17 september 2013 -- 7:32

1

Har hatt mange travle dager i det siste, og når jeg kommer hjem etter 11 timer med fullt kjør, har jeg lyst på rask mat. Da er dette min redning: gjennomstek kjøttdeig, ha oppi gulrotbiter, la dem bli litt myke, sett ned varmen, ha delte cherrytomater og ruccola oppi, og la det varmes litt. Spis! Dere kommer nok til å se flere versjoner av denne retten, for den er rask, enkel, sunn og velsmakende.

2

Slat med masse digg, blant annet mango og jordbær. Og hva må man ha til? Bacon!

3

Har laget eget gelegodis, med masse blåbær. Kan lage igjen, og ta steg-for-steg-bilder, hvis noen vil ha?!

4

Solsikkekjernesmør! Litt bedre enn valnøttsmør, men fortsatt ikke i nærheten av mandelsmør.

5

Omelett med spekeskinke, fetaost og cherrytomater. Igjen må jeg oppfordre til å kjøpe ekte fetaost. Det merket på A, som «alle» kjøper, får ikke engang lov til å kalle produktene sine «feta», fordi de ikke oppfyller kravene. Når du har smakt ekte vare, skjønner du hva jeg mener. Vet at Ica supermarked og Meny har gresk feta.

6

Egg, serranoskinke, fetaost, tomat og agurk.

7

Bananananananan med mandelsmør.

8

Egg, fårepølse (stekt i ovnen), agurk. Og eple til dessert.

Apropos eple til dessert. Et kjapt tips, nå som de mørke og kalde høstkveldene er rett rundt svingen:

9

Eple i skiver/biter, med stevia og eplepaikrydder på! Inn i ovnen på 200 grader, til eplene er myke.

10

Naaaaam!

God tirsdag! Her er mål for dagen skrevet ned, morgenkaffen er i systemet, og jeg er klar for å ta fatt på dagen. Hadde skrevet et innlegg om søvn, og ett med litt babling rundt syn på «sunt kosthold», men jeg kan virkelig ikke finne noen av dem! Helt merkelig. Kanskje jeg skrev dem på padda?! Må sjekke etterpå. Også må jeg skrive et innlegg om kokosolje, haha. Til neste gang; do more of what makes you happy! Hejhej!

Av Kamilla | 20 Kommentarer »
 1. Maria T. sier:

  Vil gjerne ha oppskrift på gelegodis. Såg rågodt ut. Det gjorde alt det andre også :-).
  Super inspirasjon Kamilla.

 2. Marte sier:

  Gelegodis så snadder ut, ja takk til oppskrift! 🙂 Eplepaikrydderet er lagt i handlekurv. 🙂

 3. Siril sier:

  Ser fantastisk ut! Og JA, vil gjerne ha oppskrift på gelegodis!

 4. Ida sier:

  Bruker du noe krydder i maten din? Evt hvilke krydder?;)

  • Kamilla K sier:

   Skal jeg lage taco, bruker jeg tacoblandingen fra samme merke som eplepaikrydderet (har linket til sistnevnte i innlegget). Ellers går det stort sett i havsalt og svart pepper… 🙂

 5. H sier:

  Jeg vil ha blåbærgodis! Mhm nommi

 6. CAWOLINE sier:

  ÅÅÅÅ, det siste MÅ jeg prøve å lage 😀 Eplepai smaker såååå goooodt!

 7. lene sier:

  Jeg liker også å spise sånn som du gjør, litt av alt på en tallerken 🙂 blir litt som tapas egentlig 😉

  • Kamilla K sier:

   Åh, en likesinnet! Herlig 😀 Ja, når jeg kan spise med hendene, og kan ha litt av hvert å velge fra, da er jeg fornøyd! 🙂 God sammenligning! Tapas er herlig!

 8. Ingrid sier:

  Ser frem til gelegodisoppskrift, ser kjempenums ut 🙂 er også veldig spent på innlegget om kokosolje, har begynt å skjønne at dette er bra saker, særlig etter ha laget granolaen din i dag. Den ble veldig god sammen med vaniljekesam og eplebiter!

 9. stine sier:

  hei Kamilla! Litt off topic det spørsmålet her kanskje. Jeg studere ernæring, og etter 1 år med medisin grunnfag har jeg endelig fått begynne å lære om ernæring. Jeg blir veldig forvirret av all den forskjellige informasjonen jeg får fra media, kunnskapen jeg har selv (eller trodde jeg hadde), sammen pensum og det foreleserne sier.

