9 desember 2015 -- 10:00

«Hvis du våknet en dag og følte deg 100% frisk, hvordan ville det kjennes?»

For et herlig spørsmål, sånt får meg til å smile. Dere kjenner jo meg, digger å reflektere over hvorfor jeg tar de valgene jeg gjør for meg selv. Jeg er så takknemlig for at jeg har en god helse. Jeg elsker å føle meg bra. Jeg kan nesten ikke tro hvor godt denne kroppen samarbeider med meg, og jeg vet ikke engang hvordan jeg skal beskrive den gode følelsen jeg har. Følelsen av å ha en solid kropp, ingen vondter, ingen smerter, ingen plager, overskudd… En så god følelse totalt sett, en frisk, sterk og varm følelse. Jeg er utrolig heldig som har det så bra, spesielt med tanke på hva jeg har gjort med kroppen min over de siste årene. At den ikke har blitt sliten av alt jeg har forandret med den. Det virker som den liker det. Den føles bedre enn jeg visste at gikk an. Og det mener jeg virkelig. Og det er umulig å få andre til å forstå det, hvis de ikke har kjent på den følelsen selv, så «glansbilde» som det faktisk høres ut. Jeg får lyst til å løpe rundt og veive med armene. Sånn har det ikke alltid vært, og jeg tar det ikke som en selvfølge.

God helse. Som pappa har lært meg, og som jeg har gjengitt her på bloggen flere ganger: «En frisk mann har tusen ønsker, en syk mann har bare ett.» Helsen vår har stor betydning for livskvaliteten. Dessverre er det mange som har sykdommer og smerter de ikke får gjort noe med. Men for veldig mange av oss er det også slik at vi har makten til å påvirke hvordan kroppen har det. Makt til å bestemme om vi vil spise et balansert kosthold, som får oss til å føle oss vel. For et balansert kosthold kan gjerne føre til et balansert tarmsystem, et godt immunforsvar, følelsen av velvære. For ikke å snakke om makten til å drive med aktiviteter vi synes er artige, som gir både mestringsfølelse og holder kroppen i gang.

Jeg føler meg heldig. Jeg er takknemlig. Det motiverer meg til å benytte de mulighetene jeg har, til å ha det så godt som mulig. Når jeg faktisk KAN gi kroppen næringsrik mat, trene som jeg gjør, bygge en sterk kropp, sove et rikelig antall timer, gå turer i skog og mark, puste dypt, ha latterkramper med mennesker jeg føler meg trygg rundt… Da elsker jeg at jeg faktisk har kommet dit hvor de mulighetene har blitt en del av hverdagen. At jeg gjør de tingene som fører til at jeg våkner om morgenen og de aller, aller fleste dagene føler meg bra. Ikke bare bra, men BRA!

Dagens tanker fra min kant. Nyt dagen, dere! Gjør det som gjør dere glade, både kortsiktig og langsiktig.

Av Kamilla | 2 Kommentarer »
  1. marit sier:

    Blir glad av å lese bloggen din 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.