18 mars 2015 -- 6:28

Jeg la ut dette bildet på Instagram på fredag, med teksten «Føles som to forskjellige liv.» Og det gjør det virkelig. Det tok lang tid før jeg ble vant til å ta med riktig størrelse inn i prøverommet når jeg skulle handle klær, det tok lang tid før jeg ga slipp på de plaggene jeg hadde følt meg mest komfortabel i tidligere, og det tok lang tid før jeg ble vant til at jeg rett og slett tok mindre plass. Men nå… Nå har hodet endelig kommet seg på lik linje som kroppen, og de andre tankene virker så fjerne. Jeg vet ikke når det skjedde, men da jeg gikk gjennom kamerarullen min og så bildet fra fjellturen, skjønte jeg at de siste brikkene hadde falt på plass.

Jeg har nevnt det før, men jeg må få si det igjen. Det jeg nesten setter mest pris på med dette, rett etter at det gir meg en fantastisk følelse i kroppen, er å ikke svette hvor enn jeg går. Haha. Jeg husker det plaget meg skikkelig. Jeg følte jeg alltid svettet på ryggen. Tur/retur butikken var nok til at jeg ble skikkelig svett. Til og med når jeg bevisst tok på meg for lite klær, for jeg tenkte at hvis jeg kan fryse litt, da svetter jeg jo ikke. Jeg frøs ikke. Men om jeg svettet? Jada, hele året. Sommeren er noe annet nå, for å si det sånn. Og jeg digger det. Og jeg digger å føle meg bra. Kroppen føles bra.

Det er så mye positivt jeg kan si om det å legge om livsstilen. Det har overrasket meg, jeg har plutselig opplevd flere ting så mye lettere, ting jeg ikke tenkte over at kom til å forandre seg. Og noe jeg har begynt å tenke over i det siste, er at jeg har gjort meg selv en skikkelig stor tjeneste. For selv om jeg ikke hadde noen helseproblemer (okei, jeg så på svettingen som et digert problem, men ellers hadde jeg det jo fint), så øker risikoen for en rekke problemer når en er overvektig. Jeg sier ikke at jeg aldri kommer til å få helseproblemer, men nå er i hvert fall den risikofaktoren tatt hånd om, og kroppen føles friskere, sunnere og bedre enn noen gang. Det er en ubeskrivelig god følelse. Og når jeg nå ser tilbake på hvor lite jeg egentlig har ofret, blir jeg ekstra glad.

Tidligere tenkte jeg på det som slanking. Noe jeg måtte gjøre, uten å egentlig føle at det kom til å være verdt det. Det var først da jeg så på det som en livsstilsendring, som noe jeg KUNNE gjøre, for min egen del, at ting løsnet. Når det var snakk om små steg, for at jeg skulle få det slik jeg ønsket, og leve slik hodet mitt identifiserte seg med; en sprek og sprudlende jente, ble de riktige valgene ganske mye lettere. Ikke alltid, men som regel.

Bare se på holdningen. På skuldre/hals/nakke. Det er litt rart å føle seg så distansert fra et bilde av en selv, men jeg er så glad for at nå-bildet viser slik jeg føler meg. For det var slik jeg ønsket å føle meg. Det er gull verdt for nå, og jeg tror det er gull verdt for årene som kommer.

Av Kamilla | 8 Kommentarer »
 1. G sier:

  Herlig!!! Du har vært- og er knallflink!

 2. Tone sier:

  Du ser så lykkelig ut! En sann motivasjon. Den utstrålingen der slår alle stive fitnessmil ned i støvelene.

 3. Christine sier:

  Enig med Tone! Livsgleden din inspirerer!

 4. Maria T. sier:

  Å fylle med på bloggen din gir fantastisk inspirasjon. Du kjem med så mykje «matnyttig», både innanfor helse, trening og mat + heilt daglegdagse ting. Blir i så godt humør! You rock girl! Ha ei fin helg.

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.