20 november 2013 -- 6:34

Jeg synes det er helt topp å kunne dele mine erfaringer med trening og kosthold med dere. Hjelpe andre som holder på med samme reise som jeg har vært gjennom, enten de er undervektige, overvektige, eller generelt ikke har funnet seg selv og sin livsstil helt. Forhåpentligvis kan noen plukke opp noen tips og triks her, og få innspill til nye positive måter å se det hele på. Så er det mange andre som gjerne også vil spre et livsstilsbudskap. Alle er enige i at det er bra å være sunn, men sunnhetsbegrepet er relativt. For noen er sunnhet, det jeg mener er ekstrem usunnhet.

For eksempel at «alt» må smake søtt, synes jeg er en uting. Enten det skal bakes hver dag (med minst mulig kalorier, selvsagt, for alle kalorier er jo superskumle), det skal spises barer med kun naturlige ingredienser (stevia vokser som en grønn plante, ikke hvitt pulver), havregrøten skal toppes med kakao og halve pakken med Sukrin, og ja, dere skjønner. Jeg sier ikke at alt er galt alltid, men at det er en tid for alt. Jeg bruker steviapulver i teen min, og litt her og der ellers. Jeg er min egen fasit, ikke deres. Spisedager er også et fenomen jeg stusser på. Spis sunt hver dag, og gå bananas på lørdag. Eller «spis hva du vil på lørdag» som mange sier. Hva spiser du de resterende dagene da? Jeg er ikke dum, så jeg skjønner hva som menes, men det er nettopp denne holdningen til mat, som gjør at så mange strever med å finne en vei der de kan være tilfredsstilte.

Såkalte «magebilder» eller «formbilder» på Instagram, facebook, og blogger, gjør ikke saken noe bedre, synes jeg. «Sweat is fat crying!» Nei, det er det ikke. «Quitting is for losers!» Nei, det er det ikke. «Train insane, or remain the same!» Nei, det trenger du absolutt ikke. «Keep going – no one ever drowned in sweat!» Skal det være en god grunn for noe som helst?

«Strong is the new skinny!» For det første, misbrukes sterkhetsbegrepet. For googler du dette, får du opp damer med svært lav fettprosent, og de er både «strong» og «skinny». For musklene må visstnok synes. Og da forsvinner noe av greia med å komme seg bort fra «skinny». Jeg ser ikke hva som er bra med å erstatte én ekstrem, med en annen. Balansen er fortsatt fraværende, og helse, velvære og livskvalitet er fortsatt ikke i fokus. Hva er magerutene verdt, hvis det eneste de gir deg er likes på Instagram? Om det er en effekt av lav fettprosent, kan den lave fettprosenten også føre med seg en haug av andre mindre likandes effekter. Mageruter og/eller synlige muskler, forteller lite om helsen din. Og ikke minst forteller det ingenting om livskvaliteten din.

Mest sannsynlig er det bare du som bryr deg om de magerutene på sikt. Andre bryr seg om deg. Din personlighet, din medmenneskelighet, din tilstedeværelse, din humor, dine råd. Jeg mener ikke å snakke ned de som synes slikt er stas, det er helt og holdent deres valg å holde det gående slik. Men til alle de som ikke føler seg helt hjemme i den trenden; det er lov! Jobb for å nå dine egne mål, ikke for å tilfredsstille et eller annet ideal. Helse, lykke, velvære, selvstendighet. Fordi noen mener noe, må du ikke mene det samme.

IMG_9167

Jeg er ikke «fitness», men jeg er fornøyd med både hode og kropp, og ikke minst er jeg oppriktig lykkelig. Å bli/være sunn og sterk, mens man har det gøy og lever uten ja/nei-lister, tror jeg vil gi mange, mye. Jeg kunne fortsatt å gå ned i vekt, men jeg har det bra nå. Kroppen min har det bra. Hvorfor tukle med det?

Av Kamilla | 77 Kommentarer »
 1. Mariann sier:

  Gla-innlegg tidlig på mårran! HURRA! 😀
  Selv har jeg de siste 14 mnd snirklet meg ned 6-7 kg, og det eneste jeg har gjort er å godta meg selv slik jeg er. I tillegg har jeg prøvd å bli en bedre versjon av meg selv – å ha det bra! Tror mange problemer kan løses om man bare tar tak i det som foregår inni hodet.

