19 april 2014 -- 9:02

Gooood morgen!

Det er fare for at det har klikket for meg – jeg blogger fra verandaen! Med ullsokker og Hulken-genser er det riktig så deilig. Kaffe og frisk luft er en uslåelig kombinasjon. I tillegg er det soooool, og netthastigheten her ute er topp, så hvorfor ikke?

Jeg nyter påsken! Det blir noen timer med eksamenslesing hver dag, i tillegg til at turer, trening, sosiale begivenheter og matlaging blir viet en hel del tid. Og søvn! Herlighet så godt jeg har sovet de siste nettene. Godt og lenge. Har tatt en hel del hverdagsbilder, så da deler jeg like gjerne noen av dem med dere.

1

På onsdag startet jeg dagen med å stå i kø utenfor hos slakteren. Etter å ha vært innom fem forskjellige matbutikker på tirsdag, var det bare å innse at kraftbein ikke var å få tak i. Gjorde meg absolutt ingenting, når kraftbeina hos Strøm-Larsen både er ferske, og latterlig mye mer delikate, enn de frosne. For de spesielt interesserte:

2

Ah. Noe så vakkert. Jeg synes det er så flott at vi får muligheten til å bruke hele dyret. Beina har selvsagt blitt brukt til å lage kraft. Skal lage nytt kraftinnlegg en dag. Har tatt bilder, og skrevet ned noen nye tips.

3

Bacheloroppgave er ikke det eneste som står på menyen dette semesteret. Har to andre fag, og totalt tre eksamener. Så det er bare å henge i – ikke lenge igjen nå. Eksamen på onsdag!

13

Ah, den følelsen, når man åpner et nytt glass med kokosolje. Haha, Amalie og Ingrid forstår.

4

Apropos kokosolje. StoreCocosa har fått baby! Det er et vareprøveglass, og min nye følgesvenn. 38 ml – SÅ søt!

5

Rett før påske dumpet det nyeste Helsemagasinet ned i postkassen min. Alltid like stas. Denne utgaven handler om et av mine favorittemaer: stress!

6

Så skjedde det som stadig vekk skjer. Satt og leste rettspraksis, og tror dere ikke det dukker opp en p-pilledom? Hva gjør nerden da? Blir sittende og lese om hormoner og hjerneslag, og deretter gå tur, med podcast om hormoner, på øret. Minst effektive lesemåten noen gang. Lærte mye da, bare ikke om det jeg skulle. Og sjekk tegningen, haha. Rykk og erstatningsrett henger ikke heeeelt sammen. Jeg er så flink student…

7

Kjøkkentid er kvalitetstid. Mandelsmør, lammeleverpostei og kraft, som planlagt. Helt geniale ting å ha stående, for den beste fastfooden man kan tenke seg.

8

Bypåske er absolutt ikke dumt, når været er så deilig. Sol og blå himmel. Har fått noen ordentlig fine turer i marka, og håper på å få tid til et par turer til. Over her tullet jeg om at jeg leser om andre ting enn det jeg skal, men jeg har virkelig fått gjort utrolig mye godt skolearbeid disse dagene. Jeg opplever at konsentrasjonen og læringsopplevelsen blir så mye bedre, når jeg gjør rom for trening og frisk luft i dagene mine. Føles bra!

9

I dag har butikkene åpent, og det er bra, for jeg har bare ti paprikaer igjen i kjøleskapet… (Føl ironien)

10

I går var Amalie her på besøk. Vi drakk kaffe og kraft, og pratet. Som vanlig føk tiden, og vips – nesten fire timer hadde fått. Så hyggelig! Jeg fikk tidenes festligste gave: eggestearinlys! Haha! Amalie er minst like eggeglad som meg, så det var virkelig midt i blinken. Når vi begge vet verdien av en bløt plomme i tillegg, kan dere tro vi synes det var festlig at disse «plommene» konstant var bløte. Ah, eggehumor på sitt beste.

11

Etter at kraftbeina hadde fått trekke i 51 timer, var det på tide med avkjøling og nedfrossing. Jeg kjøpte nesten dobbelt så mye kraftbein som jeg pleier, og endte opp med 192 kraftisbiter. Lykke!

