Mat #79

Litt matinspirasjon på en fredag, det passer vel fint.

1

Grønnsaker (squash, paprika, hvitløk og cherrytomater) kokt opp på lammekraft. Spekeskinke, avokado med salt og pepper, og brokkoli.

2

Tacotallerken.

3

Omelett med spekeskinke og ost, pluss tomat og agurk.

4

Eggerøre, røkelaks (fra Sjøveien – helt fantastisk god), avokado og paprika.

5

Fire favoritter.

6

Stekte egg og stekte grønnsaker (gulrot, squash og paprika).

7

Standard. Egg, bacon, agurk, tomat og kaffe.

9

Egg, brie, gulrot og tomater.

10

Mandelsmør. Fortsatt en favoritt.

12

Fikk spørsmål om salt i går. Her er det jeg bruker. Koster 36 kg for 1 kg, på helsekosten. Uraffinert, litt grått, velsmakende og ikke minst inneholder det alt det skal.

God helg!

22 kommentarer til “Mat #79

 1. Thea

  Nam! Røkelaks er virkelig noe av det beste jeg vet 😀 Ettersom du er en liten guru (hehe), så lurer jeg på om du vet om avokado er vanskelig for magen å fordøye eller noe sånt? Får alltid vondt i magen, og blir kvalm når jeg får i meg så lite som en skje avokado :/ Og det som er så godt!

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Røkelaks er fantastisk godt! 🙂 Og den fra Sjøveien er bare… FOR god!
   Høres ut til at magen din ikke er begeistret for avokado i hvert fall, så å holde seg unna er nok smart. Vet at flere småbarn reagerer på det, men er ikke helt sikker på hvorfor (har heller ikke tatt meg brye å undersøke enda). Kan tenke meg det er noe med enzymene/syren som ikke er så lett for kroppen å bearbeide. Hvordan er det med andre steinfrukter da? Kan være noe der… Avokado er superdigg, så skjønner at det er kjedelig å reagere slik.

   Svar
   1. Thea

    Men da skal jeg prøve meg på den røkelaksen 😀
    Hmm, nei jeg kan ikke huske å ha fått vondt i magen av andre steinfrukter. Men men, jeg kan jo spise alt annet av frukt og grønt så det er ikke noe problem, bare litt dumt fordi avokado er så godt 🙂 Da er det vel meg og småkidsa som ikke får spise avokado da, haha!

    Svar
    1. Kamilla K Innleggsforfatter

     Do it! 🙂
     Hehe, det er det nok. Du kan jo prøve igjen om en stund, og se om du fortsatt reagerer likt. Men jeg ville holdt meg helt unna for nå, for å gi magen fred.
     God helg, Thea!

     Svar
 2. Linn

  Har du noen gang tenkt på hvor mange egg du har spist i løpet av en uke, en måned eller et år? hehe!! Og med det så lurer jeg på om du noen gang har tenkt på å skaffe deg høner?

  Vet denne kommentaren ble skikkelig rar altså :O

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Haha, digger slike kommentarer! 😀
   Har aldri tenkt over det nei, men det hadde jo vært gøy å loggføre egginntaket for en måned, og se hva antallet endte på 😉 Høner hadde vært ganske kult, men det får eventuelt vente til jeg bor i eget hus, med hage. Er mer gira på å få kontakt med en gård som driver økologisk, og kjøpe egg derfra. Så vet du det 😀

   Svar
 3. Line

  Den grønnsakssuppa kokt på lammekraft så himmelsk god ut. Supper er undervurdert! Liker mat-innleggene dine, jeg får vann i munn. Bare synd jeg ikke tåler egg, det er vanvittig godt!

  Ha en herlig helg! 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   IKKE TÅLER EGG 🙁 Åh! Jaja, jeg spiser sikkert eggekvota di, hehe.
   Jeg er vanligvis ikke noe suppemenneske, men å ha kraften flytende og grønnsakene hele, det funka bra 😀 Superdigg!

   Svar
 4. Ragnhild

  Masse masse masse godt her!! Blir så glad av alle fargene. Og all avoksdoen. Har dilla for tiden og har funnet helt perfekte økologiske på Meny.
  God helg Kamilla!

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Så herlig, Ragnhild 😀 Avokado er suuuuuperdigg, og for en genial sak næringsmessig! Namnam, for både smaksløker og kroppsfunksjoner 🙂
   Håper helgen din har vært bra!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *