12 november 2013 -- 7:16

Det er ikke til å stikke under en hagestol at jeg er glad i smaken av kokos. Derfor passer det meg ypperlig at kokosolje er noe kroppen min setter pris på. Jeg liker slike vinn-vinn-situasjoner.

coconutoiltothepeople

Kokosolje i porsjonspakninger, kokosolje på glass, Cocosa fra Soma Nordic (helsekosten) og fra Helios (Ica). Alt er økologisk extra virgin, noe annet er uaktuelt å innta.

Hva kan man bruke kokosolje til? Vel, hva kan man ikke bruke kokosolje til?

 • I munnen. Beste alternativet. Jeg har kokosolje i kaffen hver eneste dag. Ha i smoothie, matlaging (tåler høy temperatur), lag sjokolade, ha i bakst, spis rett fra skjeen…
 • På sår/tørr hud. Antibakteriell og absorberes raskt.
 • Leppepomade
 • Hårkur. La litt olje smelte i hendene, fordel fra midten av håret og ut i tuppene. Flett håret, og vent (gjerne over natten), og vask ut. Silkemykt og skinnende hår.
 • Olje til tørr hodebunn
 • Fuktighetskrem
 • Sminkefjerner
 • Ansiktsrens. Smelt olje i hendene, påfør tørt ansikt, og skyll godt med varmt (ikke lunkent) vann.
 • Etter-sol-fuktighet
 • Badeolje på vinterstid (vet flere med unger bruker dette)
 • Massasjeolje
 • Mot myggstikk
 • Sikkert mer, noen som har punkter å tilføye?

Huden er kroppens største organ, og jeg er ikke 100% naturlig når det kommer til kroppspleieprodukter, men jeg liker absolutt å helle mot «hvis jeg ikke ville puttet det inni kroppen, putter jeg det heller ikke utenpå.» Apropos det, synes jeg det er en en tankevekker når noen er opptatte av solbeskyttelse, men bruker solbeskyttelse full av skumle stoffer. Heldigvis er det noen gode produkter på markedet. Uansett. Kokosolje. Det er genialt! Kokosolje og extra virgin olivenolje (kald) er vel de eneste planteoljene jeg får i meg. Håper og tror jeg.

Det er også de som lager egen deodorant osv. med kokosolje, men helt der er ikke jeg. Det blir som regel med den i kaffen, i tillegg til noe steking og som fuktighetsgiver til huden.

letsgococonuts

I tillegg til kokosoljen er jeg aktiv bruker av kokosmelk, kokosflak, kokossmør og revet kokos. Alt er økologisk. Man blir hva man spiser. Vanligvis er jeg veldig begeistret for det sitatet, for jeg tenker «spiser man sunt, får man en sunn kropp» men nå innser jeg jo at jeg kommer til å bli en kokosnøtt! Jaja, det blir sikkert festlig.

Les gjerne andre innlegg om kokosolje:

Og fordi jeg digger Pål Jåbekk, vil jeg anbefale denne artikkelen: Vita hjerterått.

Og fordi Helsemagasinet er kult, og de som driver det også digger kokosolje, se dette bildet.

«Hva ville du tatt med deg hvis du ble strandet på en øde øy?» En øks! Det er vel kokosnøtter der?

Av Kamilla | 26 Kommentarer »
 1. Rikke sier:

  Hei!

  Jeg har lest masseom det og bestemte meg for å prøve, men jeg måtte gi meg etter en uke. Magen tok helt av! Rumlet som en gal til alle døgnets tider og ga beskjed på flere måter hehe Er det noen tilvenningstid på dette (det blir værre før det blir bedre?) Hvordan opplevde du det når du begynte på det?

  Takk for en super blogg! Ha en strålende dag! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hei!
   Jøss, det hørtes ikke bra ut i det hele tatt. Absolutt ingen tilvenningstid for min del, det har jeg aldri hørt om før. Lest noe om at blodtype 0 ikke responderer bra på kokos/kokosolje, men jeg vet dessverre ikke noe om dette, så får ikke gitt deg noe grundigere svar. Om det var det eneste du forandret i kostholdet den uken, og kroppen ikke likte det, er det vel mer fornuftig å lytte til de beskjedene, fremfor å gjøre noe bare fordi man vet det er bra på papir. Hm… Nei, nå ble jeg nysgjerrig altså!

   Tusen takk! Ha en strålende dag, du òg! 🙂

   • PaleoSara sier:

    Her må jo jeg skyte inn litterann. Bra innlegg, forresten, kokos er favoritt! Nettopp spist kokossmør til frokostdessert sammen med kaffin …
    Jeg er blodtype 0 og reagerer ikke på kokos. Er en del teori på at blodtypediett er litt humbug. Mest sannsynlig romler magen og du blir løs i magen fordi du ikke er vant til så mye fett. I tillegg er det en god ide å holde seg unna kokosmelk som inneholder tilsetningsstoffer som guaramgum (litt usikker på stavemåten).

    • Kamilla K sier:

     Sara, har jeg nevnt at jeg digger deg? 🙂

     Interessant forklaring. Logisk! Takk!

    • Rikke sier:

     Takk skal du ha!
     Jeg mener å huske at jeg har blodtype A+, vet ikke om det har noen virkning.
     Gikk en liten periode på lavkarbo og da spiste jeg jo ganske masse fett, men trives bedre med et «normalt» sunt kosthold.

     Jeg bruker kokosmelk i smoothie og det går fint. Jeg brukte Helios sin kokosilje, og tenkte kanskje den ikke var «god nok», men ser at du bruker den Kamilla.

     Jeg får bare godta at det ikke er noe for meg 🙂

     Takk for bra svar, Kamilla og Sara!

