7 mars 2014 -- 6:39

Hei, dere. La oss starte fredagen med noe negativt, i motsetning til vanlig. I går ble tårene et faktum. Jeg ble gjort obs på noe en ung såkalt online coach hadde publisert, og måtte selvsagt sjekke hva dette var. Ble så sinna at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Satt riktignok på t-banen, så hvor jeg skulle gjøre av meg var selvsagt: bli sittende. Uansett. Da jeg kom hjem, begynte jeg å lese mer, av flere. Ting hang ikke på greip. Unge jenter som så åpenbart har et forstyrret forhold til kropp, mat, trening og ikke minst sinn, og så er de ansvarsløse nok til å påstå at de kan hjelpe andre med nettopp disse tingene. Jeg skrev et lengre innlegg, men har på ingen måte tenkt til å la det prege dagen min i dag, så legger det eventuelt ut til uken. Men kjære, kjære dere: vær kritiske! Ikke alle klarer å se sine begrensninger, og da må de som oppsøker hjelp, være på vakt.

For å ta noe mye, mye, mye mer positivt: MAT! Sånn, det skulle ikke mye til for å forandre mitt humør, i hvert fall. Det minner meg om at jeg må hente et nytt glass med kokosolje, fra kokosoljelageret mitt. Og kokosolje – det blir jeg i skikkelig godt humør av.

1

Overraskende? Egg, avokado, cherrytomater og spekepølse. Beste fastfooden.

2

Oksekarbonader (fra Grøstad. Takk til leseren som tipset meg om å følge Grøstad på FB, jeg smiler godt av alle grisebildene i nyhetsfeeden min), cherrytomater og avokado med pesto.

3

Tacorestesalat.

5

Fra søndagens kokkelering. Mandelsmør, kraft og leverpostei in the making. Storfe er defintivt den nye posteifavoritten, tviler på om jeg kommer til å lage av kyllinglever igjen.

6

Haha, må bare. For noen måneder siden ville jeg sikkert fått frysninger av at dette skjedde, nå er det null problem. Det er altså min (lille, myke) hånd, med storfeblod på seg. Fra jord til bord, og alt slikt, vet dere.

7

Og jeg kan nesten ikke tro jeg skriver dette, men det er faktisk sant: jeg synes leverposteien blir best uten bacon i…

4

Pølser (fra Grøstad) og stekte grønnsaker.

10

Standard. Egg, spekepølse, gulrot, agurk og storfeleverpostei.

9

Kraftkokte grønnsaker. Supernam!

11

Fikk spørsmål om jeg fortsatt spiser frosne bringebær. Det gjør jeg, bare ikke like ofte som før. Handler nemlig ikke like mye på Rema lenger, og jeg foretrekker både bærene og pakningsstørrelsen derfra. Men for all del – frosne bringebær går med.

Sånn, da er ukens matinspirasjon på plass, og neste oppgave venter: kaffe og kryssord. God helg!

Av Kamilla | 28 Kommentarer »
 1. Silje sier:

  Liker at det er fler enn meg som er oppe i otta:) Kan du lage et kraftinnlegg? Ikke det at mange av innleggene dine ikke er det, men tenkte på en oppskrift. God fredag og god helg!

  • Kamilla K sier:

   God morgen! Jepp, det kan jeg fikse! 🙂 Gøy med ønsker. Skal se om jeg har nok bilder liggende, hvis ikke tar jeg det neste gang jeg lager (noe som ikke blir lenge til, for jeg har allerede konsumert en tredjedel av de literne jeg lagde på søndag). God fredag og god helg til deg!

 2. Solveig sier:

  Elsker disse innleggene! 🙂
  Vil også ha innlegg om kraft, så håper du kan lage det. Og så søte hender du har, selv om jeg ikke forstår hvordan de kan se så søte ut når du løfter så mye som du gjør 😛
  God helg!

  • Kamilla K sier:

   Kraftinnlegg skal jeg fikse! 🙂
   HAHA hendene bader jo nærmest i kokosolje når jeg vasker/smører ansiktet/kroppen, og jeg bruker i tillegg en sånn skrubbhanske i ny og ne, så da blir det babyhender 😉
   God helg!

