19 november 2015 -- 21:44

Noen ganger lurer jeg selv på hvorfor jeg la om livsstilen. Det er så mange som har spurt meg om hva som var den avgjørende faktoren, eller aha-øyeblikket. Jeg synes faktisk det er litt rart at jeg ikke har noe svar. Jeg hadde ikke noe aha-øyeblikk. Ikke noe «NÅ må jeg gjøre noe, hvis ikke…» eller at jeg hadde en spesiell anledning jeg ville forandre meg for. Jeg hadde heller ikke anelse om hvor bra jeg faktisk kom til å føle meg med meg selv eller hvor treningen skulle få meg. Jeg hadde det jo godt. For min del lå det mer i det at jeg identifiserte meg med en helt annen livsstil enn den jeg faktisk levde selv. Det høres kanskje rart ut, men det er slik jeg opplevde det. Jeg var sunn, aktiv, energisk, sprek og positiv. I tankene og drømmene. Handlingene mine reflektere ikke dette.

Nå føler jeg rett og slett at jeg har blitt meg. Den jeg så for meg at jeg var innvendig, den jeg følte meg som. Funnet meg selv, kan man si det sånn? Og kan jeg bare få si hvor FANTASTISK godt det er? Herlighet, jeg har ikke ord for hvor glad jeg er for at jeg tok grep. Det gir meg tårer i øynene. Tryggheten, selvfølelsen, den komfortable følelsen, selvsikkerheten, gleden.

Hvorfor ting ble som de ble, og hva som gjorde at jeg endret det, har jeg ikke noe klart svar på. MEN jeg vet at for mange er det konkrete grunner for begge deler. Spesielt trening pga dårlig samvittighet, eller det å spise/trene for å komme seg bort fra noe annet, ser ut til å være gjengangere. Og jeg tror det er her mange kan tjene på å arbeide for å få en endring for seg selv. At trening kan være aktivitet du liker. At sunn mat i riktige mengder er noe kroppen din trenger og fortjener. Og ikke minst at de andre faktorene i livet ditt er nettopp det: andre faktorer. Du får ikke ordnet opp i problemene med kjæresten ved å spise. Du får ikke ordnet opp i den strykkarakteren ved å løpe to mil. Om du kjeder deg kan du fylle tomrommet med noe. Lese en bok, se en film, ringe en venn, gå en tur, sove, meditere, trene, rydde… Anbefaler denne artikkelen fra Aftenposten, der det også påpekes at om en spiser mye utover det kroppen trenger, kan det være smart å se på hvorfor man gjør det. Det handler veldig ofte om tanker og følelser, fremfor selve behovet for å innta mer mat.

I tider som dette, hvor nyhetsbildet bærer preg av så utrolig mye ondskap og usikkerhet, tenker jeg ekstra mye over hvor glad jeg er for at jeg får gjøre de tingene jeg gjør, at jeg har fått lov til å utvikle meg slik jeg har. Jeg tester grensene mine, jeg føler jeg utnytter den tiden jeg har, den tiden jeg får, til å kjenne at jeg virkelig lever og BRUKER tiden. At jeg er tilstede, at jeg griper sjansene jeg får. Jeg er så takknemlig, jeg er heldig. Dette er faktisk ikke en selvfølge.

aaa

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.