11 mars 2014 -- 6:34

Rumpebilder, fleksebilder og formbilder på Instagram, blogg, facebook, you name it. Det er kropp, kropp, kropp. Likhetstegnet mellom tynn og sunn er en sannhet, for veldig mange. Tynn ER sunn.

Så hyller de hverandre, og utvikler en boble der ubalanse blir standarden. «Bra du gjør dette på den sunne måten» mens de sikter til å gå ned ytterligere i fettprosent, og drive kroppen i en tilstand jeg ikke kan se for seg at har én positiv faktor ved seg. Langt fra sunnhet.  Jeg tenker i tillegg på hormonbalanse, forhold i hjernen, immunforsvar og den type ting. Hvorfor bry seg om det hvis man kan bli tynnere? Man må tross alt prioritere det som er viktig. Være dedikert. #healthy

Jeg synes det er trist at så mange definerer seg ut i fra hvor tynne de er. Det sier mye mer om hodet ditt, enn om kroppen din. Kravene til deg selv, er det du som setter. Hva som er «perfekt» er det du som bestemmer. Dessverre er det mange som prøver å påvirke den meningen, og noen når gjennom.

Jeg har til og med lest en kommentar om at en skulle fortsette å jobbe mot en kropp med minimal fettprosent, og ikke bry seg om hva andre mente, fordi dette var overfladiske folk. Haken min traff nesten gulvet. Brikkene faller på en måte litt mer på plass når man leser slikt, for da skjønner man hvor virkelighetsfjerne tanker som er satt i sving hos enkelte.

Jeg er INGEN ekspert, og jeg håper så inderlig at jeg ikke påvirker folk i en slik negativ retning. Jeg er bevisst på hva jeg velger å ta inn i livet mitt, og jeg er enda mer bevisst på hva jeg formidler ut. Når hovedfokuset i hverdagen legges på tallet på vekten, antall likes på et bilde, og Walden Farms kalorifrie plastikksaus, mener jeg det er snakk om en usunn prioriteringsliste. Samtidig blir jeg noen ganger litt i tvil, for jeg ser jo at jeg får prikk like kommentarer som det disse andre får. De jeg tror er forstyrrede. De får høre at de er gode forbilder, og at de har så bra fokus. Det er nøyaktig det jeg får høre også. Jeg velger likevel å holde fast i teorien om at vi er vidt forskjellige. At vi ikke bruker makten vår til å påvirke likt. For jeg kunne aldri stått for det de gjør. Jeg ser også på hvem som gir disse komplimentene. Hva slags verdier har de?

Dere trenger ikke nødvendigvis lese hele artikkelen, men jeg falt for dette: «Derfor er skråsikre forskere omtrent like tillitvekkende som sprøytenarkomane som vil låne (mye) penger.» Jeg synes det passer godt inn i denne tematikken også. Tenk om alle hadde hatt slikt i bakhodet. Det å ikke ta råd fra hvem som helst, om hva som helst. Jeg er først i køen til å si at jeg har trodd på MYE rart gjennom årene. Og det gjør jeg sikkert fortsatt. Men jeg tror den kritiske tankegangen har vernet meg for mye vås, og ikke minst lært meg å vurdere de sannhetene jeg velger å tro på.

Jeg presterte å spore av før jeg i det hele tatt startet, for innlegget skulle handle om at jeg mener det er uforsvarlig at en som har et sykelig forhold kropp og mat, skal gi andre råd om nettopp disse tingene, som i stor grad er avgjørende for enkeltmenneskets livskvalitet. De skal fremstå som de som vet noe. Som forbilder, noen som kan bidra. Som eksperter – de man går til for hjelp. Som en leser (som hadde nøyaktig samme tankene som meg) så fint skrev: da har man kanskje ikke godt av å ha en jobb som innebærer et slikt kroppsfokus. Det minner meg om at jeg må skrive et innlegg om livets kakediagram, som Ingrid har lært meg om. Genialt konsept!

