22 oktober 2014 -- 9:55

Jeg satt og leste en debatt i går, om kosthold med lavt innhold av karbohydrater. Nærmest en krangel, mellom et drøss av mennesker som så ut til at de mente å ha «svaret». Svaret på hva? Jeg blir så frustrert over at det gang på gang skal presenteres én ting som skal være rett for alle. I hvert fall når det kommer til kosthold, som i stor grad er basert på personlige preferanser og tilpasningsbehov.

Det kostholdet som funker best for deg er det kostholdet du klarer å holde deg til. Det treningsprogrammet som funker best for deg er det treningsprogrammet du klarer å gjennomføre. Det er så synd at så mange skal strebe etter å trives med en ting, bare fordi naboen trives med den tingen. Vi har forskjellige utgangspunkt, preferanser og forskjellige mål. At vi skal holde oss til de samme tingene er i mitt hode helt ulogisk.

I tillegg tror jeg at å gjøre det som liksom skal være optimalt hele tiden, ikke nødvendigvis er så optimalt. Selvmotsigelser er fint, eller hva? Det jeg mener er at kanskje noen trives med enkelte retningslinjer for kostholdet sitt, men at å følge disse 100% ikke nødvendigvis skaper den balansen som gir mest mulig livsglede. Nå mener jeg selvsagt ikke at noen bør basere kostholdet sitt på melkesjokolade, bare fordi det smaker godt, og gir glede der og da, men jeg tror dere skjønner at jeg sikter til et større bilde, med en form for balanse. Så om kostholdet baserer seg på passende mengder med næringsrik mat, med innhold av alle de ulike næringsemnene, tenker jeg man vil føle seg best mulig på sikt. Hvordan forholdet mellom de enkelte skal være, oppfordrer jeg til å utforske selv.

Apropos proteiner, karbohydrater og fett: de er alle så trivelige – hvorfor skal man stadig vekk gjøre en av dem til «den store stygge ulven»? Jeg spiser vesentlig mindre karbohydrater nå, enn jeg gjorde før, men jeg spiser det jo! Det handler mer om preferanser, hva jeg foretrekker å spise i hverdagen, og hva jeg føler meg vel med. Både smør, egg, kraft, bananer, leverpostei, melk og sjokolade har en plass der.

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.