder hvis jeg trenger en ekstra boost 😉

   Å, høres ut som en tålmodighetsprøve det der. Men kjempebra at du gjør det beste ut av situasjonen, og holder kroppen i gang 😀 Og kneleddet varmt!

   God fredag, og god helg til deg!

   • Therese sier:

    Takk for svar 😀 Spørs om jeg ikke skal snike meg ned på biblioteket i helgen og se hva de har av utvalg.
    (Og jeg fant akkurat tidenes og/å-feil i kommentaren min, ble flau).

    Yes, det er virkelig en tålmodighetprøve – men det går vel bra til slutt, håper jeg 😉 Er jo ikke annet å gjøre enn å tro det!

    God helg! 😀

    • Kamilla K sier:

     Høres ut som en bra plan 🙂
     Skrivefeil altså, det er lite gøy, men det skjer vel alle i ny og ne 😉 Du skriver jo heldigvis veldig bra, det virker som det er i ferd med å utvikle seg til å bli mangelvare hos de yngre.

     Digger holdningen! Optimisme og hardt arbeid, så tipper jeg dette går riktig vei for deg 🙂
     GOD HELG!

 2. ingrid sier:

  Du ville ikke prøve 42,5 kg.. Tenk at jeg var sterkere enn deg a! Skal stå på gravstøtten min 🙂 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.