  Ha en finfin dag! 🙂

 2. I sier:

  Jeg er så enig Kamilla! Det viktigste er -blant alle fitnessblogger, slankeblogger, instagrams- å finne den inspirasjonen som passer DEG. Ikke bli lost av kaoset av perfekt fremstilte liv, men innse at alle har ulike måter å gjøre ting på ( og ikke minst at ting kan være annerledes enn hvordan de blir fremstilt.) Velvære, balanse, helse og roen i livet finner man kun gjennom å gjøre ting som det passer en selv!

 3. Johanne sier:

  Hurra for kloke ord! 😀

 4. Kristin sier:

  Hallelujah!
  Du er ganske så fantastisk, frøken! Du får sagt det så bra! 🙂
  Ha en superfin onsdag!!

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk for det, Kristin. Bare det å skrive at jeg er fantastisk, gjør at jeg føler at du er riktig så fantastisk selv. 🙂

 5. Juli sier:

  Åhhh!
  Så fint formulert! Jeg tipper at det må varme foreldrene dine langt inn i hjerterota at de har fått en sånn klok, reflektert datter!
  Hils de og si at jeg flere gager har tenkt at de må ha gjort en god jobb!
  Ikke bare bare å være trygg nok til å være tro mot egne verdier istedet for å følge det andre setter som et ideal.
  Kjenner jeg blir glad og rolig langt inni meg av å lese innleggene dine, kjenner at det er greit å være seg selv, akkurat slik man er!
  Takk for en fin start på dagen!

  • Kamilla K sier:

   SE HER MAMMA!
   (Mamma leser kommentarene, så nå kan jeg tenke meg hun og pappa blir glade 🙂 Du hadde blitt mer overrasket over å møte søsknene mine – DE er smarte de!)

   TUSEN, tusen, tusen takk for en så utrolig flott kommentar! De ordene der traff meg veldig. Åh, folk altså. DU altså! Hvem enn du er – vit at du gjorde meg glad nå. Takk selv, for en fin start på dagen.

  • Linn sier:

   Deler denne!! 🙂

 6. Marianne sier:

  Du e og forblir en favoritt! Fantastisk syn på det her:-)
  Ha en super dag, klem:)

 7. Henrikke sier:

  Hei Kamilla!
  Supert innlegg! (Som alltid!) Blir alltid glad og arbeidslysten etter å ha lest bloggen din, takk for det!
  Ha en flott dag! 😀

 8. H sier:

  Hei KK<3
  Jeg, og helt sikkert mange andre, trengte dette innlegget veldig akkurat nå! Spesielt i dag. Det er litt morsomt, det har skjedd flere ganger det at jeg har våknet og tenkt at "shit gi meg noen kloke ord akkurat nå", og så bare dukker du opp med disse innleggene. Dette skal gå i "Nyttig"-mappen min! (det er forresten bare dine innlegg som har fått plass der enda, hehehe..)

  Men jo! Jeg er bare så ENIG. Jeg blir så fryktelig forvirret og lei av alt det her. Aldri før har jeg måttet ha så mange alvorsprater med Mamma om hva som er riktig for meg osv å gjøre når det gjelder mye rart, fordi verden på mange måter nesten har fått en "bruksanvisning". Ikke misforstå, jeg tenker mest på fitnessverden.

  • H sier:

   Jeg er ikke ferdig å skrive! Kom nær «send» 😀 Ivrig. Disse sitatene du kommer med her nå er sånn jeg bare får lyst til å grine av. Det er sikkert motiverende for mange, men sitatene er også så sterke at de på en måte sier at hvis du løfter litt letttere, løper litt kortere eller saktere en dag, da har du failet. Og det er jo ikke sånn… Dette med «my journey to fitness osv», jeg føler så mange står på for harde livet og kun tenker på eggevhitter og proteinpulver, og trener «like there´s no tomorrow». Jeg er ute etter å finne noe som passer meg for resten av livet, en måte jeg trives med å spise med alle. Litt kjipern å komme i middagsselskap og måtte takke nei til en biff verten har stelt i stand i evigheter fordi den er stekt i smør. Poenget mitt er, jeg synes det blir vanskelig å finne sin egen vei når det er så mye «rett og galt» prekner der ute, spesielt for oss som er litt yngre og som holder på å å lage starten av veien, ish?. Jeg likte kommentaren til «I» ovenfor her, det er vitkige ord

   • Kamilla K sier:

    Haha, liker at du er ivrig 🙂 Tenkte meg at det kom mer.

