29 mai 2015 -- 7:00

Er det stemning for noen treningsvideoer i ny og ne? Vi filmer jo en del løft, for å se på tempo, løftebane, justeringsbehov og teknikk generelt. Så kanskje jeg kan dele noen snutter, det er nesten litt rart at jeg ikke gjør det oftere. Legger jo ut noe på Instagram, men med 15 sekunder får man ikke inkludert noe særlig, spesielt ikke når man løfter med det tempoet jeg gjør… Haha, det har heldigvis blitt svært mye bedre det siste året, men jeg har likevel en del å gå på. Bare å jobbe på videre det!

Som psykolog Svein Øverland så fint skrev i Aftenposten: «Det er to ting man må gjøre for å endre på ting: Man må begynne. Og så må man fortsette.» Jeg synes det var så fint. Helt selvsagt, men likevel så fint og motiverende. Det betyr ikke at det er lett, eller at det ikke vil komme utfordringer underveis. Men det er likevel en veldig kjekk oppskrift. Gir du opp, får du ikke gjennomført endringen. Så «enkelt» er det. 

Det er overførbart til alt i livet, tenker jeg, men i dette tilfellet ville jeg altså peile det inn på treningen. Fremgang er noe som higes etter i miljøet jeg trener i. Vi ønsker å bli flinkere, vi ønsker å bli sterkere. Vi ønsker å prestere bedre. Da må vi jobbe for det. Vi må justere teknikk, vi må ta mentale økter med oss selv for å få med hodet på utfordringene, og vi må fortsette å gjøre dette. For vi blir ikke ferdige. Men vi blir bedre, og det er det vi ønsker, og det er det vi finner glede i. Både i at vi selv blir bedre, og i at de rundt oss blir bedre. Vi kan inspirere hverandre, ved å vise at målrettet arbeid gir resultater.

Det er styrkeløft jeg konkurrerer i, men jeg synes olympisk vektløfting er veldig gøy å gjøre på si. Her er et rykk og et støt fra gårsdagens økt. Det er krevende på en helt egen måte, og jeg kjenner fremgangen kommer mye tregere enn i styrkeløft, selvsagt fordi jeg trener det mindre enn det som er optimalt for ønsket fremgang, men også fordi det setter høye krav til utførelse. Det er en tålmodighetsprøve, men samtidig noe av det som gjør det ekstra gøy når fremgangen først kommer. Hadde det vært enkelt ville flere gjort det. Det er mye enklere å gi seg. Men er det like moro?

Dette innlegget er litt til dere, og litt til meg. Jeg kjenner hodet begynner å bli mettet på å lese til eksamen, men jeg vet at det er verdt å holde fokuset en liten stund til. Det er enkelt å bli distrahert, men jeg får ikke inn kunnskapen om jeg ikke vier den oppmerksomhet.

Av Kamilla | 1 Kommentar »
  1. Jeg syns også det var veldig fint skrevet 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.