22 februar 2016 -- 6:09

Da jeg la ut disse to bildene på Instagram og facebook for litt siden, rant det inn med både meldinger fra folk som var imponerte, men også flere som ønsket hjelp. Jeg synes det er fantastisk gøy å kunne inspirere og hjelpe, og spesielt da med det som er min hjertesak: livsstilsendring og livskvalitet til det bedre. En god selvfølelse er en så enormt stor berikelse for livet!

Når jeg tenker, prater og skriver om helse, livsstilsendring og utfordringer mtp kropp og sinn, har jeg hovedsakelig overvektige i bakhodet. For det er slik min reise har vært, og der jeg kjenner meg best igjen. Jeg vet hva som kreves for å endre det, og jeg vet at det er verdt det. Det aller viktigste og aller vanskeligste er rett og slett at du må være villig til forandring. Du må vite at dette er det DU som har ansvar for, ingen andre. Det er du som har en usunn eller ubalansert livsstil, og det er du som må gjøre tiltakene for å endre dette.

Som med andre aspekter i livet: det er like greit å bare akseptere med en gang at du må ta ansvar selv. Det er bedre å ha dette i bakhodet enn å forvente at noen skal være der for å redde deg når du trenger det. Først og fremst må du ta ansvar for deg selv. Andre kan være støttespillere og heie på deg, noen ganger mer enn andre. Men jeg kan ikke ta ansvar for deg. Jeg tar ansvar for meg selv. På samme måte som du har ansvar for deg selv. Så kan jeg heie på deg i både oppturer og nedturer, og bidra med det jeg orker, kan og vil for at du får flest av oppturene. Men du styrer ditt eget show.

Ja, det er utfordrende å innse at du ikke har behandlet deg så bra som du håpet eller ønsket. Men jo tidligere du innser at du både fortjener og kommer til å få enormt stor glede av å behandle deg selv bedre, jo bedre. Og med å behandle seg selv bedre mener jeg ikke bare det å spise balansert eller ha et fornuftig aktivitetsnivå, men også at du snakker til deg selv og om deg selv på en måte som gjør at du føler deg vel. Å være venn med kroppen din, spille på lag med kroppen din. Det vil du tjene stort på, mer enn du kan forestille deg.

Av Kamilla | 4 Kommentarer »
 1. Marte sier:

  Du formulerer deg så godt, og bloggen din har vært og er en stor inspirasjon for meg 🙂
  Jeg anbefaler alltid bloggen din til venninner som ønsker å gå ned i vekt. Nettopp fordi du setter så fokus på livsstilsendring og det å ha det bra med seg selv, fremfor fokus på tallene på vekten. Og det var i hvert fall det som skulle til for at jeg begynte å ta bedre valg for meg selv. Takk for det fokuset du har på mat og kropp, og du kan godt begynne å poste litt matinnlegg igjen, savner de innimellom 🙂

  • Kamilla K sier:

   Tusen, tusen, tusen takk for en så hyggelig og motiverende kommentar! 😀
   Matinnlegg… Jeg har en del bilder liggende, har bare glemt hele greia litt. Men spiser jo mat (haha åpenbart), så jeg kan prøve å huske det fremover 🙂 Gøy med ønsker, det setter jeg pris på!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.