    Kjempehyggelig at du føler innlegget traff deg på en positiv måte. Liker veldig godt nyttig-mappen din, hehe. Skulle likt å se hvilke innlegg som har kommet seg inn dit 🙂

    Ellers er jeg enig i det du skriver, og jeg er SÅ glad for at du har en mamma å prate med når det kommer til alt dette. Tenk så mange som ikke har det, og som heller ikke har noen andre å snu seg til. Det er trist at noen kan forsvinne inn i en slik vond sirkel, muligens basert på mistolkninger og urealistiske glansbilder. Vi får være her for hverandre, vi som kan! Litt det jeg prøver med bloggen, å kunne oppfordre til å finne sin egen vei, i stedet for å la andres idealer bli ens egne.
    Takk for nok en god kommentar, H!

 9. Solfrid sier:

  Takk for et flott og reflektert blogginnlegg, Kamilla! Synes du peker på mange litt «skumle» trender (søtt i alt, ekstreme bilder/slogans, etc…). Samtidig har jeg filosofert en del over dette med sammenhengen mellom lykke, helse og «ekstreme mål».

  Å konkurrere i en idrett på toppnivå er som regel ikke sunt, i den forstand at det er sunnere med balansert kost og moderat trening, ikke 2-4 timer trening om dagen. Samtidig vil jeg tro at de fleste toppidrettsutøvere føler en ekstrem mestring, ja kanskje lykke, når de går et bedre skirenn, spiller bedre på håndballbanen etc. Nettopp fordi de har så ekstremt lyst til å slå seg selv og pushe grensene. Jeg føler at dette «toppidrettmentaliteten» har begynt å spre seg til deler av den vanlige befolkningen; fokuset er på å pushe seg selv og få synlige muskler. Eventuelt sprenge grensene i Birken. Om dette er direkte sunt? Nei, det tror ikke jeg heller egentlig. Men jeg tror nok at (en del) føler stor tilfredsstillelse når de når målene sine, om det skulle være å være best i sin klasse i Birken eller ha mageruter.

  Jeg er, som du, opptatt av at man skal få jobbe etter sitt eget ideal og sine egne mål. Men jeg mener at dette spennet i idealer bør være stort – og det som er riktig for deg er ikke nødvendigvis riktig for meg osv. Så lenge man er ærlig med seg selv om hva man ønsker ut av døgnets 24 timer/livet generelt, og klarer å snu om man kommer inn i en negativ spiral. Og ja, for noen innebærer et «fitnessfokus» ikke stort bedre enn en kontrollert spiseforstyrrelse med mer fokus på trening. Hvilket åpenbart reduserer livskvalitet og glede.

  Det ble en lang kommentar, men bare noen tanker fra meg på morgenkvisten 🙂 Ønsker deg en fin dag, Kamilla!

  • Kamilla K sier:

   Hei Solfrid! Takk for en velformulert kommentar.

   Jeg ser poenget ditt, helt klart. Og jeg tror du har rett når det kommer til en hel del mennesker. De færreste av oss er riktignok toppidrettsutøvere med et godt apparat rundt oss og med muligheten til å dedikere så mye tid til trening, uten å la det gå på bekostning av en sunn helhet. Det er mer mannen(jenta/dama) i gata jeg tror leser min blogg. Jeg har inntrykk av at mange drar det så langt, at fokuset tar overhånd. Bare det siste året, har facebook, blogger og Instagram blitt stappet fulle av slike påvirkningskilder. De siste ukene har jeg sett at flere såkalte fitnessbloggere har skrevet om nettopp dette med en kontrollert spiseforstyrrelse. Hvis jeg kan bidra til at én stopper og tenker seg om et par ganger ekstra, før vedkommende når det punktet, da blir jeg så glad. Det er som du skriver: det som er riktig for én, er ikke nødvendigvis riktig for en annen. Det er derfor jeg gang på gang oppfordrer til å tenke selv, og definere lykke på egne premisser 🙂 Mener ikke på noen måte å si at det å presse seg selv, og jobbe for å nå mål er feil, for disse tingene er jeg også opptatt av. Nøkkelen tror jeg ligger i det du skriver, om å være ærlig med seg selv. Og her er jeg ganske sikker på at ting svikter for en hel del. Dessverre!

