11 oktober 2015 -- 12:42

Gårsdagen kort oppsummert (av klubblederen):

1. plass -63 kg Kamilla Kolvig: 130 kg – 62,5 kg – 170 kg (Norgesrekord!) = 362,5 kg

Gull sammenlagt, sølv i benk, beste løfter i åpen klasse på wilkspoeng!

Jeg trenger kanskje ikke utdype noe mer…? Men det gjør jeg. Jeg er SÅ FORNØYD!

Idéen om å gå ned en vektklasse på et halvt år, for å prøve seg på norgesrekord i mark… Den virket som galskap, men den fristet. «Man lever bare én gang.» I går var dagen kommet, for å teste det som jeg har jobbet målrettet for disse månedene. Bøyen gikk fint (130 kg, 7,5 kg under norgesrekord), benken gikk dårlig (62,5 kg, måtte faktisk nedjustere startvekten for oppvarmingen gikk rett vest), men så… Markløft. 160 på førsteløftet gikk LETT. Så da fulgte vi planen, ba om 10 kg mer på stangen til neste løft, og så var det bare å vente på tur. Puste dypt, og gjøre hodet bestemt. 170 kg, og norgesrekord. Den gikk opp, og jeg trodde hodet skulle eksplodere av lykke, mestring, glede, lettelse og en overveldende følelse. Tre hvite lamper. NOE SÅ GØY! Herlighet, den ville idéen/planen… Den gikk!!!

1

Oppvarming til knebøy.

2

Første løft. Jeg håper jeg en dag skal klare å faktisk fokusere på løftet, på lik måte som på trening. I hvert fall mer lik. Jeg soner helt ut. Nytt sted, ny stang, nye mennesker, forholde seg til signaler og at så mange folk stirrer og roper til deg. Mental trening!

3

Benkpress, på neste stevne SKAL vi samarbeide bedre.

Etter benk følger siste øvelse. Og det er min favoritt. Humøret steg raskt.

4

Så klar. Helt klar. Bare løfteglede.

5

6

JAAAADA! Wiiiiho! Haha, creepy smil, noen? Bryr meg fint lite – DEN FØLELSEN!

7

Jepp, den følelsen. Haha, såååå glad! Og på skjermen – utrolig gøy!

8

Har jeg nevnt at jeg var fornøyd og hadde det gøy…? Haha, åååå! Glad jente, det der.

9

Trolig den eneste gangen jeg kommer til å dra en flekseposering, så da er det på sin plass å legge den ut.

Jeg hadde med meg det beste teamet. Herlighet, så heldig jeg er som har så støttende og gode mennesker rundt meg. De la til rette for at jeg skulle kunne fokusere på å prestere best mulig, og ha en god stevneopplevelse. Virkelig takknemlig!

Dro fra stevnet med følelsen av at jeg fikk med meg det jeg kom dit for. Utrolig gøy, og en god stevneopplevelse totalt sett. Nye mål ble plantet i hodet få minutter etter endt stevne. Mitt første stevne var i desember i fjor, dette var mitt fjerde: reisen har såvidt begynt! GIRA!

Av Kamilla | 28 Kommentarer »
 1. Gratulerer igjen, Kamilla! Du er bare helt rå! 😀

 2. Karoline sier:

  Gjett hvem som sitter og gliser for seg selv her? Jeg kan ikke få sagt nok hvor RÅ du er! Sjeldent jeg har blitt SÅ stolt av en annens prestasjon!
  Men det er så moro å se hvor langt du har nådd. Jeg blir så gira, glad og stolt på en gang! Gleder meg til å følge reisen videre!

  • Kamilla K sier:

   Som jeg skrev til deg i sted: tusen takk for den enorme støtten du gir meg, Karoline. Virkelig, jeg setter så stor pris på det! 🙂 Glad jeg har deg i livet mitt <3 TAKK!

 3. Ida sier:

  GRATULERER!!!

 4. Woooow, gratulerer så mye 😀 IMPONERENDE!

 5. G sier:

  Så utrolig imponerende!! RÅTT! Gratulerer så mye 😀

 6. tonekb sier:

  Så UTROLIG bra, tøft og kult Kamilla! Du er faktisk helt rå!!! Jeg er mektig imponert!

