25 oktober 2015 -- 11:02

«Hvordan får du tid til alt?»

Det går an å finne en balanse. Prioriter det du ønsker, men vær realistisk. Det er flere nyanser mellom det å tro en har superkrefter, og ikke gidde noe som helst.

For meg er nøkkelen å planlegge, og ikke minst prioritere. På søndager går jeg alltid gjennom kalenderen for den kommende uken, så lager jeg meg et omtrentlig bilde av den i hodet. Da plotter jeg inn hva jeg skal, og når. For meg er det helt sentralt for å unngå stress. Hver time av hver dag er ikke planlagt, det tror jeg ville virket mot sin hensikt. Men jobb, trening, kafèavtaler og turer er standarder. Med hver sin fargekode: det gir glede når kalenderuken er pen å se på. Hverdagene består stort sett av jobb, trening, tur og/eller noe sosialt. Dine prioriteringer er kanskje annerledes. Jeg er også opptatt av å få litt alenetid hver uke, og ikke minst få nok søvn. Og å nyte dagene. Være tilstede. Hva MÅ du prioritere, hva BØR du prioritere, hva VIL du prioritere? Kanskje du tror du vet svarene, men ikke er fornøyd? Da ville jeg satt med ned og evaluert dem på nytt. For min del er det liten forskjell mellom må/bør/vil, og det føler jeg meg ganske sikker på at bidrar til opplevelsen av god livskvalitet. At jeg vil det jeg må og bør.

Jeg er overbevist om at det at jeg faktisk holder ting gående, er med på å gjøre at hverdagen oppleves meningsfull, og det gir overskudd og lyst til å fortsette slik. Samtidig ser jeg viktigheten av å ikke ha som krav å gjøre alt. Noen ting velges bort, enten til fordel for noe annet, eller til fordel for ingenting (det er lov!). Å våkne med godt humør, og se frem til dagen som venter… Det er en god sirkel, en sirkel jeg ikke alltid har vært i. Med mange små steg i riktig retning, kommer man etterhvert en lang vei. Hverdagen skal være trivelig, det er tross alt dette ene livet vi har, og det er hverdager det er flest av. Samtidig er mål og noe å jobbe for, med på å få oss videre. Å leve i nuet, samtidig som en har forståelse for at det er realistisk at fremtiden også vil komme. «There’s your short term self, and there’s your long term self. And if you’re only true to your short time self, your long term self slowly decays.»

Jeg tenker på det som luksus på sitt beste, det at vi faktisk kan føle oss sikre på at det kommer en morgendag. At vi kan ha mål frem i tid, vi kan planlegge, og forme det livet vi ønsker oss, fordi det er så stor sannsynlighet for at vi skal leve lenge, i solide omgivelser. Selv føler jeg meg veldig heldig, og ønsker å utnytte nettopp dette! Det der er vel egentlig hele min grunnmur for verdier og holdning til livet.

Å føle ro og behag i kropp og sinn er en veldig god følelse. En følelse det funker dårlig å jage på, for ved jag kommer den ikke. Den krever dype pust, den krever å ikke nødvendigvis ha en strukturert plan, men heller en plan uten FOR mye i. En plan med rom for en balansert total. Og jeg har troen på at med riktig næring og en god slant mosjon er en essensiell del av den balanserte totalen.

Jeg har full forståelse for at det er mange livssituasjoner som gjør det hele mer komplisert, men med god planlegging og bevissthet på hva en ønsker å prioritere, har jeg troen på at mange kan forme et godt liv for seg selv. Det handler i stor grad om å gjøre det beste ut av det en har, og ikke tenke på alt en ikke får gjort, men heller være glad for alt en faktisk får gjort.

Av Kamilla | 2 Kommentarer »
  1. Planlegging er virkelig min beste venn. Det er så lettere å få ting gjort når man faktisk har satt av tid til det. Ha en fin uke, nå må jeg sove <3

  2. Thea sier:

    Jeg tror generelt at balanse er nøkkelen til det meste i livet. Du må ha litt av alt for at liver skal være topp. Jeg har aldri hatt mer å gjøre på skolen som det jeg har nå, jeg har aldri hatt så høye krav til meg selv, og jeg har aldri vært så sosial som det jeg er nå. Jeg har heller aldri hatt det så bra. Jeg ELSKER hver dag av livet mitt. Virkelig, den følelsen… Følelsen av å ha det så bra at du ikke kunne hatt det bedre. Jeg unner alle den følelsen. Jeg har tatt de valgene som er best for meg, men de valgene er også litt tilfeldige. Jeg har blitt kjent med meg selv på en ny måte denne høsten, og jeg digger meg selv og livet mitt. Og jeg er så glad for denne bloggen, for jeg tror vi er på samme bølgelengde i livet – og det er faktisk ikke alle som har det sånn. Takk for fortsatt, etter så mange år, fine bloggposter!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.