16 mai 2015 -- 11:21

Et lite tips til de som ønsker en utfordring i treningen sin: rykkbøy! Øvelsen stammer fra rykk, den ene øvelsen i olympisk vektløfting, og knebøy, den ene øvelsen i styrkeløft, og vår alles kjære venn. Før jeg begynte å lære meg vektløfting synes jeg denne øvelsen var så kul! Det synes jeg for øvrig fortsatt, men jeg synes rykk er vesentlig mye morsommere, og knebøy trener jeg jo ganske mye uansett.

Rykkbøy er «enkelt og greit» knebøy med stangen over hodet. Det krever balanse, stabilitet i kjernen, styrke i hele kroppen, mobilitet i både skuldre, hofte og ankler… Da tror jeg vi har dekket alt. Med andre ord er det en øvelse som krever mye, men som man dermed også får mye igjen for. Før hadde jeg nokså dårlig mobilitet, og klarte dermed ikke sette meg like dypt, eller holde stangen i linje med hælen. Men så er det jo så gøy når man ser fremgang over tid.

Jeg har ikke noe bilde av at jeg rykkbøyer fra den siste tiden, for det er mange måneder siden sist, men jeg har jo bilde av at jeg sitter i bunnposisjonen i rykk, og den er prikk lik bunnposisjonen i rykkbøy. I starten klarte jeg ikke sette meg ned med stanga, men så var det bare å øve, øve, øve. Anbefaler å prøve – jeg husker i hvert fall jeg hadde mye glede av å bli flinkere, og ikke minst fikk jeg mye igjen for å bedre mobiliteten min. Jeg liker når ting er målbart.

IMG_9655

Knebøy og skulderpress er kanskje de mest spesifikke øvelsene for å bedre styrken for denne øvelsen, og selvsagt mage/rygg, for å kunne holde en stabil kjerne.

Ah, dette var tider. Jeg sto med hælen på en kant, og kom likevel ikke dypere enn det der. Og dere ser stanga er frempå? Vi starter alle et sted!

Vel, det var dagens tips. Nå stikker jeg for litt tunge knebøy, rumenske mark, og resten av programmet. God helg!

Av Kamilla | 1 Kommentar »
  1. Eirin sier:

    Kunne du kanskje skrevet et innlegg om hvordan du har jobbet for å bedre mobiliteten din? 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.