9 august 2015 -- 12:29

Jeg tipper mange skal i gang med hverdagen igjen denne uken, eller neste. Rutiner skal på plass, og for mange har kanskje ferien ført til at formen har dalt noe. Jeg har i hvert fall hørt både venner, folk på trening og jobb, og fått kommentarer av folk som ønsker ta noen grep nå som høsten starter. Mange fokuserer på at de vil «få av seg noen kilo» og det er på én måte helt ålreit, hvis det bare er en annen betegnelse for å leve litt sunnere, men samtidig synes jeg det er litt uheldig hvis det bokstavelig talt er snakk om tallet på vekten.

Jeg ville heller prøvd å gå bort fra fokus om vekt og utseende, og heller fokusert på hvordan du faktisk vil føle deg i din egen kropp når du spiser næringsrik og bra mat, trener jevnlig og har gode søvnrutiner. Det overskuddet du får, hvor bra du føler deg. Det tar jo gjerne litt tid å komme dit hvor man får full uttelling for det, og ikke minst at rutinene sitter, men VÆR SÅ SNILL: ikke gi deg – det er verdt det! Jo bedre du kan føle deg, jo bedre livskvalitet får du. Og da kan du også være en inspirasjon og støtte for andre, til at de føler seg bra selv. Det er en fantastisk god sirkel å komme inn i! Få ting gjør meg så glad som når jeg får høre at jeg inspierer noen til å ta sunne valg, eller til å fokusere på livskvalitet og det å ta vare på seg selv, fremfor å henge seg opp i kalorier, kroppsvekt og slike faktorer. Jeg kan jo også påpeke at jeg elsker den livsstilen jeg har nå, og at selv om jeg hadde det bra før, så hadde jeg det ikke på langt nær så bra som jeg har det nå. Jeg ante ikke hva som ventet. Jeg føler meg sikker på meg selv, jeg føler kroppen min samarbeider utrolig godt med meg, jeg har overskudd og livsglede, og jeg har det rett og slett skikkelig fint med meg selv. Det er så godt å føle seg oppriktig bra. Og jeg tenker som så: jeg har ett liv. ETT. Noe av det beste som finnes er å ha det bra. Hvorfor ikke gjøre noen små tiltak som gjør at jeg har det bra mest mulig? Jeg synes valget blir ganske enkelt, når jeg tenker på det slik. Noe å ha i bakhodet.

Det å skulle få på plass nye (gamle?) rutiner betyr ikke at du trenger å være så streng med deg selv, og måtte ofre en hel masse. Det handler om de små valgene i hverdagen. Litt mer grønnsaker til måltidene, litt mer bevegelse i hverdagen, en jevn døgnrytme, prioritere slik at en kan unngå stress. Enkelte valg her og der, som tilsammen vil utgjøre en forskjell. Jeg liker så godt den tanken om at det er summen av dagene som teller. Du trenger ikke få dårlig samvittighet eller føle deg mislykket om ikke alt går slik du hadde håpet eller planlagt, så lenge du følger den røde tråden du har bestemt deg for. Det er ikke slik at ett usunt måltid her og der gjør at de sunne og næringsrike måltidene blir «borte». Om du ikke får trent på en uke betyr ikke det at det ikke er noe vits å trene den neste uken, selv om du bare gidder én økt. Ja til mer helhetlig tenking!

Tenk om folk kunne slutte å være så harde mot seg selv, og tenkt mer helhetlig. Hvordan ønsker du å føle deg? Hvem ønsker du å være? Hva er differansen mellom den du er i dag, og den du ønsker å være? Hvilke grep kan du ta for å minske den forskjellen? Mestringsfølelsen står og venter på deg.

Av Kamilla | 11 Kommentarer »
 1. Caroline sier:

  Jeg elsker bloggen din og verdiene dine! Hadde det vært mulig å få litt større tekst på innleggene dine? Den er litt vanskelig å lese når den er så liten som den er nå 🙁

 2. Mariann sier:

  High five! Dette innlegget likte jeg 🙂

 3. Maria T. sier:

  Tusen takk for dei fine verdiane Kamilla. Ein fin reminder som av og til forsvinn i ein hektisk kvardag. Du nyttar enkle ord og gir stor forståing. Alltid!
  Dette var topp :-).

 4. Eirin sier:

  Åh, håper ikke jeg virker alt for creepy nå, men aner du hvor mange ganger jeg har tenkt at jeg skulle ønske jeg hadde Kamilla K i livet mitt?!
  Du er så klok og god og fornuftig, og ja.. du er bra! 🙂
  Virkelig, du er et av de menneskene jeg ser mest opp til her i verden, og jeg har ikke en gang møtt deg!
  Stor klem, og god MANDAG til deg!

  • Kamilla K sier:

   Åh, kan jeg få sende deg en diger (digital) klem? Nå ble jeg utrolig glad 😀 Tusen, tusen takk for den kommentaren, Eirin! Er du klar over hvor mye slike ord varmer? Slikt treffer meg! TAKK! Setter pris på å ha lesere som deg, spesielt DEG.
   God mandag og god uke videre – jeg håper du har det fint!

 5. NETTOPP! Du har så rett fine Kamilla! Så inspirerende å følge deg. Håper du får en fin dag og at du har hatt en fin sommer 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.