20 februar 2014 -- 6:20

Hva prater du og Ingrid om når dere går turer? Dere har jo åpenbart tilbragt utrolig mange timer sammen, bare dere to og naturen, og du nevner stadig vekk at det er så gode samtaler. Jeg tør rett og slett ikke gå så lange turer med venner, for jeg aner ikke hva vi skal prate om i så mange timer.

Vi dekker stort sett alt mellom himmel og jord. Gjerne det som er under jordens overflate også. Jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne. I sommer, da vi gjerne gikk tre tretimersturer i uken, var ikke det nok tid til å prate om alt vi hadde på hjertet, og vi prater sammen mer eller mindre hver dag, så at vi noen gang skal gå tom for emner, har jeg vanskelig for å tro. *bankibordet*

MEN jeg kan jo komme med noen eksempler, så kanskje det kan gi noe inspirasjon. Studiene våre, fordøyelse, prioriteringer, religion, hvor ubegripelig heldige vi er, velferd, gelatin, fremtidsplaner, spiseforstyrrelser, deodorant, vennskap, overvekt, trening, tankekraft, silikon, folkeskikk, at Ingrid blir tatt på fersken når hun er på bringebærslang, fett, hormoner, medisinbransjen, hvordan Ingrid vurderer om jeg har blitt god venn med noen eller ikke, og igjen: hvor ubegripelig heldige vi er som kan leve de livene vi lever… Også snakker vi om hvor vakker Oslomarka er. Hun er som meg; en livsnyter uten like!

skravlejenter1

Personlig utvikling går det også mye i, i tillegg til at vi selvsagt prater om våre egne hverdager og ting vi opplever. Tor-Arne og Ingrid er vel de eneste jeg vet om som har samme helse- og kostholdsfilosofi som meg, så det er klart det blir en del samtaler om det. Vi leser begge artikler/blader/forskning om temaene, og oppsøker andre informasjonskilder, så vi har alltids noe nytt å ta opp. Og vi er opptatte av å utvikle oss som mennesker, og jeg tror vi trigger hverandres utvikling i ganske stor grad. I hvert fall vet jeg at jeg stadig blir gående og tenke over noe Ingrid har sagt, eller noe vi har diskutert, og at jeg får noe ut av det.

skravlejenter2

Timene flyr, beina går og hopper, hjertet pumper, hjernen er i full sving, og lungene trekker til seg deilig markaluft. Stort bedre blir det ikke. Setter meget stor pris på disse turene.

Noe du vil tilføye, Ingrid? Herlighet som jeg gleder meg til marka blir snøfri igjen!(!!!)

Av Kamilla | 12 Kommentarer »
 1. Tonekb sier:

  Å, det er så fint det der. Gå tur med gode venninner og ha kvalitetsamtaler så tida bare flyr avgårde. Det er faktisk dét som gir livskvalitet, og jeg elsker den følelsen en sitter igjen med etterpå. Akkurat som om en har fått tømt seg totalt. Deilig! Du og du, som jeg gleder meg til vår og en lysere morgen når jeg ser på bildene over.

  Fiiin dag, Kamilla! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Ja, det er helt herlig! 😀 Å dele erfaringer og kunnskap, som begge kan ta med seg noe fra. Ah, genialt konsept altså! 🙂
   Fin dag til deg! 🙂

 2. Ingrid sier:

  Åh kjære vene nå fikk du meg til å smile BIG TIME! Hehe, du kjenner meg.. Selvfølgelig må jeg kommentere!!

  La meg tegne dere et bilde av en samtale mellom Kamilla og meg «… Blablabla.. SE PÅ SOLA!!!… Blabla… Jentesnakk… HERREGUD SE PÅ DEN GRØNNFARGEN!!! … Blablablagelatinblablabla… LIVET ASS!!!.. Blablabla… KJENN PÅ DEN DEILIGE LUFTEN AA!!»
  Noe Kamilla og jeg snakket om senest på mandag, var nettopp dette at man faktisk kan velge sine venner. Det er ikke sånn at du må gå tre timer i skogen med hun du har kjent hele livet fordi dere er naboer, gikk i samme klasse osv. Om man skal holde skravla gående(å få noe ut av det som blir sagt) må man jo omgi seg med mennesker man virkelig liker, som utfordrer en, og ikke minst gir av seg selv! Jeg tror nettopp dette er hvorfor Kamilla og jeg har blitt så utrolig-utrolig gode venninner. Vi gir begge av oss selv! Vår terskel for å dele det meste med hverandre, er kanskje litt for lav(?), men gud bedre så mange gode samtaler, og ikke minst interne spøker som har kommet ut det!
  Så finplukk vennene dine fra øverste hylle, ta de med ut i skogen og gi av deg selv. Det min(vår?) oppskrift på et verdifullt vennskap, fine naturopplevelser, MYE latter og gode samtaler.

