8 juli 2015 -- 22:43

Med tanke på hvor mye jeg trener er det nesten litt rart at jeg ikke skriver mer om det her. Men jeg kan i hvert fall meddele at treningen går veldig bra! Jeg koser meg med løftingen (både styrkeløft og vektløfting), og har sett meg ut et par stevner i høst, som jeg jobber målrettet mot. Har satt meg noen litt hårete mål, og jeg har ikke engang tenkt til å forestille meg at jeg ikke når dem, men fokuserer på den enorme mestringen og gleden det vil være å nå dem. Så gjelder det bare å planlegge, legge inn arbeidet, og gi bånn gass.

Hovedfokuset ligger fortsatt på styrkeløft (knebøy, benkpress og markløft), mens vektløftingen (rykk og støt) er mest for lek. Sånn for de som liker å ha konsentrert og krevende lek, haha.

1

Løfteglede! Kan ikke se for meg noe treningsbasert som gir mer mestringsfølelse enn et godt rykk eller støt. Det er så teknisk krevende med olympisk vektløfting.

2

Knebøy – ah, kjære knebøy. Her fra dagens økt, med 115 kg. Har kjørt belteløs bøy denne uken, og det har gått over all forventing. Gøy! Kjørte «bare» opp til 125 kg i dag, som en del av en slags sommerplan.

3

Rykk og…

4

Støt!

Konkrete mål tenker jeg ikke å dele, men å bli sterkere, det er planen. Sterkere og flinkere! Det beste med alt dette er hvordan det får meg til å føle meg. Kroppen føles så sterk og solid, og rett og slett skikkelig bra. Det har nok sammenheng med at den behandles godt ellers også, med tilstrekkelig søvn og god næring. Det føles virkelig godt!

Hvordan går det med deres trening? Har dere noen spesifikke mål, eller favorittaktiviteter dere vil dele? Hva slags fysisk aktivitet får dere til å føle dere bra? Hvis dere er så heldige å ha funnet deres greie da, det tok meg en del år.

Av Kamilla | 4 Kommentarer »
 1. Thea sier:

  Denne våren har jeg gått fra å virkelig hate løping, til å elske det. Jeg har tvunget meg på løpetimer, fordi jeg har hatt lyst til å like det. Det høres kanskje kjipt og kjedelig ut, men for meg er det å løpe intervaller skikkelig digg. Den følelsen av å ta seg helt ut har jeg aldri hatt før, så nå er jeg superhappy og kan si at det er en form for trening som jeg digger! Jeg har funnet ut at jeg er en person som liker å trene best med noen rundt meg, så styrketimer som TRX og NMC er det jeg liker best. Jeg liker å kjenne at treningen setter spor på kroppen, for da kjenner jeg at jeg lever hehe 🙂 Jeg har også blitt enda mer bevisst på hvor mye kostholdet har å si. Jeg skal ikke påberobe meg å være supersunn, men en dag uten ordentlig mat ødelegger treningen for meg. Jeg er blitt flinkere til å heller spise «drittmat» en eller to dager i uken, istedenfor å spre litt utover hele uken. Den beste følelsen syns jeg, er når jeg har spist god og ren mat hele dagen 🙂

  • Kamilla K sier:

   KULT! Du, jeg skjønner så godt hva du mener, jeg hatet løping før selv, og så gikk jeg inn for å like det, og fant enormt mye glede i det! 🙂 Høres ut som dette går riktig vei, Thea, med et bra og balansert fokus! Å ta vare på seg selv skal jo ikke være et offer, selv om man må legge inn en innsats. Liiiiker det jeg leser 😀 God helg, gode deg!

 2. Kristin sier:

  Så bra at det går så strålende på trening for deg 🙂 Det er alltid gøy!

  Jeg jobber for det meste med utvalgte øvelser, som chins og dips med ekstra vekt, ligger på 6 reps på chins med 5 kg ekstra (5 x 6,6,6,5,6) og dips med 6,25kg ekstra opptil 8 (7,7,8,7,8). Går fremover, har økt mye i overkroppen. Og eksplosive pushups med klapp, der klarte jeg 9,9,8,6 gjennom fire sett på slutten etter benkpress, nedtrekk og de overnevnte øvelsene. ‘

  Samt trener jeg bein, da jeg har særlig fokus på knebøy, markløft og hip thrust. Støtteøvelser rundt dette på dager jeg er sliten, er frontbøy (ironisk?), strakmark oppå stepkasse med større range of motion, glutebridge, bulgarsk utfall i TRX og high stepups, samt beinpress.

  Har jeg en slapp dag, går jeg utenom planen og kjører etter lyst.

  Men i dag er planen å makse i knebøy, markløft og hip thrust. Too much? Maybe, men jeg får lov å ha vektløftersko ^^ Klarer jeg 90kg igjen i knebøy, 112,5kg i markløft og 140kg i hip thrust, er jeg ganske fornøyd.

  God sommer!

  • Kamilla K sier:

   Liker at du deler! 🙂 Høres ut som du har funnet noe du trives med, når du er så engasjert i det! Hvordan gikk makstesten i går? Fine tall du hadde satt deg som mål 🙂

   Goooood sommer til deg!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.