Er du i nærheten av å ha et usunt forhold til kropp og/eller mat, mener jeg at du bør ta ansvar for den begrensningen, og IKKE fremstå som en rådgiver for mennesker som søker hjelp. Jeg forstår at det kan virke kult å ha en slik posisjon, men det er en alt for egoistisk grunn til at det blir forsvarlig. Det som virker voksent og spennende der og da, er ikke verdt at andre menneskers livskvalitet reduseres.

Som jeg sa til Amalie på fredag: noen av oss har en daglig fest med høy livskvalitet, næringsrik mat, selvrespekt i høygir, og ALLE er inviterte! Men hvor er alle festdeltakerne? Hvorfor er det så få som vil komme på festen vår? Det er både gratis inngang og trivelsgaranti.

En normalvektig (eller undervektig) kropp i kaloriunderskudd. «Slankemodus». Hvem er det de lever i kaloriunderskudd for, måned etter måned, år etter år? Er det helt seriøst KUN dem selv? Gjør de det for å ha det genuint bra i hverdagen? Jeg tviler så sterkt. Jeg mistenker at det er for oss. Alle oss andre. Som driter i hva de veier, som fokuserer på hva som er mellom ørene, og som vil dem alt vel. Det henger ikke på greip! At de opplever redusert velvære, for noe ingen har bedt om, og ingen nevneverdige egentlig bryr seg om. De dømmer seg selv ut i fra disse faktorene, og ilegger oss andre samme oppfatning. Og så skal de hjelpe andre. Med hva?

Det gjør meg uhyre trist at dette i det hele tatt er noe å skrive om. Oppfordringen kommer vel aldri til å nå frem til de som aktivt driver med dette. En del av meg får lyst til å be en venn søke hjelp hos dem, og så gi meg tilgang til svaret. Men jeg tror ikke jeg hadde taklet det. Jeg har så utrolig lyst til å hjelpe mennesker, og tar det svært alvorlig og personlig, og jeg ser på hele denne situasjonen som motarbeidelse av nettopp det. Ikke misforstå; å oppsøke hjelp for å nå sine mål, mener jeg er helt topp! Vi kan ikke kunne alt, og om det er noen som er gode på et område vi ønsker å få hjelp til, er det jo knall om de er villige til å dele sin kunnskap. Det er slik verden går rundt. Men se hvem det kommer fra.

Jeg misliker å kritisere andre, men dette gjør meg så sint, irritert, skuffet og lei meg, at jeg føler noen må si noe. Om det så bare når en vegg. Og nå har jeg vært snill, innlegget var originalt mye mer hissig. Dette er ikke ting jeg føler påvirker mine tanker om meg selv, men tenk så mange andre som blir negativt påvirket. Får lyst til å skrike.

Av Kamilla | 63 Kommentarer »
 1. Camilla sier:

  Trampeklapp! For et innlegg 🙂 Jeg har i det siste tatt veldig aktive grep i forhold til hvilke blogger, instagramkontoer, osv jeg lar meg selv går inn på; for ja, noen gjør deg jo helt tussete i hodet og får deg til å tenke gale tanker om deg selv(!). Så nå er jeg kun inne på blogger og andre sosiale medier som gjør meg glad, inspirert og fornøyd med meg selv. Og du er en av de 🙂 Tusen takk for at du deler dine tanker om dette emnet, kjempefint. Ha en fin tirsdag og uke, nå må jeg forte meg igang med dagen 😉

  Klem,
  C

  • Kamilla K sier:

   BRA! Slikt liker jeg 🙂 Gjorde det samme selv, for en god stund siden. Synes det er bra å ta ansvar for seg selv, på den måten. Men i ny og ne blir jeg gjort obs på disse tingene, eller tar meg en liten irritasjonsturné, for å se hvordan situasjonen er. Og det er triste saker man finner altså! 🙁

   Ha en fin tirsdag, nesten-navnesøster! 🙂

 2. Ida sier:

  Det jeg syns er litt trist er nå jeg leser på et forum at «det er ikke farlig å gå et år eller to uten mensen». Men uten mensen kan kvinner få nedsatt beintetthet og over tid utvikling av beinskjørhet er ikke dette motsatt av hva man vil oppnå med trening? Jeg vil ha sterke bein og en kropp som kan bære meg når jeg kommer opp i åra.