12

Nå skal jeg traske inn igjen, og sette meg ned ved bøkene. Om noen timer går ferden til Magnat. Gleder meg! Ah, dette var en fin morgenstund, gitt. Håper dere koser dere i påsken, med gode folk, og hyggelige aktiviteter.

Av Kamilla | 11 Kommentarer »
 1. Anna sier:

  Hei:) Liker bloggen din veldig godt. Skulle ønske jeg var like dedikert ift. trening og sunn mat som deg! Bare et spm; hva bruker du egentlig kraften til?

  • Kamilla K sier:

   Hei!
   Så hyggelig at du liker deg her – slikt gjør meg glad 🙂
   Husk at alle monner drar, så litt helsefokus er bedre enn ingenting.
   I de aller fleste tilfeller drikker jeg kraften, så det er ikke så mye hokus-pokus. Det hender jeg koker grønnsaker og har oppi et par kraftterninger, eller at jeg lager en gryte av noen sort, og har kraft i, men det er ikke ofte. Mest rett i koppen 😉

 2. Alexandra sier:

  Du leste ikke den klassiske P-pilledommen, vel? I eller II? Endte med å gjøre akkurat det samme selv da jeg leste erstatningsrett, minus podcasten. Men endte langt uti hormoner og tromboser. Alt man lærere av å være nysgjerrig! God påske!

  • Kamilla K sier:

   Har den ikke her nå, så det er jeg neimen ikke sikker på. Viktig er det vel heller ikke, hehe. Mye interessant der ute, og jeg er jo en smuuuuuule interessert i hormoner, så du kan tro jeg koste meg 😀
   God påske til deg 🙂

 3. trude sier:

  Lenge siden eg har kommentert her Kamilla, skjerpings! blir så imponert av deg, virker som du klarer alt, trening, være flink student og være flink på kjøkkenet.. lurte også på hva du bruker kraften til? siden du lager så masse? drikker du den, eller bruker du den i forskjellige middager? er det godt for kroppen?
  og hvor har du kjøpt ipone dekselet ditt? 😀

  • Kamilla K sier:

   Heeeei du! 😀 Så hyggelig med noen ord fra deg igjen – slikt setter jeg pris på 🙂
   Vel, jeg har i hvert fall funnet frem til en balanse jeg både er fornøyd med å leve i, og få resultater fra, så jeg er meget tilfreds med det 🙂 Jeg slenger bare isbitposene i fryseren, og så varmer jeg opp ønsket antall isbiter en (to, tre, fire) ganger om dagen, og drikker kraften 🙂 Kjempegodt! I ny og ne hender det jeg bruker den til noe middagslaging, men jeg foretrekker helt klart å drikke den. Smaken er så herlig. Du kan lese mer om hva kraft er godt for her: http://www.kraftmamma.no/kraftkoking-abc/

   Dekselet har jeg vel fra etsy, om jeg ikke husker feil 😉

 4. Åshild sier:

  Blir veldig glad for å sjå at Helsemagasinet har skreve «Friluftsliv – en vei til mindre stress». Går sjølv på friluftslivlinja på høgskulen, og veit (og erfart mange gongar) kva naturen kan gjera med psyken og alt som høyrer med til da positive. Verdens beste trening og medisin, etter min meining!
  Veit du kor ein kan få kjøpt dette bladet? 🙂
  Ha ein fin søndag!

 5. Marianne sier:

  Kjempefint innlegg, må få kjøpt meg VOF’et, takk for tips:-)

  Hvordan får du krafta inn i isterningposene sånn enkelt og mest mulig sølefritt ? 🙂

  • Kamilla K sier:

   VOF anbefales! 🙂
   Jeg gjør det med en spiseskje. Blir ikke noe søl, men tar litt tid og skulderkrefter 😉 Ellers har jeg en venninne som har gjort det med en slags liten trakt (er det ikke noe annet ord for det?), men da må man nesten være to, gjerne tre.
   Genial måte å lagre kraft på, i hvert fall!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.