14 juli 2014 -- 9:16

I «Prosjekt Maridalsalpene» skulle vi opp på Hansakollen på lørdag. Vi gikk og gikk, og gikk feil, gikk tilbake, og gikk og gikk. «Jeg må bare se rundt her» sa Ingrid, og tok et godt steg innover en liten sti. Få sekunder senere oppdager vi at vi har gått for langt, og havnet på Gaupekollen. Perfekt – jeg skulle gjerne gått til Gaupekollen hver eneste dag. Det er så fint der oppe, trolig mitt favorittpunkt i marka. Møtte en sjarmerende eldre mann som kunne fortelle oss at vi hadde gått forbi der vi skulle tatt av til Hansakollen, og forklarte oss hvordan det så ut der. Så da tar vi det neste gang! Det ble en kjempefin tur, og det er jo det som er hovedpoenget med turene våre; godt selskap, gode samtaler, aktivitet og frisk luft. Jackpot!

1

Det renner en elv under der. Vit det, selv om lyset gjør at man ikke ser den.

2

3

4

Det er flott med skilting og merking i marka, det skal nevnes. Både sommer- og vinterløyper, med hver sin farge. Det eneste litt negative er at disse kollene vi driver og bestiger, er umerkede. Så når vi ser et skilt er det litt sånn «vi skal velge stien der ingen av pilene peker». Og de er det gjerne flere av. Stiene er heldigvis tydelige oppover, men da må man først velge riktig. Litt rart at det ikke er skiltet og merket opp dit, spør dere meg. Menmen, vi klarer oss.

5

Det er så herlig å gå innover i slik natur. Høre fuglene som synger, puste den deilige luften og ikke møte en sjel. Vel, ingen mennesker. På lørdag møtte vi et rådyr.

6

Etter å ha gått oppover en stund, langt inne i skogen, er slike utsyn en fryd. Da får man igjen for all stigningen; man har faktisk kommet seg ganske høyt opp, og det begynner å nærme seg bra utsikt.

7

8

Fremme! Gaupekollen!

9

10

Det nærmeste vannet er Maridalsvannet, så kommer det en stripe med jord – der ligger Oslo sentrum. Dere kan se postgirobygget/Radisson Blu/barcode der, hvis dere legger godviljen til. Så er det Oslofjorden og Nesodden. Og masse, masse, masse skog og natur.

11

Ingrid nyter tilværelsen. Og vi hadde såklart den faste samtalen om at mens vi føler vi har nådd et helt sprøtt nivå av lykke, er noen på jobb, ligger på sofaen, takler vanskelige situasjoner, er fyllesyke… Vi er heldige!

12

Oslove.

13

Denne gangen får Ingrid stå for #kamillapose. Synd dere ikke får sett måten hun gjør seg klar på.

14

Takk for nok en flott tur, Ingrid. Jeg setter så enormt stor pris på disse turene.

God uke, kjære dere! Håper dere nyter livet, uavhengig av om det er jobb, studier eller ferie som står på planen.

Av Kamilla | 5 Kommentarer »
 1. Marte sier:

  Blir så glad av disse innleggene dine, Kamilla! Du skriver og formidler så godt at jeg virkelig kjenner gleden og den herlige frihetsfølelsen. Er virkelig ingenting som gir meg en så god lykkefølelse som turer eller treningsøkter ute i skogen eller på fjellet. Virker som dere også har den samme gleden og følelsen, og det er så morsom å lese! Koser dere sammen og ute i naturen. Bedre får man det ikke! Du er en super og sunn «ambassadør» for å komme seg ut i skogen, og ut i aktivitet! Verden og Norge trenger slike som deg!
  Ønsker deg en super ny uke, Kamilla! Med mange fine turer, gode økter, sosiale sammenkomster og fine øyeblikk 🙂 Nyt dagene! 😀

  • Kamilla K sier:

   Kommentarene dine, Marte. Jeg blir SÅ GLAD, at du aner ikke. Føler du forstår meg sånn. TAKK! Åh, jeg blir nesten litt målløs, av takknemlighet. Setter så stor pris på de velformulerte ordene der. Tusen, tusen takk! 😀 *gliser*
   Håper du har det fint, og at du også nyter naturen godt! Ja til mer naturbilder fra deg 😀 God kveld <3

 2. Ingrid sier:

  Det ser herlig ut! Hvor lang tid bruker en tur-retur fra bussholdeplassen? Om en er littegranne mindre sprek enn dere…?

  • Kamilla K sier:

   Gaupekollen anbefales så absolutt! Jeg har på to-do-listen min for uken å legge inn flere turer i markaguiden min, den blir med der!
   Haha, tja, det er litt vanskelig å svare på, for vi har aldri gått tur-retur på enklest mulig måte. Første gangen gikk vi opp på Gaupekollen og så gikk vi oss ville på vei til Midtkollen, og SÅ gikk vi opp på Mellomkollen. Så den turen funker ikke som en veileder. Og på lørdag gikk vi først feil et godt stykke, og vi skulle jo egentlig på Hansakollen, så vi gikk en ganske stor omvei til Gaupekollen. MEN hvis jeg skal tippe, sånn ca. to timer 😉 Får grei puls på vei opp, for å si det sånn.

   • Ingrid sier:

    Herlig, det er jo perfekt! Og ja til oppoverbakker, skog og utsikt. Og å gå seg vill 😎

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.