 3. Kathrine sier:

  Kjære Kamilla, HALLELUJA! Takk for at du setter så gode ord på så mye som er viktig å få frem. Takk for at du gjentatte ganger trykker publiser – knappen og deler med oss i de tidlige morgenstunder.
  «Trommevirvel» – her kommer nok en kommentar fra «jeg har lest bloggen din i mange år men har ikke kommentert før nå» (shame on me) MEN nå var det på høy tid. Du fortjener en god klem og en klapp på skuldra for arbeider du legger ned i denne bloggen.
  Etter x antall kaffekopper, er det stor fare for at jeg nå er inne i en kafferus, og blir desto mer høyere på livet etter å lese dagens innlegg (hoho – er´e ikke det man sier i bloggverden..)
  Tilbake til innlegget. Du tar ord ut av munnen på meg, men dog på en smule mer godt formuert måte. Jeg blir både provosert, frustrert, lei meg og sjokkert over hva som florerer der ute. #aldrivila f.eks som etter min mening har så alt for mange treff på instagram. Jeg blir stum men du sier (skriver….) det så fint: Hvor er alle festdeltakere? Hvorfor er det så få som vil komme på festen vår? Her er det både gratis inngang og trivselsgaranti? JA til en frisk topp og kropp!
  Som du sikker forstår er også dette en av mine hjertesaker. For at jeg skal unngå å spore helt av vil jeg bare gi deg et stort smil og ønske deg en strålende tirsdag 😀

  • Kamilla K sier:

   Nå har jeg faktisk tårer i øynene. Det er håp! Å!!! Jeg blir så glad! Herlighet. Tusen, tusen, tusen, tusen takk for den kommentaren, Kathrine. Du har kanskje ventet lenge med å kommentere, men jeg må si timingen din ikke kunne vært bedre. Jeg letter nesten litt fra stolen. Det varmer skikkelig godt å vite at vi er flere som har dette som hjertesak. Igjen: TAKK! Et stort smil tilbake til deg 😀 Åh, livet.

   Setter også veldig stor pris på ordene om bloggen. Slikt motiverer!

   (#aldrivila? WHAT? Haha, den gidder jeg ikke søke opp engang.)

 4. kine sier:

  AMEN! Fantastisk skrevet, og jeg kunne ikke vært mer enig. Dette temaet engasjerer meg virkelig og jeg er så takknemmelig for at kloke damer som deg setter ord på det på en så saklig og reflektert måte. Fokuset burde være en frisk og funksjonell kropp full av overskudd – ikke lav fettprosent og SK2014. 🙂

 5. Hild sier:

  Hei,

  Jeg vil legge til at det verste er at dette ikke bare handler om folk med manglende kunnskap. I veldig mange tilfeller er dette folk som sitter på uhyre store mengder med kunnskap om trening, kosthold, fettforbrenning osv. Men de velger å vri og vrenge på all denne kunnskapen for å treffe et mye større publikum (potensielt kunder).
  Det er mye mer attraktivt (for mange) med synlige abs og lovnader om å gå ned x antall kilo på x antall uker.

  Noen av disse personlige trenerne og «ekspertene» har f.eks. bakgrunn fra Fitness og mangler TOTALT perspektiv på hva et normalt menneske må ha av næring for å fungere.

  Jeg gremmer meg hver gang jeg leser om kalorifrie dressinger og nudler og you name it! Gi meg avokado og kokosfett så skal vi se hvem som smiler bredest når sommersola kommer og jeg har energi til å gå fem timers turer i marka – UTEN pulsklokke 😛

  • Kamilla K sier:

   Liker engasjementet ditt, og bidraget! 🙂 Jeg er (selvsagt) helt enig. Misbruk av kunnskap er på grensen til ubehagelig å tenke på.
   Avokado, kokosfett og skogstur – ja, takk! 😀

 6. Elise sier:

  Det er i grunn trist at kroppsfokus for alltid vil være nettopp KROPPSfokus. Det hadde vært så mye bedre om vi hadde trivselsfokus, energifokus, lyst-til-å-leve-fokus. For sannheten er jo at to jenter med lik høyde, vekt og fettprosent fortsatt kan være vidt forskjellig ernært og trent. Nettopp fordi kropper er forskjellig.

