22 juni 2014 -- 20:32

Mandag: Planen var å perse i knebøy, men det gikk ikke. Det ble tangering av pers (110 kg) da, så får si meg fornøyd med den, og prøve igjen om litt. Men SÅ tok vi en aldri så liten maksrepstest på 70 kg. Det skal liksom være min 15RM, altså i prosent av persen er det beregnet at jeg skal misse på repetisjon nr. 16. Skjønte at repsantallet begynte å bli høyt da Fredrik begynte å smile, de rundt stirra, og armene sovnet. Ble 45 repetisjoner! (!!!) Haha! Misset ikke på siste heller, så kunne nok klart noen til, var bare sliten. Kan trygt si det ble repspers.

mandag

1) Alvorets time. 2) Kaffeskål, for en bra knebøyøkt!

Tirsdag: Skogstur ca. 12 km. Så gikk ferden til Mangat, der det ble benkpress opp til 58 kg, der jeg kjørte tre sett à 1 repetisjon. Rykk ble neste øvelsesvalg, det er noen måneder siden sist jeg kjørte tunge rykk, så der hadde det meste forsvunnet, haha. Menmen, fikk inn en del sett likevel, og bare det å få inn bevegelsen igjen føltes godt. Og ikke minst var det deilig å få i gang blodsirkulasjonen i lårene godt, var jo knallstøl etter mandagen. Avsluttet med fire lette støtsett.

Onsdag: Skogstur ca. 13 km. Senere ble det en økt på et meget sjarmerende gym, fullt av vektløftere. Varmet opp med litt lette rykk, deretter kjørte jeg støt med et par énreppere på 47 kg. Fikk den faste inputen fra de lokale folka: du må ta i! Haha, hører det hver gang, at det ser ut som jeg prøver å blande ballett og vektløfting. Jobber med saken. Og siden lårene fortsatt var knallstøle var det jo bare (u)naturlig å avslutte økten med knebøy opp til 105 kg, og så litt mengde på 80 kg. 15 repetisjoner i ett sett, for å være eksakt.

Torsdag: Kom på trening, ante ikke hva jeg skulle, og benkpress var det første jeg tenkte at jeg hadde lyst til. Mye har skjedd på få måneder, hehe. Opp til 63 kg, tyngste jeg har gjort på aleneøkt. Hadde spotter i nærheten da, hvis ikke ville jeg ikke funnet på å løfte så nærme pers. Deretter ble det pers i strekkpushups på kettlebells – fikk skryt for bra dybde. Slik kan jeg like. Avsluttet med noen chins og noen mageøvelser.

torsdag

Fornøyd med dagens innsats!

Fredag: Litt fjern mentalt, men det ble en god økt med Fred. Myyyyye støt, med terping på teknikk. Deretter knebøy: 45 kg x 10, 75 kg x5, 95 kg x5 og 105 kg x2. Ikke behagelig å kjøre så tunge knebøy med damevektløfterstang! Trodde nesten hele greia skulle gi etter, haha. Så ble det mer støt, for å gni inn tingene vi hadde øvd på. TI sett à to repetisjoner. Kondisjonstrening. Til slutt tok jeg gående utfall. 20 kg kettlebell i hver hånd, ti skritt (fem per ben), satte kulene ned, tok push-ups på dem. Kondisjonstrening igjen.

fredag

Strekkpush-ups på kettlebells var tidligere en øvelse jeg mislikte. Nå utfører jeg den med stor glede!

Lørdag: Fantastisk morsom økt, med Dag. Vi filmet masse, og det høres ut som jeg skal kollapse av latter på flere av filmene. Har sett enkelte av dem mange ganger – vi hadde det så gøy. Men for all del, vi trente knallbra også! Jeg hadde den beste rykkøkten jeg noen gang har hatt, hver rep satt ordentlig bra. Både repspers og pers! Nå får jeg vel begynne å trene rykk igjen da, så jeg faktisk kan få litt mestringsfølelse av å løfte mer vekter der. Litt semilette støt etterpå, og så markløft opp til 120 kg. Ukens eneste marking!

lordag

Søndag: Vanligvis hviledag, men ikke i dag. Øver på å få bedre stangkontroll, litt som ballkontroll og ballfølelse, bare med Eleikostanga. Lette rykk, støt, styrkevendinger, ti minutter med knalltung benkpress. I følge Fredrik var det den tyngste benkpressøkten jeg noen gang har hatt – ikke så rart når jeg jobbet med 120% av maksen min, haha. Sakte ned, han hjalp til opp. Men det ble repspers (to reps) på 60 kg, det er jeg svært fornøyd med. Avsluttet med litt kroppsvektøvelser: spensthopp til boks, strekkpush-ups på kettlebells, chins, rygghev og ringroing.

BRABRABRA treningsuke. Igjen. Er så takknemlig for hele opplegget med treningen: at kroppen samarbeider så bra med meg, at jeg får trene på så bra senter, at jeg har en god coach, at treningsmiljøet er så bra, og ikke minst at jeg har det så gøy. Treningsglede!

Av Kamilla | 2 Kommentarer »
 1. Maja sier:

  Hurra for god treningsuke, og ikke minst – fremgang!! 😀 Det er alltid så utrolig moro og ikke minst inspirerende med disse søndagsinnleggene dine. 🙂 Selv satte jeg ny løpepers på den faste Bygdøyrunden min denne uken, noe som er rimelig stas siden jeg også satt ny pers på den forrige uke. Minus 1 minutt på runden forrige uke, og minus 20 sekunder denne uken. Dét er mestringsfølelse og treningsglede, det!

  Men apropos noe ganske annet, så drømte jeg faktisk om deg i natt! Haha! Det var en drøm av den veeeeldig sære typen, og jeg husker ikke mye av den, men det jeg husker er at jeg hadde på meg knallrosa vektløftersko (hmmm….hvor har jeg fått det fra tro?) og drev og jogget rundt i dem, og så dukket du opp og kjeftet på meg fordi man ikke skulle jogge i vektløftersko. Og så laget vi proteinshake med blåbær og frosne druer, og mer husker jeg ikke. Som sagt – weirdo-drøm. 😀

  • Kamilla K sier:

   TIDENES DRØM!!! Åh, det der! HAHA herlighet, så fantastisk. Liker at jeg selv løp rundt i vektløfterskoene, og kjeftet på DEG for at man ikke skulle løpe i dem 😆 Logikken!

   GRATULERER med ny Bygdøypers! 😀 Åh, fremgang er virkelig gull verdt. Den mestringsfølelsen <3 Og så hyggelig at du finner inspirasjon i disse innleggene - det er jo nettopp det som er tanken bak. At andre kan inspireres til å jobbe mot sine mål, og finne sin versjon av treningsglede.

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.