27 november 2014 -- 6:30

Jeg kan nesten ikke tro at jeg skriver det, men en av mine favoritter på trening er push-ups. Tidligere har jeg ikke hatt noe positivt forhold til kroppsvektøvelser. Holder fortsatt på å bli venn med chins, men motivasjonen der er ikke spesielt stor for tiden. I våres var det ultimate målet å klare å dra seg opp én eneste gang. Klarte det, og fikk enda litt mer fremgang mot sommeren, så jeg klarte to repetisjoner. Så forsvant liksom hele lysten på øvelsen. Push-ups derimot, har utviklet seg ganske mye i år. Det var i januar eller februar jeg tok min første ordentlige push-up. Da mener jeg med strake bein, ikke på knærne, og med en god plankeposisjon gjennom hele øvelsen.

Treningsprogrammene begynte etterhvert å inneholde strekk-push-ups på kettlebells, som jeg først hadde en skikkelig negativ holdning til, fordi jeg ikke mestret det. Etterhvert klarte jeg det, og jeg ble sulten på mer. Ettersom den versjonen er tyngre enn vanlig push-ups var det morsomt å kjøre makstest på de vanlige, da det plutselig var flere måneder siden sist. Så, da jeg ikke fikk kjørt benkpress som planlagt forrige uke, foreslo Fredrik at jeg kunne ta push-ups med ekstra belastning. Litt nølende tenkte jeg at en 10 kg vektskive fikk være mer enn nok. En del repetisjoner der, så noen sett med 15 kg vektskive, før jeg avsluttet med 20 kg vektskive på ryggen, og jeg kunne fint klart mer.

Selv om knebøy, benkpress og markløft er de virkelige favorittene, er det søren meg stas med fremgang i andre ting også. Med litt målrettet arbeid over tid, er det kult å se hva man kan få til! Da Fredrik skulle ha meg til å ta én push-up tidligere i år var jeg nesten grinete og flau, for jeg var overbevist om at jeg ikke skulle klare det. Ganske artig å se sånt i perspektiv, når man har lagt inn arbeid i det. Tålmodighet kan være tøft, så dagens oppfordring er å gi det lille ekstra, for å komme nærmere målet ditt, de gangene du tenker at «neh, dette går jo ikke fremover».

IMG_3884

Slenger med en liten #dyttopp-video jeg la ut på Instagram for noen måneder siden.

Av Kamilla | 2 Kommentarer »
  1. Caroline sier:

    Utrolig så rå du er!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.