  Bra du tar opp temaet, Kamilla! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Kropper er forskjellige, og i mine øyne er det superfascinerende, bra, spennende og genialt! Synd det skal være en byrde for så mange andre.

   Er nærmest en hjertesak for meg, så det blir nok ikke siste gang 😉

 7. Tone sier:

  Jeg blir så glad! Jeg er hundre prosent enig med deg og har fjernet alt grums fra facebook som bare forteller meg tøv, og er blitt veldig selektiv i hvilke blogger jeg leser.

  Jeg er absolutt med på trivselsfesten din. Du bare vet det ikke. I natt var jeg ute i skogen og sov i telt, kokte kakao og leste i den fantastiske boken «Stille» helt alene. Teltmandag er virkelig en livsnyterfest. Det er dessverre litt for langt mellom hver deltaker til at vi alle kan oppleve fellesskapet, men jeg tror det kommer. Min stille aksjon med å smile til alle rundt meg begynner å gi avskastning.

  Siden du var litt skeptisk til sinnablogging, har jeg et forslag til å veie opp. Skriv et innlegg med bloggere og nettsider du følger som bidrar til positiv tankegang og livsglede. Prettyplease. Jeg forviller meg stadig inn på blogger meg skinnyfokus. Hvor er alle gullkornene gjemt?

  • Ane sier:

   Ja, skriv et innlegg om blogger, bøker og artikler du anbefaler når det gjelder kunnskap om kosthold 🙂 Jeg skulle akkurat inn å skrive en kommentar med samme ønske. Jeg har lært mye gjennom bloggen din, og det hadde vært moro å sett hvilke kilder du lærer fra. Hurra for deg og bloggen din 🙂

   • Kamilla K sier:

    Se svaret til Tone 😉
    Kanskje jeg skal lage innlegg om noen av bøkene jeg har stående. Og bare presisere femten ganger at det ikke er fasitsvar det er snakk om, og poengtere fokus på helhet, ikke ja/nei-mat og «utfordringer» og alt det der. Litt av en verden vi lever i, gitt.

  • Kamilla K sier:

   BRA! 🙂 Smart valg!

   WOAH! Okei, det der er jo bare utrolig kult! 😀 Teltmandag! «Ungdommen nå til dags» liksom 😉 Genialt, Tone!

   Til forslaget ditt. Altså… Finnes det noen?! Et innlegg om de jeg følger (og liker), ville blitt et ganske blankt innlegg, er jeg redd. Èn Instagramkonto (diaryofhealth), det er vel det. Da mener jeg av utelukkende helseblogger altså. Jeg leser en rekke blogger, men det er mer personlige greier, mote, og litt trening/kosthold i ny og ne. Så jeg lurer også på hvor alle gullkornene er gjemt – kanskje jeg bør vie et innlegg til at folk kan tipse?!

   Nå er jeg superkresen da. Er det sunn mat og fornuftig trening, men NOE som helst jeg reagerer på i fremstillingen av det, vil jeg ikke tipse andre om det. For eksempel når det kommer til navnsetting av kosthold. Dessverre har folk et behov for å sette livsstilen sin i bås. Riktignok utvides helsebok-samlingen min stadig, og der er det ikke til å komme unna mye definering, så helt vernet er jeg ikke. Haha, dette var ikke det du spurte om, men der har du i hvert fall noe av forklaringen på det manglende svaret.

   • Tone sier:

    Kanskje de gode bloggene rett og slett ikke finnes? Eller din er jo her da. Også er jeg veldig glad i lykkesliv.blogg.no. Hun spiser masse bra mat og trener med tanke på prestasjoner og velvære. hannemjas.blogg.no er også ganske søt. Trener som hun har lyst til uten fokus på utseende, legger ut lite om mat og er bare veldig søt. Søt punktum, altså.