 10. Eirin sier:

  Åh, du er så BRA, Kamilla!! (Se for meg at jeg roper dette!)
  Virkelig, du er så klok. Og du har så rett!

 11. Astrid sier:

  God formiddag! Nok en gang sitter jeg igjen med tanken at du har den klokeste bloggen på HELE webben!

 12. Kristine sier:

  Hurra for deg! 🙂

 13. Pernille sier:

  Fantastisk! Du burde virkelig skrive en bok om livsstil. Jeg hadde kjøpt den 🙂

 14. Marthe sier:

  Du er så god, Kamilla! <3 Du nevnte tidligere at du kanskje skulle skrive et innlegg om hvilke bøker du har lest og anbefaler?

  • Kamilla K sier:

   Jepp, det står skrevet i boka mi 😉 Prøver bare å få samlet inn bøkene, jeg har lånt ut flere av dem, og vil gjerne la vennene mine få lese ferdig, før jeg tar dem tilbake. Men nå manger jeg vel bare to, så det nærmer seg!

 15. Oda sier:

  AMEN her også! Tusen takk for at du tar opp dette temaet, tror det er mange (spesiel unge) som ikke får med seg det viktige og realiteten. Jeg bare lurer på, siden du er så super på å dele mat-inspo, hva spiser du til middag og type varme retter? Utenom omelett 🙂

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk 🙂
   Har du sett i mat-kategorien i margen til høyre? Varme retter… Altså. Kjøttdeig (taco, kjøttkaker, gryterett, med hakkede tomater/tomatsaus osv), fisk (stekt laks/sei/torsk, fiskekaker, fiskewok osv), kylling (i strimler, biter, fileter, kyllingvinger osv), and, reinsdyr, pinnekjøtt, biffstrimler, alt med egg… Det er vel nærmest uendelig med middagsvarianter der ute?! 🙂

 16. Natalie sier:

  Du er så reflektert, Kamilla.

  «Strong is the new skinny» og alle de andre «fitness» quotene har ikke noe med sunnhet å gjøre, de skaper like mye forventninger og krav om hvordan man burde være/se ut som thininspo osv, og ødelegger tankemønsteret totalt. Positive tankemønster er jo gull – det er sånn man bygger opp god selvtillitt og et godt selvbilde.

  Tenker ofte på alle småjenter som vokser opp i dag med instagram, facebook osv… Det finnes mye bra inspirasjon på instagram, men det finnes ganske mye dårlig også.. Tror ikke det er så bra for selvtillitten, særlig ikke i en så sårbar periode. Tenk hvis alle de jentene hadde fulgt bloggen din. Det hadde vært noe 🙂

  Ha en fortsatt fin dag, solstråle!

  Takk for at du deler så mye bra inspirasjon og glede!

  <3

  • Kamilla K sier:

   Takk for at du deler så mye bra inspirasjon og glede!
   Takk for fin kommentar! 🙂 Jeg er enig. Jeg skjønner jo hvorfor ekstremene blir populære, fordi det viser til viljestyrke og selvdisiplin, men samtidig virker det som at mange blir fanget i en slags evig jakt, og at andre aspekter i livet blir satt til side. Ikke at det nødvendigvis er slik for den som påvirker, men for store deler av de som påvirkes. Og DET liker jeg ikke. Så da sitter jeg her da, for å sette i gang noen ekstra kritiske tanker 😉

 17. Hilde sier:

  Du er fantastisk, Kamilla! Endelig noen som setter ord på det jeg har gått rundt og tenkt på lenge. Du har har innmari rett i det du skriver 🙂

  Jeg ser noen i kommentarfeltet har sagt at du bør skrive bok, og det er jeg helt enig i. Du sitter på så mye fornuftig kunnskap som jeg mener bør nå ut til langt flere enn det denne bloggen allerede gjør.

  Du er rett og slett en fantastisk inspirasjon fordi du hele tiden fremhever menneskets individuelle lykke i stedet for den allmenne oppfatningen om at man blir kollektivt lykkelig av å være tynn.

