23 august 2014 -- 9:52

Her om dagen fikk jeg spørsmål om jeg har noen konkrete mål med treningen for tiden. Før sommeren fulgte jeg jo et program med spesifikke mål i både markløft, knebøy, benkpress og frontbøy. I sommer har jeg trent på feelingen, men på mandag startet jeg opp med nytt program igjen. Fortsatt Fredrik som styrer alt, føler jeg er i trygge hender der. Programmet har som hovedmål å gjøre meg sterkere. Det er to ting jeg har som prioritet å få ut av treningen på generelt basis: ha det gøy, og bli sterkere. Førstnevnte blir som regel oppfylt bare jeg går inn døren på Magnat. Å føle at man mestrer noe gir gjerne følelsen av at det er gøy. Dobbel-vinn!

Vel, det står faktisk et mål i blokkbokstaver i dokumentet jeg har fått. «STERK SOM EN DUE!» Med et stilig bilde av noen duer. Så kan man jo tolke det som man vil. Eventuelt konkludere med at vi har sykt rar humor.

IMG_0786

Denne gangen er det ikke konkrete vekter jeg/vi jobber mot, og nå jobber vi mer med et overordnet fokus, og ser hvor det fører hen. Tre uker først, så blir det eventuelle justeringer og forandringer, før nye uker venter. I våres hadde jeg det ganske annerledes, der det sto konkret antall kg jeg skulle løfte per sett, og hvor mange reps jeg skulle ha. Nå er det heller snakk om intensitetssoner, slik at jeg føler meg litt mer frem. Antall repetisjoner står skrevet, så jeg har noe å forholde meg til. Ja, og valg øvelser og rekkefølge selvsagt. Hovedfokus er fortsatt knebøy, markløft og benkpress.

Mengden er helt vill på dette programmet. Jeg har logget totalvekt for hver uke, i ti uker, og bare mandag og tirsdag denne uken var totalen større enn totalen på noen av de andre hele ukene. I numbers (som Excel, bare Apple-versjon), har Fredrik laget en graf, som viser totalen. Måtte le da jeg oppdaterte den i går, grafen forandret seg betraktelig. Dette programmet er ikke noe pyseprogram, og jeg logger til og med bare vekten som er over 60/70% av maks per øvelse. Forrige program klaget jeg litt over at jeg følte jeg ikke fikk løfte nok, så nå settes ønsket mitt på prøve. So far, so good.

IMG_0672

Dette ble kanskje litt komplisert og mye teknisk, hva vet jeg? Vanskelig å se det utenfra når jeg står midt i det, og er vant til å forholde meg til disse tingene. Men der er i hvert fall svaret: jeg har ingen tallfestede mål, «bare» bli sterkere og utvikle meg på den fronten. Jeg synes det er utrolig gøy å bli sterkere, og jeg koser meg med det. Veldig gira av det nye programmet – har så mye overskudd at jeg nesten ikke skjønner det selv. Blir gira bare av å skrive om det – et godt tegn på at jeg har funnet noe som gir meg mye, og som jeg brenner for. Wiiii!

Av Kamilla | 2 Kommentarer »
  1. Elise sier:

    Du har jo virkelig gjort fremgang siden du begynte på Magnat, så blir gøy å se om dette programmet gir ennå mer (hvis det er mulig?). Lykke til, og hold oss oppdatert!

    • Kamilla K sier:

      Det skal være helt sikkert – etter at jeg begynte å trene med Fredrik, og meldte meg inn der, har ordet trening fått ny definisjon i mitt hode. Utrolig gøy 😀 Jeg har stor tro på at dette programmet vil resultere i en del mer fremgang, og gjett om jeg gleder meg 😀 Tusen takk for det, Elise! Hyggelig av deg! God helg 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.