    Jeg var også en stund ganske hektet på kraftmødrene, men så ble jeg litt irritert over hvordan de naivt slukte pirkepetters kunnskap som ofte var begrunnet i dårlige kilder og spekulasjoner. Nå har de forøvrig kastet pirkepetter på dør, så kanskje de har blitt noe bedre. Ehm… der stoppet lista mi. Tror det betyr et høyt og rungene ja, til at du tipser om bøker og oppfordere leserne til å tipse om annet bra 🙂

    • Kamilla K sier:

     Wæ, ikke si sånn da! Det er jo bare nitrist… Lykkesliv følger jeg, den andre der skal jeg sjekke ut etterpå 🙂 Takk for tips!
     Kraftmødrene har mange gode guider synes jeg, blant annet kraftguiden. Men ellers ser jeg poenget, ja.

     Må lage et innlegg med etterlysning. Kanskje noen sitter på gull!

 8. Marte sier:

  «noen av oss har en daglig fest med høy livskvalitet, næringsrik mat, selvrespekt i høygir, og ALLE er inviterte! Men hvor er alle festdeltakerne? Hvorfor er det så få som vil komme på festen vår? Det er både gratis inngang og trivelsgaranti.»

  DEN satt! Takk!

 9. Kristine sier:

  Dette innlegget håper jeg når ut til mange – fantastisk bra skrevet! Bloggen din er gull 🙂

 10. Kamilla sier:

  Dette innlegget er så VIKTIG!!!! Noe ALLE skulle lest! (merker selv jeg blir veldig engasjert og småhissig;)) Du gjør en fantastisk jobb! 😀

  • Kamilla K sier:

   En navnesøster! Hei!
   Virker som du er enig med meg, så da er det å bli småhissig et godt tegn, synes jeg 😉 Da har du en klar mening om saken.
   Tusen takk for det – veldig hyggelig av det å skrive!

 11. Malin sier:

  Åh Kamilla I adore you! (ikke Miley Cyrus-way)

  Det som irrterer meg mest av ALT er dette «haters gonna hate» utsagnet som blir brukt mot alle som er litt kritiske til dette kroppsfokuset.
  Jeg er så uendelig glad for at det ikke fantes sosiale medier da jeg var 12 år…

  Hipp hurra for livsglede 😀

  • Kamilla K sier:

   Hahahahaha 😆 Jeg har så mange morsomme lesere – digger det! Både første og andre setning fikk i hvert fall meg til å trekke godt på smilebåndet 😀 Jeg er så enig!

   *danserundtiring*

 12. Kristin sier:

  Åh, du altså <3

  Har skrevet en liten mail til deg, jeg 🙂

  • Kamilla K sier:

   Haha, mailen rørte meg så mye at jeg begynte å grine. Så takk for den 😛 Svarer deg etterpå, må bare spise 😀

   • Marte sier:

    Haha – jeg digger at selvom du får en mail som rører deg til tårer, så kommer maten FØR svaret.. Ganske langt vekk ifra usunt kroppshysteri, spør du meg! :´D

 13. Siri sier:

  Ja, ja, herregud ja! Jeg ser gjerne etter inspirasjon mot en sunnere livsstil fordi jeg opplever at jeg faktisk blir inspirert, men jeg føler at mitt mål, som er å ha mer energi, å sove bedre om natten og å rett og slett ha det bedre med meg selv, krasjer mer og mer med målene til disse såkalte «inspirasjonskildene». Hvordan noen kan føle seg bra etter å ha inntatt et måltid med smaksløse kalorifrie nudler er meg forbi.

  Ja til flere som deg Kamilla, som setter livsglede i fokus, som er kritisk, nysgjerrig og søkende og som ikke minst skriver om trening og helse på en motiverende måte, men likevel får frem at «dette er det som fungerer for deg», og ikke oppmuntrer til et usunt forhold til mat og trening – jeg har for eksempel merket meg at du aldri skriver hva du spiser i løpet av en dag, noe som ser ut til å være en økende trend hos såkalte «treningsinspirasjon-blogger», og noe en del bloggere gjør ukritisk uten å tenke på hva dette egentlig innebærer.

