14 november 2014 -- 6:30

Ting som rimer, stemmer. I hvert fall de gangene det er til egen fordel. At «bøy er gøy» stemmer. Fordi jeg synes det. Å, dette er klassisk «Kamilla er så glad at hun bare tuller i vei om masse tøv». Uansvett (haha). På onsdag hadde jeg en super treningsøkt, som startet med knebøy. Det var løgn, den startet med knebøyhopp. Jeg gjør det best hvis jeg får kjøre noen sett med det først. Med stang. Først 40 kg x 5 repetisjoner, deretter 45 kg x 3 repetisjoner og så 50 kg x 2 repetisjoner. Går ut fra stativet med stangen, setter meg ned i en dyp bøy, og hopper så høyt jeg klarer, før jeg lander kontrollert rett ned i en bøy igjen, og sånn går det…

Hvis du tilfeldigvis har som mål å bli raskere eller sterkere i knebøy, kan jeg absolutt anbefale knebøyhopp som en del av treningen. Jeg har det tre ganger i uken nå, men startet med én. Noe av mitt fokus på de tyngste løftene er at jeg skal kopiere knebøyhoppene jeg gjorde i starten av økten. Selvsagt klarer jeg ikke hoppe med 130 kg på nakken, men det er noe med å tenke at kroppen skal bevege seg på samme måte, og at man skal prøve å hoppe, som forhåpentligvis resulterer i at en klarer å reise seg noe raskere, og få mindre arbeidstid på en tung vekt. Skjønner? Også er det ganske artig å hoppe litt, synes jeg da. Man får litt leke-følelse i kroppen, og det er ingen dum ting å ta med seg når man skal trene videre.

Så, her er en aldri så liten knebøyvideo fra onsdagsøkten min, på Magnat. 120 kg x 3 repetisjoner. 06.07.14 var første gang jeg klarte mer enn 110 kg, så at tre repetisjoner på 120 kg, går så fint, fire måneder senere, etter tre repetisjoner på 115 kg, er ganske gøy. Neste sett ble tre repetisjoner på 121 kg. Deretter 123 kg x 2 reps, 125 kg x 2 reps, 129 kg x 2 reps, 131 kg x 1 rep, 137 kg x 1 rep (pers) og til slutt 138 kg x 1 rep (enda en pers!). Bøy er gøy!

Av Kamilla | 6 Kommentarer »
 1. Maja sier:

  Åh, du er RÅ, Kamilla!! 😀 Blir så imponert over alt du får til i det styrkerommet! Og jeg kan med hånden på hjertet si at det faktisk er DU som har inspirert meg til å trene mye mer målbevisst styrke. Hoho! Riktignok ikke like tungt eller med like mye fokus på vektløfting/styrkeløft som deg (jeg er tross alt «en løper»), men fy søren så moro det er. 😀 Her om dagen prøvde jeg meg bare for moro skyld på benpress fordi alle racksene var opptatt når jeg egentlig skulle kjøre knebøy, og oppdaget at jeg hadde absurd mye større kapasitet der enn jeg noen gang hadde trodd (vi snakker i klassen 100kg+ mer enn jeg hadde trodd…), noe som igjen gjør at jeg får mye mer lyst til å gutse på med knebøyen! Nå vet jeg nemlig at den rå styrken faktisk er der, det er bare teknikken, ryggstyrken og det å tørre å satse som mangler. 😉

  • Kamilla K sier:

   Takk, takk, takk, Maja! Du er så god! 😀 Hva skjer med den kaffen vi skal ta? Haha, treigeste avtalen i historien!

   Jeg setter så enormt stor pris på slik tilbakemelding, det er så utrolig givende å kunne inspirere andre til å finne glede i noe jeg koser meg så mye med. Åååå 😀 Kjenner løftegleden gjennom skjermen, haha! Høres ut som du har funnet en god nøkkel.

   God søndag, kjære deg!

 2. Stine sier:

  Du er drøyt sterk! Men jeg lurer på en ting. Blir det ikke litt mye å kjøre maksløft så ofte som du gjør?

  • Kamilla K sier:

   For de aller, aller fleste er min trening langt forbi forsvarlig. Det bør jeg kanskje skrive litt om (takk for idéen). Bra du stiller spørsmål. Jeg ville ikke funnet på å holde på sånn her uten den støtten/oppfølgingen/tilpasningen jeg har hver dag, med både coach, fysio og hele systemet rundt. Fra desember til august trente jeg ikke på langt nær så tungt, og vi trodde at den fremgangen jeg hadde da, var optimal, for den var god. Så klagde jeg en del over at jeg synes det var så lite hard trening, og at jeg hadde så utrolig mye energi til overs, så jeg fikk prøve meg på et par uker med hardere trening, for å se. Resultatet overrasket oss; jeg responderte mye bedre enn noen gang! Så da har vi utforsket dette videre, og ting har blitt som de er nå. Kommer ikke til å holde på sånn i evig tid, det går ikke. Men for nå funker det fjell! Og jeg har det utrolig gøy med det. Programmet mitt er satt opp til at jeg kan føle på dagsformen i de tunge øvelsene, mens på resten står det spesifikke vekter jeg skal løfte, og antall repetisjoner.
   Håper dette ga deg en litt bedre forståelse av denne galskapen 😉 Fredrik sier selv at han aldri (!) ville satt opp et slikt program for noen andre. Og et par av PTene og de på den fysikalske avdelingen sier kroppen min er helt rar, og at noen burde forske på den 😛 Så kort oppsummert: ikke gjør som meg! 😉

   God søndag, Stine!

 3. Stine sier:

  Igjen; du er bare helt vilt rå. Jeg måper, liksom. Men ja, men et slikt innlegg ville helt sikkert være bra! Jeg vet i alle fall at jeg vil lese det med stor interesse.

  Hvor tror du dette «slutter»? Vil du konkurrere? Du må jo det. Du kommer jo til å knuse absolutt alle. 🙂

  God søndag!

  • Kamilla K sier:

   Takk for så utrolig god støtte, Stine! Setter mer pris på det enn du aner 🙂 Smiler til skjermen her nå.
   Har skrevet innlegget, skal bare finlese det senere.
   ANER ikke. Jeg begynte å belage meg på å stagnere i februar liksom, så jeg tar all fremgang i mot med enorm takknemlighet. Blir helt sykt gira hver gang, vet jo at det ikke er en selvfølge. Har faktisk meldt meg inn i klubb, fått løftelisens, og meldt meg på første konkurranse. Gleder meg skikkelig!!! 😀

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.