  Kan jeg bare spørre hvorfor du ville gå ned en vektklasse? Var det for å utfordre deg selv, eller har det noe med hvor tunge løft du ønsket å få til (jeg er ikke helt kjent med reglementet i styrkeløft). Og hvilke endringer foretok du i kosten for å klare å gå ned 13kg? Du spiser jo kjempebra og sunt fra før, men foretok du noe drastiske kutt eller endringer?

  Nok igjen: gratulerer så utrolig mye, du er helt fantastisk inspirerende!

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk, gode deg!
   Det var først og fremst fordi jeg ville ha den markrekorden. Det var hovedmålet og triggeren bak det hele. Jeg så for meg at det kom til å funke. I knebøy er rekorden 7,5 kg over det jeg tok i går, og jeg har tatt mer på trening, så jeg ser for meg at om ingen andre kommer inn og tar den, så kanskje det er en mulighet også, om en stund… Det er rett og slett fordi jeg kan gjøre det bedre i den klassen, og for en ekstra utfordring, der ingen andre får kjenne på konsekvenser om det ikke går i boks. Det har på en måte ikke vært så sårbart, for hadde det ikke gått, hadde det ikke skjedd noe annet enn at jeg ikke hadde fått løfte i den klassen, men i klassen over. Jeg har lært MYE underveis, kunnskap om kropp, trening, helse, kosthold og totalen av det hele, som jeg ikke kunne lært like bra via en bok. Jeg har ikke gjort noen drastiske endringer, og det har vært veldig viktig for meg. Jeg har justert bittelitt på valg av matvarer nå de siste par månedene, men ellers har jeg egentlig bare kuttet de ekstratingene man gjerne får i seg. Typ mengden helgekos, dessert på restaurant, den drinken ekstra, ta det siste kakestykket så man skal slippe å kaste mat… Hehe, du skjønner sikkert tegninga – det utenom hovedkosten. Så det har funket veldig fint, jeg er jo vant til å spise en del, og kroppen min var tilpasset et høyere inntak, så det har ikke vært i nærheten så utfordrende som jeg så for meg at det skulle være. Skrev litt på forhånd, om hvordan jeg så for meg at det kom til å bli. Ingenting stemte, haha 😛 Veldig lærerikt og ikke minst sitter jeg jo igjen med enormt mestringsfølelse nå. Håper det ga deg svar på det du lurte på 🙂

 7. Frida sier:

  Gratulerer så mye! Jeg ble skikkelig GLAD av å se det her, du ser virkelig lykkelig ut, som du har funnet det som er riktig for deg! Er akkurat ferdig med egen treningsøkt, hvis ikke hadde jeg sannerlig blitt inspirert til å ta en, selv om vi driver med helt forskjellig trening. Elsker hvordan du fomidler GLEDE over trening.

  • Kamilla K sier:

   Sitter og gliser til skjermen her nå 😀 Tusen, tusen takk!!! Å finne noe man liker å drive med, hva enn det måtte være, er så herlig! Veldig kjekt at du oppfatter det slik, for det er det jeg føler selv, og dermed håper at jeg kan få formidlet 😀 TAKK!

 8. Lene sier:

  Shit pomfritt du er så rå! Gratulerer så masse! Dette var gøy 🙂

 9. Nora :D sier:

  Du skriver at du har så mange støttende og herlige mennesker rundt deg! Så lurte på hvordan du har fått det? Jeg har gode venner, men føler meg så ofte alene, og at ingen tar kontakt med meg, for meg er det helt vanlig å være alene både fredags- og lørdagskveldene… Skulle ønske det ikke var sånn. Prøver å ta kontakt med venner selv, men blir så nedbrutt av at så mange sier nei så ofte, og når så få prioriterer å være med meg igjen og igjen, så er det vanskelig å fortsette å ta kontakt når all kontakt går én vei. Jeg vil så gjerne at folk skal ønske å være sammen med meg, når jeg føler at jeg så ofte prioriterer dem.
  Mye av denne frustrasjonen har med å gjøre at «tid for hverandre» er mitt kjærlighetsspråk. (Hvis du ikke har lest om de fem kjærlighetsspråkene så anbefaler jeg veldig å gjøre det). Men! Har du noen tips til hvordan finne herlige og gode folk? For det virker som du har mange av dem rundt deg 🙂