  Jeg må bare skyte inn en ting til tilslutt… Har dere erfart det at når man går en tur i skogen klarer man å tenke litt klarere? Store «verdensproblemer» blir plutselig løst? Min erfaring at man blir kjent med en annen person på en helt annen måte ved en tur i marka vs. et cafebesøk. Kamilla pleier å tulle med meg å si «Nå kommer filosofi-stemmen din!!!». Det er nemlig noe med det å gå i naturen som gjør at man av en eller annen grunn blir litt ekstra dyp, noe som også åpner opp for samtaler som rett og slett ikke faller seg naturlig på cafe/shopping/telefonen/osv!
  Så kom deg ut i skogen(men for all del ikke gå i skiløypa!!)!! 🙂 🙂
  Hilsen Ingrid 🙂

  • Kamilla K sier:

   Som jeg sa i telefonen: HAHA – fantastisk kommentar! 😆 😆 😆 Ca. like lang som innlegget.
   Godt ingen av oss nevner hvor høye vi er på oss selv på slutten av turene. «Vi har jo løsningene på ALT!» 😛 Det med at man blir ekstra godt kjent har vi jo fått erfare fra første rad, det er virkelig helt spesielt. GULL verdt! Og at deleterskelen er for lav, er jeg ikke i tvil om. Men det er jo bare oss! 😀
   Gledergledergleder meg til påsken! 😀 <3

 3. kine sier:

  Ingrid er en meget klok dame altså, og det tror jeg du også er , Kamilla! Tommel opp for smarte, livsnytende og turglade damer! 😀

 4. Reidun Beate sier:

  Så koselig innlegg. Er ikke dette et bevis på ekte vennskap, så vet søren ikke jeg! 🙂 Dere virker som to herlige jenter som skal ha skryt for at dere klarer å inspirere så mange blogglesere!! 🙂

  Stor klem! 🙂

 5. Hanne sier:

  Haha, hele innlegget og kommentaren til Ingrid fikk meg til å smile 😀 Dere virker som to herlige frøkner! Hver gang du snakker om disse turene blir jeg så misunnelig. Ikke fordi jeg mangler gode venner, for det gjør jeg heldigvis ikke. Men fordi jeg går og venter på operasjon for Compartment Syndrome, og innen det så gjør turer over ti minutter veldig vondt. Det rare er at jeg har aldri vært spesielt flink til å gå turer, er mest på treningssenteret. Gjennom din blogg har jeg derimot blir supersugen på å gå masse turer til sommeren, når operasjon og rehabilitering er over. Så takk nok en gang for masse herlig inspirasjon!! 😀 (Og beklager at jeg skrev en kommentar lenger enn innlegget ditt..) Ha en knallfin helg! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Jeg liker slike lange kommentarer, så ikke beklag det 😉
   Herlig at både innlegget og kommentaren kunne bringe glede 😀 Vi har det så herlig sammen, så hyggelig hvis det kan inspirere andre til å ta opp nye samtaleemner og/eller bevege seg mer ut i naturen.
   Masse lykke til med operasjon og rehabilitering, Hanne! Tenk så godt de turene kommer til å smake, når du virkelig har jobbet mot det! Og det at andre er i slike situasjoner, gjør at jeg setter ekstra pris på en så hverdagslig ting som at jeg faktisk kan gå tur når jeg ønsker. Takk for den påminnelsen 🙂 Håper fredagen og helgen din blir kjempefin!

   • Lene sier:

    Alle kan jo ikke like det samme 😉 jeg likte «alt jeg ikke lærte på skolen» bedre enn «bli best». Denne boken rettes mye mer rundt Kagges egen tankegang når han er på sine ekstremturer! Tankegangen er i bunnen den samme som i bli best, ta gode valg og fokuser på målet, men den har en annen innfallsvinkel til det 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.