  Stå på! You’re awesome 🙂

  • Kamilla K sier:

   Å, for en hyggelig kommentar! Tusen takk 🙂 🙂 🙂
   En bok hadde vært fantastisk gøy! Takk for en så stor tillitserklæring og støtte!

 18. Sara sier:

  Heisann 🙂

  Nå har jeg lest denne bloggen i så mange år og har fulgt på veien til der du er nå:)

  Du skal ha så mye skryt for hva du har oppnådd og jeg tviler ikke et sekund på at den trening-kosthold-hvile-lykke ideologien din fungerer 🙂

  Men det er bare en ting jeg funderer litt på. I starten av denne livsstilsndringen din så bakte du jo mye du og, hvis jeg ikke tar helt feil. Jeg er enig i at det er kan ta litt av men det må da være bedre med en proteinbar en har laget selv hvis alternativet hadde vært en freia melkesjokolade. Jeg ser jo klar det at du ikke baker på samme måte som du gjorde og det kan jo hende at disse «stevia-bakerne» også er inne i en læringsprosess de og, slik du var.

  Ikke ta det som kritikk, for det er det overhode ikke ment som 😉 Jeg liker bloggen din veldig godt og lærer stadig nye ting 😀

  • Kamilla K sier:

   Flere ting jeg liker her: for det første er det stas at du har fulgt med så lenge, for det andre er det kult at du er observang, og ikke minst er det herlig at du påpeker nettopp dette!
   Jeg var i en omstillingsfase, der jeg prøvde å finne min vei. Jeg leste de bloggene som jeg skjønner at mange av mine lesere følger med på den dag i dag, og nettopp der plukket jeg opp «fasiten» om hvordan man skulle gå frem for å bli «sunn». En fasit og sunnhet, jeg nå ikke går god for. Jeg kom meg bort fra det, og det er nettopp det alternativet jeg ønsker å gjøre andre obs på. Jeg mener ikke å si at disse andre kildene gjør feil, eller at jeg er perfekt på noen måte, jeg vil bare få så mange som mulig til å definere lykkebegrepet på egenhånd. Sistnevnte er vel egentlig alt jeg ønsker med hele bloggen. Og jeg mener heller ikke at denne sunnifiserte bakingen er så negativ i seg selv, det er mer hyppigheten og FOKUSET jeg reagerer på. Det er en grunn til at jeg har latt alt slikt gammelt få ligge offentlig. Kunne lett ha slettet det, men jeg synes det er fint å kunne få med helheten av denne reisen jeg har vært gjennom 🙂

   Tok det ikke som kritikk i det hele tatt, synes det er flott å kunne belyse flere aspekter av temaet! 🙂 Håper du fortsetter å henge med meg, her inne, og at jeg besvarte spørsmålet ditt greit 🙂

 19. Maja sier:

  Du er kanskje ikke fitness, KK, men du er søren meg klok! Og jeg tar klok, reflektert og god over lav fettprosent enhver dag! 😉

  Selv har jeg jo en samboer som er tidligere toppidrettsutøver som har spilt lagidrett på eliteserienivå, samtidig som han tok mastergraden sin, så jeg har sett veldig godt hvor mye mestringsfølelse toppidretten gir, men også hvor mye det tærer på alt annet i livet (krefter, tid, sosialt samvær, skolearbeid osv.) når man skal trene 3-4 timer hver dag, 5-6 dager i uken. Det er rett og slett fullstendig utmattende, og definitivt ikke et mål på sunnhet. Snarere tærer det vanvittig mye på kroppen, og jeg tror ikke jeg vet om en eneste idrettsutøver som ikke konstant har en eller annen skade. At «vanlige» mennesker har denne typen treningsnivå som ambisjon og mål på «sunnhet» er egentlig helt sprøtt spør du meg…

  • Kamilla K sier:

   Å, Maja! Takk! Den siste setningen der må jeg få si meg enig i. «At «vanlige» mennesker har denne typen treningsnivå som ambisjon og mål på «sunnhet» er egentlig helt sprøtt». En ekstrem variant av noe, vil vel aldri være sunn. Igjen – takk! 🙂 Du er god!