  Ellers er jeg enig med de over her, ja til mer livsglede og hvis du vet om flere som sprer treningsglede, livsglede, matglede, ja, rett og slett positivitet, så del gjerne.

  • Kamilla K sier:

   Åååå! Fin, fin, fin kommentar! Tusen takk, Siri 🙂

   De føler seg vel bra, i form av «hurra, jeg klarte å ikke få i meg mange kalorier dette måltidet» noe som jo later til å være målet. Men bra, slik vi snakker om: kan ikke se for meg at det er mulig, nei.

   Artig at du poengterer det med min mat i løpet av en dag. Det er et bevisst valg jeg har tatt, og må få si jeg er riktig så fornøyd med. Samme med å definere måltidene (frokost, lunsj, middag osv), det unngår jeg stort sett også. Det er jo helt unødvendig og uinteressant, i mine øyne.
   Liker fokuset ditt!

 14. Torhild sier:

  Takk – det er alt jeg ønsker å si. Aldri slutt

 15. Torhild sier:

  Shit pomfritt. Trykket på send litt kjapt.

  Men aldri slutt å skrive ned tankene dine, for du må være den lureste personen i bloggverdenen! Du er gull verdt for jenter som sliter med ufornuftig tankegang, og som trenger å våkne…

  • Kamilla K sier:

   Haha, synes den første kommentaren var litt festlig jeg da. Det ble liksom litt mystisk, med «aldri slutt» og så ikke noe punktum. Den setningen tar aldri slutt. Okei, nok Kamilla-humor.

   TUSEN TAKK!!! Herlighet, for et kompliment. Sitter og gliser til skjermen nå 😀

 16. Amalie Hatlevik sier:

  FANTASTISK bra innlegg, Kamilla! Rådvill rådgivning, spot on og alliterasjon på sitt beste <3

  Ble overveldet av både sinne og lykke mens jeg leste gjennom. Jeg er SÅ enig, men det vet du jo 🙂 Det er sårt mange som trenger å se dette innlegget. Ikke bare se, men nilese, studere, analysere, forstå og reflektere rundt det som står skrevet. Det er endelig godt at det finnes stemmer som din ute i havet av råd, og at du samtidig har en unik evne til å formidle det du står for. Sjeldent tilfelle. Jeg håper man kan være med på sende ut invitasjoner til festen vår ved å spre budskapet om hva livskvalitet innebærer!

  • Kamilla K sier:

   Amalie, du Amalie. Du vet jeg digger deg. Tusen, tusen takk for så utrolig gode ord. Smilet mitt ble større og større for hver setning jeg leste av den kommentaren der 😀 Åh, du altså. TAKK!

 17. Andrea sier:

  Satt med tårene i øya og leste dette. Har gått ned 25 kg siste året, og utviklet gode treningsvaner og treningsglede. Og en interesse for mat, innholdsstoffer og matlaging. Jeg har aldri hatt verre selvfølelse enn jeg har i dag. Før jeg gikk ned i vekt, vil jeg påstå at jeg hadde god selvtillit, ikke en godt selvbilde fordi jeg så ikke at jeg var overvektig. Men jeg var glad i meg for den jeg var. Og hadde null problem med bikini og shorts. Nå bare gruer jeg meg til sommeren.. Andre ser en slank og sunn jente, jeg ser løs hud på magen, fortsatt litt ekstra fett her og der, og ikke minst – jeg ser ingen sixpack! Vi blir hele tiden fortalt gjennom media hvordan vi skal se ut, og hva vi skal gjøre. Jeg blir uvell når jeg ser «strong is the new skinny», og jenter på instagram med fettprosent langt under grensa, men bildeteksten at de har god helse. Ortoreksi tar over for anoreksi.

