10 oktober 2013 -- 13:20

Noe av det som gjør det gøy å blogge, er respons. Ikke nødvendigvis kommentarer, men det at jeg ser at andelen returnerende lesere er stor. Det tar jeg som et tegn på at dere får noe ut av å klikke dere inn hit. Så har det seg slik, at ikke alle innlegg kan inneholde alt. Jeg er mye i aktivitet. Går turer, trener og farer hit og dit. Jeg blogger bilder fra turene, fordi jeg er opptatt av fotografi, natur og hvilken genial aktivitetsform turgåing er. Men når jeg har gått to mil, har kroppen forbrent en hel del, og for at jeg skal kunne fyke rundt og holde på med alt mitt, dag etter dag, uke etter uke, må matinntaket reflektere det jeg ønsker å kunne gjøre. Det jeg er redd for, er at enkelte lesere ser aktivitetsnivået, og tar det som inspirasjon, uten å koble det sammen med grunnen til at aktivitetsnivået kan være så høyt over tid, fordi jeg ikke alltid nevner det.

På Internett kan man i stor grad velge påvirkningskildene sine. Likevel er det en stor andel, jeg antar at gjelder mange unge jenter, som klikker seg inn på kilder som får et negativt og uheldig utfall. De ser jenter med synlige mageruter, en svært lav fettprosent, sener og blodårer, og stivpiskede eggehvitter. Ytringsfriheten er gull verdt, og for noen er disse tingene kanskje oppskriften på lykke, men jeg kan ikke la være å undre: er det virkelig det der så mange vil fylle livet sitt med? Folk som ikke skal på en scene, men faktisk være fungerende på skole, med venner, og finne egen lykke. Er det det de vil ha som inspirasjon? Tror de at lykken venter når de har oppnådd de tingene? Og ikke minst; er de klar over alt de IKKE får vite via nettet, som kanskje gir et feilaktig bilde av kilden? Jeg vet ikke, nå bare deler jeg noen tanker.

Jeg mener ikke å si at min blogg er perfekt, for det er ikke én rett ting for alle. Leser dere første avsnitt, skjønner dere trolig at jeg mener at min blogg ikke er bra for alle, for eksempel hvis de lar seg inspirere til høyt forbruk, men dropper å tenke på biten med inntaket. Jeg vil heller oppfordre dere til å være litt kritiske til hva dere lar være en del av hverdagen deres. Jeg er aktiv bruker av bloglovin’ og hadde det hele tiden tikket inn dårlig påvirkning der, tror jeg det hadde påvirket meg ganske mye, i hvert fall over tid. Hadde blitt blind på min egen vei.

Alt dette med kosthold og helse er personlig, og jeg har inntrykk av at mange (MANGE!) har problemer med å finne noe de kan kalle en passende livsstil, og dermed ender opp på diett etter diett, og hele tiden må strebe etter noe, eller være misfornøyde. Noe påvirkning får man uansett, men når man kan velge å ikke utsette seg for noe, bør man vurdere det. Mener JEG da. Hva tenker dere?

1

1) Det er ikke «mirakelnudler» og walden farms siruper som gjør at jeg klarer å løfte den stangen… 2) Tøys og tull er en viktig del av hverdagen min. Å le og være i godt humør er rett og slett helt fantastisk. Det krever energi. 

Av Kamilla | 19 Kommentarer »
 1. Frida sier:

  nok et fantastiks bra innlegg fra alles kjære KK! <3
  takk for at du er en sunn motpol i forhold til mange andre trenings/kostholsbloggere. Unge jenter trenger flere forbilder som deg, som heller fremmer livsglede fremfor å ha fokus på mageruter og fettprosent!

 2. Maria T. sier:

  Henger meg på kommentaren frå Frida :-).

 3. Anniken sier:

  Oi oi enda mer fornuftig på denne bloggen… Liker meste av det du skriver( nei kommer ikke til å prøve leverpostei oppskrift), og spesielt liker jeg å se/lese om hvor aktiv du er( selv om det kan jo hende du er på sats kun for å ta bilder). Og måltidene dine er så inspirerende! Så tar til meg det jeg føler for og resten kan du kose deg med selv.. Men det beste er alt det bra du skriver, som det her… Er lett å bli revet med på superdietter hvis man ser noen som har oppnådd masse! Og da uten å vite alt…

 4. Torhild sier:

  AMEN – du er og forblir fantastisk!

 5. Tor-Arne sier:

  Du har så rett Kamilla!

  Elsker dette «1) Det er ikke «mirakelnudler» og walden farms siruper som gjør at jeg klarer å løfte den stangen…»

  Folk må virkelig være kritiske når de ser etter insprasjon på nett. 🙂

  • Kamilla K sier:

   Skål for det/deg/meg/oss, Tor-Arne! 🙂
   Vi skulle skrevet ned noen av samtalene våres, og gikk ut hefte… 😆 Ev. podcast eller iPadmagasin. Alt ettersom 😉

 6. Veronika W sier:

  Man må ta til seg det som gir en positiv energi.
  Finner bloggen din inspirerende. På den positive måten.

 7. Eirin sier:

  Åh, du er så klok, Kamilla!!! Hvorfor er ikke alle så lure som deg!? Da hadde (blogg)verden vært et bedre sted å være…
  Jeg lar meg ALT for lett påvirke, dessverre. Men i det siste er jeg blitt mer bevisst på det, og det tror jeg er første steget. Man må finne sin egen vei i jungelen av informasjon, det er kjempeviktig, tror jeg!
  Klem til deg:)

  • Kamilla K sier:

   Så hyggelig av deg. Tusen takk 🙂
   Å være bevisst er et stort steg på veien, og det virker som du ikke har mistet deg selv til jungelen 🙂
   God helg!

 8. Thea sier:

  Helt ærlig; jeg blir sykt påvirket hele tiden jeg! Men av en eller annen grunn blir jeg påvirket til en sunn, balansert og god livsstil av å klikke meg inn her. Jeg, som du, har et ganske hektisk liv med studier, jobb, trening, venner og familie. Det hadde rett og slett ikke gått å hatt en sånn livsstil uten å spise sunt og godt, og usunt av og til. Jeg tenker at man kan spise alt, jeg har ikke noe ja eller nei liste. Det gidder jeg ikke. Det handler om hvor mye man spiser, mener jeg. Faktisk så har jeg aldri gått på diett.. Hahah 🙂

 9. Dette innlegget fikk meg virkelig til å tenke.. Jeg har undret mye på det her i det siste, om jeg tror jeg er blitt litt blind på min egen vei pga de samme påvirkningskildene dag etter dag.. men jeg blir jo positivt påvirket av din blogg ;D

  • Kamilla K sier:

   Så bra det kunne være en oppvekker. Å være bevisst på hva en eksponeres for, tror jeg er verdifullt.
   Flott at du føler du blir positivt påvirket av å være her, det er jo mitt lille forsøk på nettopp det – å kunne spre det jeg mener er gode budskap 🙂

 10. Fine Kamilla, jeg er så glad i å lese innleggene dine! Du er fornuftig og positiv, det er slikt vi trenger 🙂 Nå skal jeg leser mer her, er så lenge siden jeg har fått satt meg skikkelig ned og kost meg med Kamilla-inspirasjon <3

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.