 20. Åslaug sier:

  <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  Tar av meg hatten og bøyer meg i støvet. Du kan det å ordlegge deg, Kamilla! En av de smartere og bedre damene jeg vet om! Takk for at du skriver!

 21. Eva Isabel sier:

  Nok en gang treffer du så godt med det du skriver. En viktig påminnelse i hverdagen hvor vi hele tiden omgir oss med sosiale medier som påvirker både på godt og vondt. Jeg tenker at alt handler om at det vi gjør hver dag inneholder elementer av glede på en eller annen måte. Noen ganger store gleder, noen ganger små. Takk for at du deler kloke ord fine du.

 22. Therese sier:

  Du Kamilla, du Kamilla. Du er så reflektert og klok. Ordene dine finner alltid så fin flyt og jeg sitter og nikker enig etter som jeg leser setning på setning! Nok et flott innlegg, takk!

  • Kamilla K sier:

   Du Therese, du Therese 🙂 Selv takk, for en så herlig kommentar! Liker at du nikker mens du leser – involvering er flott! 😀

 23. Edona sier:

  Kamilla, du skriver så mye BRA! Jeg er helt enig i det du skriver, og er utrolig lei av at dagens sinnsyke kroppsfiksering tukler så med jenters hoder – mitt eget inkludert. Jeg er veldig fornøyd med egen kropp, og jobber for å bli sterkere – fordi det er gøy og bra -, men merker at «onde» tanker sniker seg inn her og der, på grunn av alt hysteriet.
  Du er super!

  • Kamilla K sier:

   TAKK!!!!!!!!!!! 🙂 (Kan jeg få kappe, så jeg kan bli SuperMilla?)
   Gøy og bra – det er slike faktorer jeg LIKER! Håper du aldri lar de andre tankene ta overhånd. Det virker som du har rett fokus – plei det 🙂

 24. Tori sier:

  Finefine Kamilla <3 Du får virkelig sagt det du, hva om alle hadde hatt en slikt fint syn på kosthold og trening som du har, da tror jeg mange flere hadde trivdes mye bedre med seg selv. Takk for at du deler dine tanker og inspirerer alle dine lesere! JA til bedre helse og mer lykke 🙂

  • Kamilla K sier:

   Det hadde vært noe. Jeg/vi får gjøre det vi kan, for å bidra til at så mange som mulig kommer seg dit 🙂 Takk for god kommentar! Hurra for en genuin lykkefølelse!

 25. Ida sier:

  Kamilla, wow! Du er så bra!! Elsker å lese innleggene dine. Du skriver så utrolig bra og om viktige temaer. Jeg blir alltid så glad hver gang jeg ser at du har skrevet et nytt innlegg. Tusen takk for at du sprer så mye inspirasjon og positivitet! Keep up the good work (Y)

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk!!! Åh, jeg har tidenes beste lesere. Helt overveldet over hvor herlige dere er 😀 Tusen takk for tilbakemeldingen, Ida!

 26. Mi sier:

  Hei Kamilla! Det er virkelig inspirerende å se at du legger så stor vekt på balanse i livet. Jeg tror virkelig det er nøkkelen til å trives med seg selv og sitt eget liv. Men jeg har gjerne lyst å høre hvilke bøker du har lest om tankepåvirkning. Synes du det har hjulpet å lese slike bøker?:-)
  Du har en fantastisk blogg!!:-)

  • Kamilla K sier:

   Hei! 🙂 Takk for fine ord, de setter jeg stor pris på!
   Jeg har opplevd at flere av bøkene har påvirket meg. Så kan man jo si at man LAR de påvirke seg, og dermed er det en selv som gjør jobben, ikke boken. Men jeg føler i hvert fall selv at bøkene har satt i gang tankeprosesser jeg selv ikke ville funnet på, og det var en periode jeg jobbet mer aktivt med tankegangen min ut i fra en bok, og jeg føler rett og slett det tok livskvaliteten min til nye høyder, der den også har blitt værende. Så ja. Riktig bok (for deg/meg) kan bidra til mye bra, tror jeg.