  • Kamilla K sier:

   Sender deg en diger digital klem, Andrea. Har inntrykk av at det der er en problematikk for ganske mange, og det gjør meg så trist. Jeg håper du klarer å finne det positive i situasjonen, og faktisk se det alle andre ser. Håper du får til å snu tankene dine litt, da tror jeg mye kan være gjort. Du har gjort kroppen din en tjeneste, ved å jobbe deg bort fra overvekt. Du skriver det er det siste året det har skjedd, og da er det jommen ikke rart hodet ikke har rukket å omstille seg. Det er jo en ganske heftig forandring. Prøv å vær tålmodig, vær stolt, og vær på vakt når det kommer til hvordan du prater til deg selv. Ikke legge for mye press på deg selv, og dømme deg selv ut i fra noe som ikke er halvparten så viktig som det mennesket du er. Du ER ikke vekten din, løs hud eller hva det skulle være. Du er personligheten din.
   Treningsglede og interesse for matlaging er topp. Fortsett å ta gode valg. For helse, ikke for kropp. Så skal du se at kroppen og hodet mest sannsynlig blir med på leken etterhvert 🙂
   Ortoreksi er vel bare anoreksi i ny forkledning? Utrolig trist at så mange higer etter det. Hva godt skal komme ut av det? Absolutt ingenting, er min teori.

   • Andrea sier:

    Men takk for at du gir oss en pustepause med sunn fornuft oppe i alt dette hysteriet! Vi trenger flere som deg 🙂 Gleder meg forresten til at biffgelatinet kommer i posten, da blir det jordbærgelé.

 18. Tove sier:

  Tusen takk for nok et flott innlegg! Du er skikkelig inspirerende, som alltid! Nå skal jeg ut og gå meg en lang tur i finværet! 🙂

 19. Bra tema å ta opp Kamilla!

  Det er vel kanskje som regel de som flasher mest som har mest behov for å høre at de er fine?
  Uansett, viktig å finne balansen og roen med seg selv og egen kropp. Ingen er like, det finnes ingen fasit.

  Stå på videre!
  klem fra spania

 20. Elin sier:

  Veldig fint at du skriver om dette og jeg er helt enig med deg. Selv har jeg alltid vært litt overvektig, men jeg mener det er viktig å tenke på helse og ikke så mye på hvordan man ser ut. Er man fornøyd med seg selv og har ett sunn livsstil mener jeg det holder.

 21. Caroline Sofie sier:

  Jeg er sååååå enig med deg Kamilla!! Er så glad for at du skriver om det her. Jeg føler at om jeg åpner munnen om dette temaet vil jeg fort bli stempla som både «hater», «sjalu» og med «lav selvtillit». Det er IKKE hva det handler om. Jeg har det bra selv og har ingen grunn til å være sjalu. Men jeg har sett meg dritt lei av at gud og hvermansen utdanner seg til personlige trenere og kostholdseksperter, når de helt tydelig har et usunt forhold til mat/trening/kropp selv. Jeg sitter ikke med et fasitsvar og tror ikke noen gjør det. Viktig å være kritisk, absolutt. Selv om jeg er superinteressert i og bruker mye tid på både trening og kosthold, vil jeg være svært forsiktig med å gi andre råd og tips om akkurat det. Det som funker for meg, funker ikke nødvendigvis for andre. Dessuten så har jeg tidligere hatt et problematisk forhold til kropp/mat og jeg brenner ikke nok for det. De som virkelig brenner for det er de eneste som burde jobbe med dette, mener jeg. Det er nok de som snur forskningsrapporter på hodet for å kunne finne et «riktig svar» og selv da, ikke påstår å ha fasiten. De som bruker tiden sin på å lese,lære,puste trening og kosthold. Som bryr seg og er GODE forbilder. Jeg har også sett meg lei av avmagrede «fitspo» bilder som florerer på instagram, hvor blant annet kjente bloggere komplimenterer med klapp og vill begeistring. Hva er forresten greia med ordet «flink»? Har løpt morgencardio – så flink. Har spist en salat til lunsj – flink. Har skeiet ut med en kokosbolle -flink. FLink flink flink… Åååå godt å få det ut!!!!