  Alle foreleserne jeg har snakket med er negative til lavkarbo, dietter, fett (ekte smør og kokosolje f.eks sa de jeg måtte bytte ut med vita hjertego) og bare generelt utradisjonelle spisevaner og mønster. Jeg lurer på om det var slik når du studerte ernæring og? Og har dette isåfall påvirket hvordan du spiser nå? Jeg merker at jeg plutselig blir usikker på mitt eget kosthold, da jeg både spiser etter PF og har mer fett, mindre karbohydrater og mer protein enn helsedirektoratet anbefaler.

  Kanskje litt rotete det her men ble bare nysgjerrig på ditt syn på dette 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hei!
   Jeg elsker nysgjerrigheten din, det slik folk bør tenke når det kommer til ALT, spør du meg 🙂 Kritiske hoder er smarte!
   Ja, det var slik da jeg studerte ernæring også. Dessverre. Det verste er vel nesten det at man må levere oppgaver som strider i mot det man selv mener, MEN det gode er at hvis man holder ut (og får gode karakterer mens man river seg i håret) så kan man bruke tilliten man får, til å forsøke å gjøre en forandring i verden. Slik tenker i hvert fall jeg, og jeg prøver å være et eksempel på dette selv. Å anbefale lettmargarin (og rapsolje, solsikkeolje osv) fremfor meierismør eller kokosolje trenger jeg vel ikke engang forklare hvorfor jeg ler høyt av. Men det er hele denne lettprodukt-greia går ut på, med streng begrensing av fettinntak, og heller peise på med masse mat med dårlig kvalitet, og så klø seg i hodet når man lurer på hvor alle disse livsstilssykdommene kommer fra. Verden vil bedras. Jeg kunne skrevet side opp og side ned om dette kjenner jeg.

   Angående PF er det grunn til å være skeptisk til dette for kvinner. Dessverre. Jeg er ikke et prakteksemplar der selv, ettersom jeg har et slikt spisemønster, men jeg har lest mye om at det ikke er bra, med ganske akseptabel forskning som støtter oppunder nettopp dette. Hormonforstyrrelser ser ut til å være et stort poeng, blant annet. Så får det være opp til den enkelte, ingen kropper er like, så hvordan man reagerer er individuelt.

   Ellers har jeg helt klart et høyfettkosthold, og kommer ikke til å følge de offentlige anbefalingene om jeg så får betalt for det. Nekter å behandle kroppen min slik. Før trodde jeg også at jeg spiste sunt. Så hvor det førte meg… Har aldri følt meg så vel, som det jeg gjør nå.
   Puh. Nå er du vel sliten av bablingen min, men jeg blir engasjert av slike spørsmål, så håper du fikk noe ut av det 🙂

   • stine sier:

    Ja, jeg får vel bare holde ut. Det verste var denne uken, da foreleseren min sa at ny forskning viste en økning av hjerte-og kar sykdommer blandt unge mennesker som en følge av at de spiser lavkarbo (kanskje hun bare hadde lest overskriften på VG saken, usikker)…… Jaja, tror det viser at man trenger hoder som tenker nytt innenfor dette feltet. Når det kommer til PF blei jeg veldig nysgjerrig nå, må prøve å lese meg litt opp. Har jo lest og hørt litt om dette med fasting og kvinner i forhold til menn, men er 2 år siden jeg begynte med PF så det har vel kommet mye mer forskning siden den gang jeg prøvde å lese meg opp på det 🙂
    Takk for fint svar, og snart god helg!:-D

    • Kamilla K sier:

     Det er jo faktisk ikke morsomt engang. Uten at jeg kan si noe sikkert om det, virker det som noen rett og slett ikke er åpne for at det kommer ny forskning, som viser at det man har vært så sikker på tidligere, faktisk er feil. Det er ikke lett å si at man har tatt feil, men jeg mener nå at man får sette sin egen stolthet til side i så viktige saker. Menmen… Vi får bare prøve å være opplyste selv, og formidle kunnskapen videre til de som ønsker å høre. Synd, men sant.
     JA, PF er utrolig interessant! I USA er de virkelig på et helt annet stadie der. De mener tydeligvis at man kan faste litt sånn her og der, noen dager på, noen dager av. For all del, jeg er åpen (såvidt) for at det kan være tilfelle, men hos meg høres det ut som en enorm forverring av hele hormonsituasjonen! Kroppen får vel aldri noe stabilitet, hvis man skal holde på slik?! Menmen. Det kan jo hende det jeg har lest/hørt ikke stemmer heller. Enn så lenge gjør jeg det jeg føler er best for meg i disse tider 🙂
     God kveld og god helg til deg! 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.