 27. Gina sier:

  Du er vel verdens fineste <3 Jeg er så glad for at du tenker som du gjør og at du er som du er, blir alltid glad av å lese bloggen din 🙂 Det viktigste er å være sunn og fornøyd med seg selv, uansett hvor tynn man er! Og jeg kan meddele at jeg har begynt å jogge!haha gleder meg til å se deg Kjemzen <3

  • Kamilla K sier:

   Taaaaaakk, bestebolla mi <3 Du er så god! Og HVA??? Dette gleder jeg meg til å høre om, kjenner jeg 😀 Gleder meg mer til å se deg igjen da, og gi deg en god klem! Glad i deg 🙂

 28. camilla sier:

  Hei!

  Er enig i det meste du skriver her, spesielt dette med magebilder og fitnessopplegget. Når det kommer til det med bruk av masse søting eller sunnifisert baking, så tenker jeg litt det samme som en annen sa lenger opp her, at det kan være bedre enn mye annet. Også tenker jeg at dersom vedkommende har lyst til å gjøre det, så er det opp til hver enkelt. Kanskje det bare er en fase for dem også, slik det var for deg. Eller kanskje det føles veldig riktig og funker for dem, selv om det ikke gjør det for deg. Men som du sier selv er det fokuset du reagerer på, og det er jeg enig i at har gått litt over stokk og stein.

  Folk er så utrolig forskjellige og har forskjellige behov. Også tolker man informasjon på sin egen måte, og det er der det kan bli skummelt. Jeg tror folk har lett for å bli veldig opphengt i hva f.eks bloggere spiser og gjør, det har du sikkert merket. Og det er her man må passe på så man gjør det som passer best for en selv. Bare fordi du velger å ikke spise korn (f.eks) så betyr det ikke at jeg ikke kan gjøre det. Føler du er veldig flink til å påpeke at det DU gjør ikke nødvendigvis passer ANDRE og det tror jeg du gjør lurt i å fortsette med. Samtidig så er det veldig synd at hos en del så vil ikke slike beskjeder gå gjennom og de vil utelukkende og ukritisk ta til seg informasjon fra blant annet bloggere. Det gjelder kanskje spesielt unge, eller de med et litt vanskelig forhold til mat. Dette ble jo ganske langt og egentlig akkurat det du mener tror jeg, bare skrevet litt annerledes, hehe. Men for å avslutte, jeg liker bloggen din og ditt fokus veldig godt. Jeg bruker den som inspirasjon og ikke som en mal på hvordan jeg skal leve. Jeg spiser masse annet du ikke spiser og jeg trener mye mindre, men jeg er frisk og lykkelig uansett. Jeg vet bare at ikke alle tenker slik, og at det er like viktig å være kritisk til det som står her inne (sånn for sin egen del), som andre steder 🙂
  Ha en fortsatt flott dag, KK!

  • Kamilla K sier:

   Hehe, det er vel stort sett det jeg gjentar i det uendelige: folk må finne sin vei! Valgene vi tar, er helt og holdent våre 🙂 Jeg prøver bare å få folk til å være bevisste, uten å overanalysere alt. Man skal kunne leve med seg selv, og det livet man har formet.

   (For øvrig er det ikke «korn» jeg mener noe særlig om, men gluten.)

   • camilla sier:

    Nå fikk jeg litt inntrykk av du ble fornærmet, men det var ikke min intensjon altså. Jeg mente ikke å overanalysere, var bare noen tanker jeg gjorde meg. Og det med korn var bare et eksempel fordi jeg ser ikke noe særlig til det her inne, ikke ment som noe du har meninger om 🙂 ha en fin kveld!

    • Kamilla K sier:

     Neeeeinei, jeg ble ikke fornærmet i det hele tatt! Haha, beklager at jeg ga det inntrykket, var ikke meningen 😉 Ville bare svare ordentlig på kommentaren din jeg, og lufte noen av mine videre tanker 🙂 Ble bare glad for engasjementet! It’s all good!

     God kveld, og god helg!

 29. Ragnhild sier:

  Du er så flott Kamilla, og da mener jeg både på innsiden og utsiden!! Fantastisk innlegg!

 30. Sara sier:

  Jøss, eneste oppegående dama på Internett. Ikke verst. Du er bra!

 31. Camilla sier:

  Hurra og takk for blogginnlegg som dette! 🙂

 32. Ida Bethina sier:

  Fantastisk skrevet! 🙂 Flere burde lese dette synes jeg 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.