     • Kamilla K sier:

      «Lavkarbo» kan være så mangt, og sier egentlig ingenting om hva man spiser, utover det faktum at det er kost med redusert karboinnhold. Men du må finne ut hva du trives best med – det er det viktigste; å trives med egen livsstil! 🙂

      Husk også at kokosolje og kokosmelk er to helt forskjellige ting.

      • Linn sier:

       Måtte bare legge en «ELSK» til den kommentaren. For det er jo så sant. «Lavkarbo» sier ingenting om hva man spiser, men «alle» tror plutselig de vet hva du putter i deg. Og har meninger om det.

  • Mika sier:

   Hei. Fett er lurt hvis du har foreksempel treg mage. Smører tarmtottene helt perfekt. 🙂

 2. H sier:

  KokosKamillaK! Passer bra. Påstanden om at du blir hva du spiser er jeg også fan av, akkurat som at tankene til en person kan utstråle hvordan man er! Tenker man surt blir man som oftest sur, og omvendt. Johooo ha en fin dag <3

 3. Malin sier:

  Åh, endelig! 🙂 Bruker du det til å steke med også, sånn om du skal steke fisk/kylling eller hva som helst i panna. Kan man bruke kokosolje istedenfor smør og annen olje da? Blir det kokossmak på kjøttet?

  Hehe, mange spørsmål men interessant tema. Har veldig lyst å ut å kjøpe et glass nå med en gang egentlig.

  Takk for bloggen din Kamilla, uten den hadde jeg ikke vert der jeg er nå:)

  • Kamilla K sier:

   Så herlig at det er «endelig» for da skjønner jeg at noen blir glade for innlegget 🙂

   Å steke kylling i kokosolje er helt konge! Jeg pleier å steke fisk i ovnen, fordi jeg har mer teken på å få det godt slik. Søtpotet stekt i kokosolje, med kanel… Mmmmm…. 🙂 Jeg bruker meierismør eller kokosolje når jeg steker ting (med ting mener jeg mat, ikke ting – tviler på at en kulepenn stekt i kokosolje er noe særlig). Jeg pleier aldri å tenke over kokossmaken i hvert fall, men er du veldig bevisst så kanskje du kjenner noe… Du får prøve ut! Man får kjøpt ganske små glass, så kan du heller gå for et stort hvis du føler det slår bra an hos deg.

   TAKK for den setningen. Så utrolig hyggelig å kunne samarbeide med deg/bidra til noe på denne måten 🙂

 4. Kristin Charm sier:

  Jeg tror også det blir veldig festlig om du blir en kokosnøtt, Kamilla 😀 Flott innlegg! Kokosolje er best!

 5. Eva Isabel sier:

  Her i huset er det kokosnøtt i alle former, lagt min elsk på kokosolje i kaffen, ingen dag uten:-). Godt det er flere kokosavhengige der ute:-)

 6. Tina sier:

  Jeg digger også Pål Jåbekk!
  Også digger jeg bloggen din, selvsagt 🙂
  Supert innlegg! (som alltid?)

 7. Linn sier:

  Kokosolje er best, ingen protest! Jeg bruker det til ALT! Alt du har på den fine listen din, og til sommeren 2014 kommer jeg også til å bruke den som solkrem. For den har faktisk solfaktor! Mamma fortalte meg at min kjære mormor brukte å smøre seg inn med delfiafett når hun solte seg. Mormor var hudpleier, og hun ble aldri, aldri solbrent. Og delfiafett = kokosfett. Så vi prøver 😉

  Ekspertene «innrømmer» jo også nå at man skal gjerne bytte ut olivenolje med kokosolje, om man vil bli sunnere i hverdagen. Fordi kokosolje har så utrolig mange helseeffekter.

  Den lille gullkrukka 😉

  • Kamilla K sier:

   Ja, hørt det jeg og, men det er vel forbeholdt svært korte perioder i solen? Når jeg er ute i solen, er jeg gjerne i aktivitet i flere timer, så da hadde jeg nok ikke turt det. Også synes jeg det blir litt vel glinsende på varm hud, så å gå ute sånn vet jeg ikke om jeg hadde vært så keen på. Men jeg regner med at du gir rapport neste sommer 😆
   HURRA for kokosolje. Det er jeg helt enig i; en gullkrukke!

 8. Tonje sier:

  Hei Kamilla! Tusen takk for en sprudlende og inspirerende blogg! Fantastisk å lese dagens post sammen med en kaffekopp på morgenkvisten- lykke! Et spørsmål: jeg bruker vanligvis den brune Cocosa fra Helsekosten til steking, den er nemlig uten kokossmak! Ser fra tidligere at du bestiller fra iHerb, og lurer opp du har prøvd kokosolje derfra som er uten kokossmak? Jeg er glad i kokos, men synes f.eks speilegg er best uten 😉

  Ha en strålende dag!!

  • Kamilla K sier:

   Hei! Yey, så herlig med slik tilbakemelding 😀 Tusen takk!
   Jeg har aldri prøvd kokosolje uten smak. Er ikke de presset på en annen måte, slik at ikke alle helsefordelene er bevart? Er neimen ikke sikker. I hvert fall, jeg har aldri prøvd uten smak 😉 Jeg steker mye med økologisk meierismør, bruker lite kokosolje til steking egentlig. Liker det best slik 😉

   Ha en strålende dag, du òg! 🙂

 9. Tonje sier:

  Takk for svar! Vet jammen ikke om er forskjell på presseing. Dagen ble strålende

 10. Tonje sier:

  Takk for svar! Vet jammen ikke om er forskjell på pressing. Dagen ble strålende

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.