  • Kamilla K sier:

   Herlig at du får det ut i mitt kommentarfelt, så får jeg lest slike fornuftige tanker 🙂 Jeg er så glad for at så mange har like tanker som meg, da føles det hele litt mindre håpløst. Så gjelder det bare å ikke bli for naiv, og tro at ALLE mener dette. Fortsatt mye som må gjøres. Men dette gir virkelig håp! 😀
   Håper du har en fin kveld 🙂

 22. christine sier:

  Kamilla for president! <3

 23. Miriam sier:

  Kunne Ikke vært mer enig, fantastisk innlegg. Heia deg! <3

 24. Monique Lund sier:

  Kjære fine Kamilla! Det er derfor jeg er så glad i deg! Ja, for foruten å ha gitt deg klem én gang, så kjenner jeg deg jo ikke – men så føler jeg at jeg gjør det allikevel gjennom alle disse årene! 🙂

  Helse og å være sunn omfavner både det psykiske og fysiske – og det føler jeg det er mange som har gått glipp av! Takk for at du reagerer – og agerer – jeg vet det er mange der ute som trenger å høre nettopp de ordene du nettopp meislet i stein! <3

  Stor klem

  • Kamilla K sier:

   Åh, du er god. Vi kjenner hverandre jo på en måte litt. På en 2014-kinda way 😉
   Takk for fine ord, Monique! Stor klem tilbake til deg

 25. Henrikke sier:

  Hei Kamilla! Takk for enda et supert innlegg, jeg leser hvert eneste. Det jeg liker så godt med bloggen din er at den faktisk kan leses, om du skjønner hva jeg mener, og at jeg sitter igjen med en god følelse etterpå. I motsetning til en god del av andre blogger og nettaviser, som bare skriver om (relativt ) uviktige ting. Helt enig i at fokuset på hvorfor man trener er blitt borte i «strong is the new skinny». Det virker som trening er blitt den nye folkesporten, og at trening skal være six-pack, lavt fettprosent, proteinshakes og nesten-naken bilder på instagram. Blir trist bare av å tenke på det. Men nok negativt! Jeg merker at jeg påvirkes positivt av bloggen din (tommel opp) og at jeg nå sitter å gleder meg til jeg skal spise lunch, spise middag, fortsette med matte-oppgavene og, ikke minst, til jeg skal trene.

  Dette skulle egentlig bli en kort komentar, men pyttpytt! Klem fra Henrikke! 😀

  Forresten, jeg digger nett-ironen din. Fantastisk!

  • Kamilla K sier:

   Ååååå! Henrikke! Tusen takk for den kommentaren. Seriøst – jeg har DE BESTE leserne! Jeg sitter her og gliser til skjermen, og blir så gira. Takk, takk, takk! Å, folk altså <3
   Håper du får en fin helg, og at matteoppgavene går så det suser! 🙂
   Og HURRA for at du digger nett-ironien min. Den kommer jeg nok aldri til å klare (eller ville) å kvitte meg med 😀

 26. Caroline sier:

  Veldig bra innlegg!

 27. G sier:

  Når jeg leser slike tekster hvor folk faktisk har sunt vett mtp kosthold og trening blir jeg vanligvis veldig, veldig enig. Jeg er veldig, veldig enig nå også, men i tillegg fikk du meg til å smile. Har vært oppi den messed-up tankegangen om kaloriunderskudd osv. selv, men det her var bra lesestoff. Så jeg har bare en ting å si, keep up the good work og den sunne tankegangen. Flinka!

  • Kamilla K sier:

   Leste «men» og tenkte «nå får jeg høre det», MEN så var det jo bare en helt herlig kommentar! Tusen takk for fine ord, slikt setter jeg pris på 🙂 Håper du er ute av den tankegangen – du lever for DEG og DIN lykke 😀 Åh, nå ble jeg glad!

 28. Plingrii sier:

  Dette. DETTE!! Er hvorfor jeg digger deg. I tillegg til persefest og #reisdegbare. For et innlegg!

  This made my day. Nå skal jeg lese det om igjen.

  Ha en superduper torsdag, Kamilla. <3

  • Kamilla K sier:

   Hahahahaha du er så god! 😀 Tusen takk – sitter her og gliser til skjermen nå.

   Hyggelig du er her også forresten 🙂 Håper torsdagen din blir bra (ikke daff 😛 ) 😀

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.