  Vet at dette kanskje ikke nødvendigvis er det du pleier å skrive om, men tenker at det henger sammen med det å ha god livskvalitet, så da tenkte jeg at det kanskje var litt relevant likevel 😉

  (Og ja, jeg skriver dette på en litt sånn dårlig dag, så da blir alt dette litt forsterket, føler det ikke så ille hver dag egentlig, men lurer fortsatt)

  • G sier:

   Sender deg en god klem <3 Det er ikke kjekt å føle seg alene <3

  • Therese sier:

   Hiver meg på kommentaren til G <3 Det er ikke godt å føle seg alene sånn, og kjenner meg igjen i noe av det du sier – med enkelte føler man kanskje at man alltid er den som gir, uten at man nødvendigvis får tilbake. Det er som du sier måte på hvor mange ganger man vil få nei, før man rett og slett slutter og spørre :/

  • Kamilla K sier:

   Hei, Nora! 🙂
   Ah, jeg synes dette er litt vrient å svare på. For jeg føler ikke jeg får gitt deg et godt nok svar, har prøvd å formulere meg så mange ganger nå. Jeg har en leveregel som sier «gi til de som gir tilbake.» Folk som bare tar/får fortjener ikke en plass hos meg, tenker jeg. Kanskje litt spiss formulering, men mine nærmeste bryr seg om meg, og jeg bryr meg om dem. Det må være en balanse! MÅ! Men hvordan man finner disse verdifulle menneskene… Jeg har ikke noe konkret å bidra med: mine er fra forskjellige steder. Barndomsvenner, studievenner, venner jeg har møtt via andre venner, venner fra trening… Jeg er generelt litt tilbakeholden med å slippe nye folk innpå meg, for jeg vet at når jeg først bryr meg, så er jeg villig til å gi mye. Og da må jeg nesten ha en viss følelse av sikkerhet for at det ikke går én vei. Bah, jeg skulle så gjerne sagt «oppsøk sted X, så er du garantert det» men dessverre funker det ikke sånn. Jeg sender deg en stor digital klem, og håper noen av de du kontakter også viser interesse og engasjement tilbake. Det høres virkelig ut som du har hjertet på riktig plass <3

 10. Maria T. sier:

  Hjerteleg til lykke Kamilla. Så herleg å sjå kva ein kan få til når ein legg sjela i det :-). Veldig inspirerande!!!

 11. Therese sier:

  Æææ! Det er så rått! Gratulerer så mye med knallbra resultater, Kamilla! Du er rett og slett helt sykt rå! Stå på videre 😀

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk, Therese 😀 Du er herlig støtte å ha!

   • Therese sier:

    Så hyggelig å høre! Jeg følger med – selv om jeg kanskje har falt litt av kommentarkjøret – har vært litt travelt med masse jobb og styr for tiden… Men, jeg blir stadig imponert og det er egentlig helt sykt å tenke på hvor lenge jeg har fulgt deg, og hvilken enorm styrke du har fått siden da. Jeg husker fortsatt løpe-Kamilla, hihi 😀

    • Kamilla K sier:

     Jeg føler jo nesten jeg kjenner deg litt, for du har vært med så lenge 😀 Helt sprøtt å tenke på, men også veldig hyggelig! Og tusen, tusen takk! Det har gått så fort, denne utviklingen. Såvidt jeg henger med selv! Haha 😀

     Håper du har det fint, Therese, med jobb og livet ellers!

     • Therese sier:

      Hehe, føler det litt selv – og det er koselig!
      Jeg har det fint, det er mye slit og styr om dagen, men nå er det flytting om et par uker så da håper jeg ting løsner litt.. Håper du har det knall også, Kamilla – og gratulerer med ny medalje i helgen, superwoman 😉

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.