28 april 2015 -- 9:03

Dette er en rar uke. Rar, men bra! Jeg jobber mindre enn jeg pleier, gjør mer skole enn jeg pleier, trener vesentlig mindre enn jeg pleier, og tankene flyr raskere mot fredag enn de pleier. Da er det nemlig styrkeløftstevne på planen! Det varer fra fredag morgen til søndag kveld, men jeg er veldig glad for at min pulje løfter fredag formiddag. Gleder meeeeg! Hadde en knallgod treningsøkt i går, så nå føler jeg at jeg er i rute. Programmet jeg har fulgt nå har F satt opp rettet mot denne helgen. Bli sterkere. Har likt programmet veldig godt, og kost meg i denne prosessen.

Hovedmålet har jo vært å øke i knebøy, benkpress og markløft, ettersom det er de øvelsene jeg konkurrerer i, men som en bonus har jeg perset i litt annet også. For eksempel chins. Jeg husker da jeg trente på sats og brukte en sånn chinsmaskin som går i skinner, for å prøve å bli bedre. Jeg vil mye heller anbefale å bruke strikker. Da får man inn den bevegelsesbanen man vil ha når man faktisk skal ta chins/pullups/e.l. på egenhånd. På Magnat har de mange strikker å velge mellom, slik at en kan starte med svært mye hjelp, og så jobbe seg til de strikkene som kun gir litt støtte. Hele tiden får man da inn den bevegelsen som er mest overførbar til når øvelsen skal utføres uten hjelpemidler. Dagens tips. Ja, også skal du helst ikke dra med deg beina da, men jeg fant meg visst en usynlig stol der oppe, og Fredrik gikk forbi, så da passet det fint å «sette» seg på den for å dele nyheten.

En video publisert av @kamillako

Av Kamilla | 11 Kommentarer »
 1. Kristin sier:

  Ei jente på jobben lærte meg et tips, både til chins og pullups:
  Negative reps: Du skal holde igjen minst 3 ganger på vei ned, alle tre gangene skal du holde igjen i 10 sekunder. Gjenta alt dette i flere sett eller flere reps i samme sett. F.eks. 5 x 3. Derfra kan man jobbe seg opp til 5 x 5, altså fem sett gange 5 reps.

  Ulempen med strikk er faktisk at det ikke gir samme bevegelsesbane som ordinær chins/pullups, faktisk. Beina har en tendens til å bli mer frempå og latissimus dorsi blir i mye mindre grad aktivert.

  Jeg må trene negative sett med ekstra vekt, det er sykt kult å løfte mer enn sin egen kroppsvekt! Samt perser jeg snart i pullups. Jo mer jeg trener det, jo lettere blir det. I går klarte jeg 8, 8, 7, 6 og 6.

  Lykke til 🙂

  • Kamilla K sier:

   Ja, jeg gjorde slik noe før selv, men et par fysioer som kommenterte at det ikke var gunstig måte å belaste på. Men mange som gjør det 🙂
   Strikk gir ikke helt samme bane, nei, men mye mer lik enn sånn maskin jeg brukte før. Den fjernet jo alt av krav til stabilisering, balanse og i det hele tatt. Også er det selvsagt avhengig av hvor man fester strikken da, noen har den jo helt under føttene, da kan jeg ikke se for meg at man får øvd inn banen så godt. Jeg har hatt veldig god fremgang med strikk i hvert fall 😀

   Stå på videre! 🙂 Og takk!

   • Kristin sier:

    Viktigste er nok at man klarer å aktivere latsen mer, og det kan man gjøre med nedtrekk på knærne i kabel med bredt grep (ikke gjør det i de apparatene med kabelfeste sittende) og latsdrag 🙂

    Takk 🙂

  • Maja sier:

   Ang. det med å holde igjen på vei ned fra chins/pull-ups, så er jo det oppskrift numero uno på å pådra seg rabdomyolyse i armene. 😉 Ta det fra en som har gjort nøyaktig den feilen, og fått heftig skjenn fra legen og fysioterapeuten! For mange går det selvsagt bra å gjøre det, men man utsetter seg for mye høyere skaderisiko ved å belaste på den måten, ettersom sjansen er mye større for at man overbelaster muskulaturen. Og tro du meg, rabdomyolyse er IKKE en trivelig sak å pådra seg!

   • Kamilla K sier:

    Jepp, det fysioene hos oss også har sagt. Ikke verdt risikoen, tenker jeg. Men for mange er det null stress, så skjønner jo samtidig hvorfor det blir anbefalt så hyppig.
    Håper treningen din går bra, M! 🙂

 2. Maria T. sier:

  Lykke til med stevne til helga :-). Er sikker på at du klarer deg veldig fint.
  Stilig bilde :-).

  Mvh
  Maria T.

 3. Alexa sier:

  Har fulgt på med bloggen din i et par år nå, og ser du blir sprekere, sunnere og sterkere for hver dag som går. Du stråler rett og slett og ser helt fantastisk ut! 🙂 Husker forresten at for en stund siden så løpte du en del. Har du sluttet med det helt nå?

  • Kamilla K sier:

   Å, jeg kjenner igjen e-posten din 😀 Koselig du fortsatt stikker innom! Og TUSEN, TUSEN takk for så flotte ord, jeg smiler til deg via skjermen 🙂
   Jeg løp en del for et par år siden, men har sluttet helt med det. Vil ikke stresse eller belaste kroppen mer enn jeg allerede gjør med all den tunge treningen, og i tillegg er jeg ikke villig til å miste styrke for det. Eller utsette meg for ytterligere skaderisiko, nå som jeg går litt mer seriøst inn for styrkeløft 🙂

 4. G sier:

  Lykke til med stevne fine du:) spennende følge med deg!
  God helg:)

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.