25 september 2014 -- 6:40

For noen år siden gikk mamma og jeg en tur sammen. Jeg tror vi skulle gå ned til Hvervenbukta, jeg husker i hvert fall at vi gikk over Midtåsen da vi pratet om personlig økonomi. Jeg aner ikke hvordan vi kom inn på det, men jeg husker at mamma sine ord gjorde inntrykk på meg. Mamma og pappa er ikke skilt, de har vært gift i 34 år. Likevel fortalte mamma om hennes tanker rundt det å bygge opp et liv for seg selv, slik at en alltid vil kunne klare seg på egenhånd. Strebe etter den jobben en vil ha, og sørge for at om en skulle stå alene, er den grunnmuren solid, og vil være det videre. Et godt samhold, uten total avhengighet.

Med en gang koblet jeg ordene både til penger, men også til andre aspekter av livet. Og det har jeg tatt med meg videre. At mennesker, dyr, biler, hus, reiser og alt annet kan komme og gå, men uansett hva, har du deg selv. Jo mer trygg du er på deg selv, og jo mer trening du har på å være din egen lykkes smed, jo bedre tror jeg livskvaliteten din vil bli, og ikke minst din evne til å takle det når variablene forandres. For all del, jeg knytter meg til både mennesker, dyr, steder og ting, noen på et slikt nivå at jeg tenker «hvis du blir borte, hva gjør jeg egentlig da?». Men nå tenker jeg mer på hverdagslig basis. Det å kunne klare seg selv, og føle seg selvstendig, er så godt. Å vite at en klarer å gjøre livet sitt bra, for seg selv. Andre faktorer kan være en flott vitamininnsprøyting, og det skal nytes fullt ut. Men å vite at en også klarer seg selv, og at en føler seg sikker i sitt eget selskap, det tror jeg er en gedigen gullgruve.

Jobbe for å oppnå de resultatene en vil ha, enten det er snakk om karriere, familie, venner, trening… Slik at en skaper et liv en selv er fornøyd med, og gjør ting som virkelig er av interesse. I mitt hode er det da logisk at livet blir så mye bedre. Og er ikke det hele poenget? Gjøre livet bra, den tiden man har det.

I tillegg tror jeg det er mye lettere å påvirke andre til å være lykkelige, og til å oppnå sine mål, om en er lykkelig selv.

Dagens tankelette. Takk for turen, mamma.

Av Kamilla | 6 Kommentarer »
 1. Ingvild sier:

  Nå er det utrolig lenge siden sist jeg kommenterte, men her må jeg bare. Fantastisk godt sagt, av både deg og mamma’n din. Jeg ble sittende lenge og tenke over det jeg akkurat hadde lest, og det er så riktig, hvert et ord. Man har det heller ikke godt med andre før man har det godt med seg selv, og bare det i seg selv er vel verdt å jobbe for 🙂

  Ha en fin torsdag, Kamilla! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Takk for det, gode deg. Hyggelig at du likte innlegget, og hyggelig at du skriver det til meg 🙂 Og det siste du skrev der; det har jeg så troen på!

   Ha en fin torsdag du også 🙂

 2. Thea sier:

  Åh, dette her – det er som å hoppe inn i hodet mitt! Jeg er så enig i alt du skriver her. Selv om mann og barn og alt det der forhåpentligvis ligger langt frem i tid- har jeg tenkt i mange år at jeg må ha såpass orden og kontroll på livet mitt, at jeg kan ha muligheten til å stå på egne ben, og forsørge mine fremtidige barn. Alene. For man vet (heldigvis/uheldigvis) aldri hva som skjer i livet. Man må klare seg selv, for hvis man ikke gjør det – ja da tror jeg livet blir noen hakk vanskeligere. Og det du skriver om folk/ting som kommer og går. Å ikke la alle man møter komme innerst i hjertet tror jeg er lurt. Selvfølgelig er det noen man elsker eller føler utrolig sterkt for – men man kan ikke la alle være så nære. Da syns iallefall jeg at fallhøyden blir for stor.

  Å skape det livet man selv ønsker, det er kanskje viktigst av alt. Er det en ting jeg er veldig fornøyd med i 2014, så er det nok at jeg har vært god til å ta de rette valgene for meg. Jeg tror ikke det er de rette valgene for alle andre, men for meg er det riktig nå. Jeg prøver hele tiden å motivere de rundt meg til å se ting fra mitt perspektiv, fordi jeg virkelig tror de kunne hatt nytte av det. Men jeg innser jo at vi alle er forskjellige. Men jeg tror vi kan endre oss en del innenfor visse områder. Vi kan alle skape en større kapasitet – og vi kan alle bli mer positive til det ukjente.
  Jeg vet at jeg er en bedre person for de rundt meg, sålenge jeg har det godt med meg selv. Og det er viktig å huske på!

  Gurimalla for en lang kommentar, men jeg ble så ivirg nå!
  Det er så gøy når du skriver såpass «personlige» innlegg, samtidig som det treffer både oss lesere og deg 🙂

  • Kamilla K sier:

   Kommentarer som det der er det som gjør bloggingen ekstra morsom. Takk, Thea! Engasjementet er én ting, men at du deler egne tanker og refleksjoner rundt temaet synes jeg er helt herlig. Og jeg er så enig med deg. Virker som du er på rett vei, det gjør meg glad 🙂

   Håper du har en fin torsdag!

 3. Silje sier:

  Ja! Jeg tenker at det både moren din og du sier her er så viktig, og riktig. Jeg tenkte veldig lenge på det bakvendt – tenkte at hvis jeg var en god datter, god venninne, god kjæreste, god student så kom jeg til å få det bra med meg selv. Det var ikke før jeg innså at det var omvendt – at jeg måtte ha det bra med meg selv fordi jeg er meg, basert på mine verdier og interesser, at selvfølelsen ble bedre. Som resultat ble naturligvis óg de nevnte relasjonene bedre, jeg føler meg i hvert fall mer komfortabel i dem enn hva jeg har gjort før. Det er litt som sikkerhetsbriefen om bord på et fly – du er nødt til å få puste før du kan hjelpe andre. Jeg tror helt klart at man har bedre forutsetninger for både å hjelpe andre, og innlede sunne relasjoner til andre dersom en har det bra med seg selv. Det gir kanskje óg sunnere premisser for dem, at man innleder relasjoner fordi man har lyst, fordi det tilfører glede og dekker andre behov, ikke fordi alternativet (å være alene) er uutholdelig.

  • Kamilla K sier:

   Jeg elsker lange kommentarer 😀
   Jeg tror veldig, veldig mange havner i samme tankemønster som det du har vært i. Jeg tror kanskje jeg har vært litt der selv til tider. Og det synes jeg ikke er så rart. Men det er herlig når man oppdager at det gjerne er det motsatte som er «løsningen». Liker tankene dine og formuleringene dine, spesielt den siste setningen 🙂

   God helg, Silje!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.