23 mars 2014 -- 10:12

En god treningsuke er over. Jeg er inspirert til å gå gjennom noen økter fra i høst, for å sammenligne med med øktene jeg har nå for tiden. Jeg synes det er så gøy med konsant fremgang, og det er jo flott, men jeg har rett og slett blitt litt dårlig til å se på hvor langt jeg har kommet. De siste månedene har jo vært helt fantastiske treningsmessig, så tror det kan bli artig å se det konkret. Ukens oppfordring er dermed: gi deg selv en klapp på skulderen for den fremgangen du har hatt. Vær stolt av det du har fått til!

Mandag: God, gammaldags kvalitetstid med Eleiko. Knebøy opp til 90 kg, tre reps. Ingen singelløft, ingen seige løft. Markløft opp til 130 kg, og det var visst det beste løftet jeg har hatt på så tung vekt. Det kan vi like! Litt kroppsvektgreier, før gående utfall med kettlebells. SOM det brant i lårene og stjerten! Tok tre sett, med tjue skritt (ti per fot), med 16 kg kettlebells i hver hånd. Skulle egentlig ha 20 kg, men altså… Knall økt, som ga helt latterlige mengder med overskudd. Gøy!

mandag

1) Det et nesten under at jeg fikk tatt det bildet, for så fort jeg satte ned vektene var det en annen som ville leke med dem. 2) 125 kg. Tung vekt for meg, lekevekt for Fredrik.

Tirsdag: Latterøkt! Lo så mye, i to timer. Helt herlig stemning. Benkpress opp til 57,5 kg, pluss en hel del chins, og noen lette frontbøy og markløft. Bra økt, ler bare jeg tenker på den.

tirsdag

Tullehumør, fra ende til annen!

Onsdag: Ny onsdag, ny «middels tung økt». Jeg tok like gjerne reprise av forrige onsdags bøying, så det ble bøy med tre sekunders stopp i bunn. 75 kg 3×3. Okei, så ble de fleste repetisjonene med fire-fem sekunders stopp, for jeg teller tydeligvis saaaaakte. Lekte med sumomark opp til 95 kg, før det ble litt kroppsvektgreier. Igjen gikk jeg fra trening med følelsen av at jeg hadde lyst til å gå inn igjen, for å trene mer. Haha!

En liten snutt av et par bøy-med-stopp-repetisjoner. 

Torsdag: Startet økten med skulderpress. Say no more, haha. Litt nedtrekk, før saktebøy sto på menyen. Fire sekunder ned. Lett belastning på beina på torsdager, så da ble det 60 kg 4×5 med den varianten, før det ble lett markløft og en liten haug med mageøvelser.

torsdag

For under et halvt år siden ville jeg nok ikke funnet på å si «lett markløft» til 70 kg 4×3. Fremgang<3 

Fredag: Repsers på persvekten i styrkevendinger. Haha, var andre gangen jeg gjorde det, så det helt store var det riktignok ikke, MEN pers er pers. Så ble det 3×3 med 90 kg i knebøy, etterfulgt av noen reps med 95 kg. Apropos pers; pers i mark fra kloss. Hva som helst kunne blitt pers der, for jeg har aldri gjort det før! Haha, god deal. Men det ble faktisk 130 kg da, så lista(stanga) er satt ganske høyt.

fredag

Så mye Eleiko-skjønnhet på ett bilde!

Lørdag: Startet dagen med 9,4 km i skog og mark. Helt herlig! Tok turen til Magnat senere på dagen, for nok en lekeøkt! Knallstemning på trening, og for min del ble lekeøkt til perseøkt. Pers i både rykk og støt, to øvelser jeg ikke har prøvd meg ordentlig på, på lenge. Ikke at det er lenge siden jeg lærte meg dem heller. Gøy, gøy, gøy! Her er lørdagens siste rykksett:

Filmet mer, så setter sammen en liten rykk-snutt, og legger ut en dag til uken.

Søndag: Treningsfri. Gått en liten tur på 6 km. Resten av dagen blir det hjernetrim.

God søndag, fintfolk!

Av Kamilla | 6 Kommentarer »
 1. Guri, jeg mener Kamilla, så sprek du er! Veldig gøy at du har begynt med litt videoer også 😀

 2. Silje sier:

  Du er altså så sterk og flott! Jeg blir veldig inspirert, og har for første gang satt meg konkrete mål for progresjon på noen utvalgte øvelser. Rykkene dine ser veldig bra ut! Har så lyst til å prøve selv, men det er noe med det å skulle sette seg ned og heve stanga samtidig som føles ekstreeemt skummelt. Haha.

  • Kamilla K sier:

   For en utrolig hyggelig kommentar, Silje! Tusen takk 😀 Så kult! Lyst til å dele noen øvelser/mål? 🙂
   Ja, rykk er ikke bare-bare, det er helt sikkert. Èn ting er å sette seg ned og heve stanga samtidig, bare det synes jeg er krevende nok, men når man i tillegg skal ha KONTROLL på den jernkladden, da… 😛 Haha

   • Silje sier:

    Målene i denne omgang er å klare 30 kg militærpress, 40 kg push press, 60 kg knebøy og 80 kg mark innen 30 mai. Jeg er så pinglete når det gjelder å øke, spesielt i knebøy, siden jeg stort sett trener alene, og er litt redd for å plutselig bare bli sittende der 😛 haha. Men alt dette er jo delmål inn under det overordnede målet, som hele tiden er å utfordre meg selv og tre ut av komfortsonen. Trenger å utsette meg selv for situasjoner der jeg ikke har stålkontroll 🙂 Haha, ja, I feel you! Jeg syns overhead squats og powersnatch (usikker på det norske navnet der) er nok foreløpig, tenker jeg skal belønne meg selv med en PT-time eller to for å øve på mer avanserte bevegelser hvis (når!) jeg når de ovennevnte målene 🙂

    • Kamilla K sier:

     Å, takk for at du deler, Silje! Jeg synes det er SÅ interessant å lese om andres trening, og ikke minst mål! Dine mål er jo helt knall – håper du oppdaterer meg på hvordan det går etterhvert 🙂
     Power snatch er rårykk 😉 Enig i at det føles litt tryggere, men det begrenser jo også vekten ganske mye da. Du får ta det som det kommer – en vektløfter-PT er ingen dum idé hvis interessen vokser 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.