8 januar 2014 -- 6:19

Matinnleggene ble etterlyst, og det er kanskje ikke så rart når det er over en måned siden sist. Kommer nok ikke til å fortsette like hyppig som før, men i ny og ne er det jo fint med noen matbilder, tenker jeg. Som vanlig: innlegget er ment til å inspirere, ikke gi noe fasit eller sette regler. Trykk på kategorien «mat» i margen til høyre, for mer matinspirasjon. Kamillamat er enkel, rask, og næringsgivende mat.

1

Bløtkokte egg most sammen med smør, havsalt og pepper. Cherrytomater, agurk og paprika.

2

Kjøttdeig med krydder, stekte strimler av squash og paprika.

3

Min go-to-rett: stek kjøttdeig med krydder, ha i grønnsaker og litt væske, la det putre, spis.

4

Cottage cheese, klementin, kiwi, bringebær, bjørnebær og mandelsmør.

5

Eggerøre, paprika, sukkererter, cherrytomater.

6

Egg, spekeskinke, aspargesbønner og cherrytomater.

7

Hjemmelaget kyllingleverpostei, bacon, agurk, egg og cherrytomater.

8

Perfekt til min go-to-rett. Stek en type kjøtt, og ha disse tingene tilgjengelig, så kan de deiligste rettene komponeres. Brokkolipuré, gulrotpuré, stekte grønnsaker, wok, gryterett…

9

Laks, gulrot, agurk, og den selvsagte gjest: cherrytomater.

10

Jordbærgelégodis, en genial måte å få i seg biffgelatin på. Har perfeksjonert oppskriften, og sluttet å bruke bringebær, så får vel legge ut en oppdatert versjon neste gang jeg lager. Kult at meg å perfeksjonere oppskriften etter at jeg har gitt det bort i julegave. Beklager til alle som fikk, haha.

11

16

Fikk spørsmål om hvordan jeg steker bacon. Jeg foretrekker å steke det i ovnen, for enkelhetens skyld. 225 grader i noe sånt som 12 minutter, avhengig av tykkelse på skivene. Følg med! Og spis bacon.

Av Kamilla | 11 Kommentarer »
 1. Så mye deilig, sunn og næringsrik mat 😀

 2. Tonekb sier:

  Inspirerende! 🙂

 3. Thea sier:

  Siden du er så flink til å dele oppskrifter med oss leserne, tenkte jeg å dele en «oppskrift» på en superlett og frisk smoothie 😉
  1 banan
  En del frosne jordbær
  Litt eplejuice (gjerne en naturlig variant)

  Den er nam nam, og blir som en sorbet 😀 Sykt digg når man har lyst på noe søtt og godt, men som fremdeles er sunt!

  • Kamilla K sier:

   Takk for det! 🙂 Smoothie frister null her om vinteren, men om sommeren blir det gjerne til at jeg lager noen, og i hvert fall at jeg lager juice.

 4. Linn sier:

  Spiser du vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig? 🙂 Gelègodisen så veldig fristende ut 😀

 5. Amalie Hatlevik sier:

  Godt nytt år, Kamilla! Håper du har hatt en strålende juleferie 🙂 Jeg bare må kommentere disse matbildene – herre. gud. Første bilde, bløtkokte egg, most sammen med smør, havsalt og pepper? Hvordan kan jeg ikke ha tenkt på det selv? Med tanke på at noe av det beste jeg vet er todelte bløtkokte egg med en god dose skikkelig smør (som smelter inn i plommen 😀 ), så er det helt opplagt at jeg burde tenkt ut det der. Håper du er klar over hvor mye jeg liker matbildene dine, og ikke minst matvanene. ‘Like-mindede’ matvaner gjør meg så glad. Har så lyst til å lage leverposteien din. Det må bli et nyttårsforsett, haha.

  Ha en superfin dag videre! Vi sees vel på skolen snart 🙂

  • Kamilla K sier:

   Godt nytt år, Amaliemor 🙂 Håper du har hatt en fin ferie, og at du er klar for et nytt semester, med alt som hører med 😀

   Jeg DIGGER at vi to har så lik matsmak! Har skjønt at vi foretrekker mer eller mindre nøyaktig det samme, haha. Smør som smelter i eggeplommen er et must! Men prøv denne varianten også, det er bare… magi! SÅ godt! Du MÅ! 😀 Også synes jeg du skal lage leverposteien. Litt ekkelt å håndtere rå lever første gangen, men det er verdt det 🙂

   Goood helg, søta! Felles mål for 2014 kan kanskje være å få tatt den kaffen vi alltid snakker om?!

   • Amalie Hatlevik sier:

    Dette er andre gangen jeg glemmer å gå inn for å sjekke svar i kommentarene, skulle fått notifications på slikt!
    Du har i hvert fall forstått det veldig riktig, vi har så like matvaner. Paleo/primal eller lchf, kall det hva man vil – det er hvertfall den typen og retning innen mat jeg stortrives med. For meg blir jo bloggen din som rene mekka for matideer, OOG: Jeg lagde kyllingleverposteien din denne uken! Holdt på å krepere av tanken på at jeg ikke har gjort det FØR. Fikk tak i Stange sin kyllinglever, og hev oppi tredobbel dose med grøstadbacon. Noe av det aller beste jeg har smakt til dags dato. Tusen takk for verdens beste oppskrift!

    Haha, den kaffen ja! Populær liten sak som alltid blir snakket så mye om. Hvis du jobber i resepsjonen fremover kommer jeg innom! 🙂

    • Kamilla K sier:

     No worries, Amalie! Jeg kan jo ikke regne med at alle klikker seg inn på kommentarene for å dobbeltsjekke 😉
     Vi to… Jeg er så enig! SÅ ENIG! Ååååå, jeg kjenner følelsen! Ble helt lik selv, og har nærmest blitt avhengig av den posteien. SÅ god! Og hallo, for en ultimat blanding du brukte! Herlig 😀
     Hahahaha, innen året, kjære deg! 😀 DA skal vi klare det! Jobber mest i den nye nå (neste gang på torsdag), så hvis du har undervisning der borte, eller har litt tid til overs, må du gjerne stikke innom 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.