 3. Gunnhild sier:

  Det å være kritisk er så viktig! Har lyst å skrive langt her nå, men må løpe ut døra med kaffen min! Skolen kaller 🙂 ønsker deg ei nydelig helg flotte Kamilla! Vil også ha kraftinnlegg, har vurdert det lenge nå, men føler det er litt tiltak …(?!)

  Haha 🙂 god helg ❤️

  • Kamilla K sier:

   Håper du fikk en fin dag på skolen, og at kaffen ikke skvulpet da du løp ut døra 😉
   Haha, det samme tenkte jeg. At kraft var tiltakt. Det er så lite tiltak at det nesten er teit 😛 Skal lage et innlegg om det, så håper jeg du prøver! Jeg drøyde alt for lenge selv 😛

   God helg!

 4. Nam! Så masse digg mat 🙂
  Min current craving er isbiter, haha, men god mat må man jo ha!

 5. Vilde sier:

  Så mye godt! Og nå minte du meg på at jeg snart må prøve å lage min egen leverpostei! Etter å ha lest innholdsfortegnelsen på det som selges i butikken klarer jeg rett og slett ikke kjøpe det mer. Haha, håper uansett du får en fortsatt super dag!

  • Kamilla K sier:

   Hurra! Det blir bra det, Vilde! Jeg eeeeeelsker storfeleverposteien, kan lett spise en skje eller syv rett ut fra boksen. Innmat er topp! Butikkposteiene er jo bare vås i forhold.
   God helg til deg!

 6. Elise sier:

  Får helt angst av tanken på å arbeide med lever på den måten du gjør. Heldigvis er jeg ikke så glad i leverpostei heller 🙂 Men kult av deg at du lager så mye selv, fra bunnen av. God helg 🙂

 7. maria sier:

  kjære snille du vær så snill å publiser det innlegget! vi trenger flere med litt mellom ørene som tørr å si noe!!!

  • Kamilla K sier:

   Skal se om jeg orker/tør/vil 🙂 Jeg blir så lei meg av det bare, jeg synes det er så utrolig trist, og jeg blir SKIKKELIG sint av å tenke på hvordan situasjonen er.

 8. Kristine sier:

  Ser fram til innlegget, dersom du velger å poste det. Leste en god artikkel (http://m.db.no/2014/03/07/kultur/meninger/ideer/lordagskommentaren/agnes_ravatn/32194545) om presset vi jenter utsettes for i dagens samfunn, virkelig verdt å ta en titt. Disse «online coachene» uten tilstrekkelig kunnskap og/eller med et litt spiseforsyrret sinn er nok med på å forsterke problemet.. Liker at du har fokus på helse og en sunn livsstil, i motsetning til mange andre 🙂

  Håper du får en fin helg!

  • Kamilla K sier:

   Høres ut som du har like tanker som meg. Det hele er veldig spesielt og unødvendig, i mine øyne. Jeg setter enormt stor pris på å få tilbakemeldinger om at jeg fremstår som en god motpol, samtidig som det føles et slags endeløst arbeid. Kamilla mot verden. Men jeg prøver 🙂 Og slike kommentarer og engasjement motiverer!

   Gooood helg!

 9. Eirin sier:

  Jeg er så enig!! Jeg tror jeg vet hvem og hva du sikter til, og jeg så det samme. Fint å lese at din mening om det, og du har så rett! Jeg reagerte også veldig kraftig på dette. Ble rett og slett både lei meg og provosert. Å tilby seg å hjelpe, når man virkelig burde fokusere på å hjelpe seg selv. Blir sint av å skrive om det!
  Elsker at du er en så sunn og sterk motvekt til dette kroppshysteriet, som virkelig er gått langt over styr.

  Matbildene dine ser herlige ut, som alltid! Jeg har oppdaget avokado takket være deg, og nå spiser jeg det nesten hver dag. Nam!

  God helg, smarte, vakre, sterke og kule Kamilla! <3

  • Kamilla K sier:

   Nå ble jeg litt nysgjerrig på hvem du sikter til, så om du vil si det så må du gjerne skrive det i en kommentar, så sletter jeg den uten å godkjenne den. Men skjønner om du ikke vil, bare jeg som begynte å lure litt nå 🙂 Uansett: BLIR SÅ SINT SELV!!! Åååå!

   Takk for at du har et hode med vett (det er jo seriøst en grunn til at fett og vett rimer, samme med bøy og gøy 😉 ) – og takk for herlig kommentar! HURRA for avokado! Det er så godt, spiser som regel én om dagen selv.
   God helg!

   • Eirin sier:

    Åh, nå fikk jeg litt angst, tilfelle vi IKKE tenker på det samme.. uæ.
    Nei, det jeg reagerte på, var **** (som jo er online coach), som la ut et bilde av seg selv fra en artikkel i ***, med undertekst om at hun SKAMMET seg over bildene, og over formen hun var i. Og at hun følte seg feit. På et senere bilde skrev hun at hun hadde mistet mange følgere etter at hun la ut det første, og trodde at folk unfollow’et fordi hun ikke lenger er i like god form som før?!?!?

    Jeg ser at hun har slettet bildene nå, men hun så uansett over gjennomsnittet godt trent ut, og med en fettprosent helt klart under gjennomsnittet. Når man da føler seg feit, og ikke minst når man SKAMMER seg over å ha en slik kropp… DA bør man fokusere på å hjelpe seg selv først altså.. (mener nå jeg). Da har man kanskje ikke godt av å ha en jobb som innebærer et slikt kroppsfokus.
    Var det det samme du reagerte på? Gleder meg til (sinna)innlegg i morgen tidlig! 🙂

    • Kamilla K sier:

     Jeg sensurerte kommentaren jeg, men kan godt slette den helt om du ønsker det?! Let me know!
     I hvert fall: vi er enige, enige, enige, enige. Viste kommentaren (ikke noe mailadresse e.l.) til Ingrid, og fikk svar med en gang: «du har så bra lesere ass!!!!» Haha 😉 Så ja, det der er én av tingene jeg har reagert på. Men dessverre er det flere, i svært like situasjoner.

     • Asta sier:

      Jeg så det samme, og reagerte helt likt! At det går an. Det er så trist å se sånne tilfeller, og så synd at det er et «marked» (i mangel på bedre ord) for det…

      • Kamilla K sier:

       Er så enig, så enig, så enig med deg, Asta. Og synes det er superkos at du leser/kommenterer! 🙂

       • Asta sier:

        Selvfølgelig leser jeg! Er bare ikke den som kommenterer så mye :p måtte ta igjen for manglende blogglesing i helgen nå, og da var det jammen et kommentarfelt å kose seg med også! 😀 jeg liker kommentarfeltet ditt 🙂

        • Kamilla K sier:

         Å! Asta, nå smiler jeg godt her 😀 Jeg liker kommentarfeltet mitt selv. Er heldig som har så mange lesere med vett (fett) i skallen.
         Apropos helgen! Jeg er målløs! Du er så utrolig modig og flink og sterk og alt!

         • Asta sier:

          Fett er fint 🙂 mat er fint! Og takk for det! 😀 var en kjempeopplevelse! Og litt skummelt :p og nå er jeg ca supergira på å løfte kjempetungt, etter å ha sett så mange råsterke jenter og gutter! Ruth rykket 100 kg!!!!

          • Kamilla K sier:

           Åååå, det kan jeg tenke meg 😀 Utrolig kult! Gleder meg til å følge veien din videre, blir så stolt på dine vegne!
           Herlighet, hundre kilo. Det er bare… Nei, det kan ikke beskrives.

 10. Ingrid sier:

  Kjenner jeg bare blir KJEMPE nysgjerrig når du skriver som du gjør. Lurer virkelig på hvem som har irritert seg på deg. Hehe. Selv har jeg måtte slutte å følge de fleste treningsblogger. Blir så sint av å lese om jenter så tynne som streker som trener seg ihjel, spiser Questbarer til middag og lager skumkake til kvelds… Håper du skriver innlegget, veldig godt å lese motstykkene!

  PS: Har et hett spekepølsetips. Pølsene til Gry Hammer, selges bla hos Duggurd. De er nydelige!!

  • Kamilla K sier:

   Jeg blir stort sett irritert over andres helse-/trening- og kostholdsråd hver eneste dag. Jeg er sterkt uenig med ganske mange, noen ganger føler jeg det er meg (pluss et par jeg kjenner) mot verden. Men med ytringsfrihet og egne tanker, går det egentlig ganske fint 😉 Preger meg ikke, for å si det sånn. Men jeg synes det er svært uheldig at det preger så mange andre. Og DET preger meg.

   Takk for tips.

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.