22 april 2014 -- 7:44

I dag har jeg bodd her i ett år! La oss ta en gledesdans, for denne leiligheten. At jeg kan kalle dette «hjemme».

La oss feire med litt mat, shall we?!

1

Pænkæjks! Superenkle: egg, mandelmel, kokosmel, natron, stevia og kanel. Røren sto i noen minutter, før jeg stekte tre og tre i pannen av gangen. Servert med kokosflak, bringebær og mango.

2

Noen tallerkener fortjener flere bilder, sånn er det bare.

3

Egg, paprika, brokkoli og tomat.

4

Egg, rørossmør og salt, gulrøtter, paprika og agurk. (Jeg ser at du sikler nå, Amalie.)

5

Egg, sukkererter, cherrytomater og gulrøtter. HELT tilfeldig plassert…

6

Kjøttdeig stekt med løk og blandet med tomatpuré, pluss mais og aspargesbønner.

7

Pannekaker. Samme «oppskrift» som over.

8

Kylling, paprika, tomat, agurk, most avokado med urtesalt. Ikke bamsebestikk.

9

Kjøttdeig og tomatpuré, mais og gulrøtter. Jeg hadde hakket opp løk, men den ble liggende på fjøla – jeg glemte å bruke den! Haha, sånn kan det gå. Slang den i en boks, og brukte den til kraftkokingen i stedet.

Det er sikkert passe mange som gleder seg til å hoppe ombord på den sunne vogna, etter mye snop i påsken, så håper dette kunne være til noe inspirasjon. Også håper jeg dere har hatt en fin påskeuke. Det kan jeg love dere at jeg har. I dag står lesing, skriving, trening, lesing, skriving, tur og mat på planen her. I går kveld satt jeg ute og leste – i t-skjorte! Hvis vi ser bort fra klimasituasjonen i et par sekunder, så må jeg få si at det var veldig deilig altså. Sollys direkte på huden, og frisk luft. Oppfriskende saker. Vel, jeg tror sannelig jeg setter meg ut og skriver litt. Ha en fin tirsdag!

Av Kamilla | 14 Kommentarer »
 1. Ida S sier:

  Åh, egg med rørossmør er SÅ godt! Tror jammen jeg må inn for å lage det nå. Har du forresten noen tips til solkrem uten alt for mange rare ingredienser? På tide å fylle opp solkremlageret for sesongen nå 🙂

  • Kamilla K sier:

   DET er det 😀

   Åååå! Takk for påminnelsen – jeg trenger solkrem. I fjor satte jeg meg inn i såååå mye solkremgreier, og var jo lettere sjokkert over hvor vanskelig det var å få tak i noe som ikke var helt hårreisende. Og tror du jeg har lagret noe av informasjonen? Neeeeida. Så da får jeg bare begynne på nytt. Etter eksamen 😉

 2. Idadida sier:

  Ojeee! Så mye godt, så enkelt! Jeg elsker det. Skulle ønske flere i min husstand var så glad i grønnsaker som jeg er, da hadde dette vært mye servert i vårt hjem. Men .. tar det når jeg er alene. 🙂

  • Kamilla K sier:

   Da er vi to. Godt, enkelt og sunt, da er jeg fornøyd 🙂
   Du får smuge dem inn her og der, eventuelt gjøre som du allerede gjør: ha grønnsaksfest alene! 😀

 3. Thea sier:

  Ble nesten sulten på ny, selv om jeg nettopp har spist! Fristende saker 😀 Denne uken har jeg TRE doble forelesninger pluss en innedag på biblioteket med eksamensinnspurt så den solen får jeg se lenge etter…. Buhuu! Men jeg har kost meg i solen en del i påsken, så jeg får ikke klage!
  Ha en flott dag og uke videre, Kamilla!

  • Kamilla K sier:

   Haha 😆 Sååååårri!
   Oioioi, du får ha masse lykke til med alt det – kan tenke meg det blir en intens uke. Men så smart du blir 😀
   Takk, i like måte, Thea! 🙂

 4. Therese sier:

  Nom! Endte opp med å lage meg pannekaker inspirert av deg til lunsj, så takk for inspirasjon!

  Selv sitter jeg inne og ser på det fine været, det ryktes om et skikkelig hardkjør på skolen fremover – og da er det grusomt kjedelig at alt foregår på pc, og jeg ikke kan sitte på terrassen og «multitaske»!

  Ha en fortsatt flott dag!:D

  • Kamilla K sier:

   Woho, så herlig! 😀
   Ah, jeg har sittet noen timer på verandaen og lest nå, men er så latterlig svett, så tar en liten pause inne 😉 Lykke til med alt på skolen!

   Takk, i like måte 🙂

 5. Tina sier:

  Herlig!

  Blir så inspirert til å dekorere maten min like fint. Pleier ikke å se like delikat ut alt jeg lager, dessverre.

  Kan jeg spørre deg hvordan du «angriper» maten? Spiser du tingene hver for seg eller blander du flere ting? Vet ikke helt hvorfor jeg lurer på det, men jeg er litt sånn at jeg ikke helt vet hvor jeg skal begynne når jeg har så mange slag på tallerkenen.

  Digger deg og bloggen din, og spesielt disse matinnleggene 😀

  • Kamilla K sier:

   Så herlig, det er inspirasjon som er poenget med disse innleggene 🙂
   Haha, digger spørsmålet, har fått det overraskende mange ganger faktisk 😀 Det kommer veldig an på hva det er. Som regel spiser jeg én og én ting, fordi jeg liker den konsentrerte smaken av den enkelte råvaren (haha herlighet, jeg sitter og ler av meg selv nå), men mais og kjøttdeig for eksempel, det blander jeg som regel. Men gulrøtter og kylling spiser jeg hver for seg. Haha 😀 Så vet du det!

   Tusen takk for så gode ord 🙂 Lesere som deg gjør dette GØY!

 6. Ingvild sier:

  Nå MÅ jeg bare spørre, etter X antall ganger med mislykkede forsøk… Hvordan lager du de pannekakene? 😀 Altså med hvilke forhold? Mine ble gode, men hang ikke sammen. Hva gjør jeg feil, mon tro?

  Lykke til med eksamen, flotte deg! 😀

  • Kamilla K sier:

   Oi, det blir vanskelig å svare på, for jeg har ikke noen faste mål jeg bruker. Men ble de for flytende, kanskje du må redusere væskemengden?! Og ikke minst steke på lav temperatur (tålmodighetsprøøøøøøve!) i greit med smør. Det er jo så godt, så håper du får det til 😀 Tenker egentlig stekemetoden nesten er viktigere enn selve røren, hehe.

   Tuuuuusen takk 😀

   • Ingvild sier:

    Da er det sikkert stekemetoden min det er noe galt med, for jeg tror konsistensen på røra var ganske grei 🙂 Takk for svar! 🙂 De var forresten veldig, veldig gode!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.