17 august 2013 -- 7:21

Hva er egentlig den «perfekte» kvinnekroppen? Hvordan ser den ut i dine øyne? Jeg vet ikke med dere, men når jeg tenker på ordet kvinne, ser jeg for meg en dame med litt former. En som kan være med på turer i skog, og på fjell, en som er i stand til å være med på ting i hverdagen, og som har energi til å holde seg aktiv, til tross for at årene trekker på. En som er i stand til å bære frem et barn, hvis hun er så heldig å skulle få muligheten til det. En som går trappene uten å nøle, men som også vet at det er helt greit å ta heisen. En som rett og slett har litt å gå på, og som har overskuddet til å realisere de drømmene hun ønsker å satse på. Èn ting er hvordan kroppen ser ut, men den skal også fungere. Hjernen skal fungere, hjertet skal fungere. Ja, kanskje den kvinnen jeg beskriver er litt A4, men er det noe galt i det? Sixpack er ikke A4, og kylling og brokkoli til middag hver dag er ikke A4, men tror dere ikke A4-personen har bedre livskvalitet over tid? A4 spiser heller ikke potetgull hver dag, eller bærer på så mye ekstra at leddene blir overbelastet.

Det finnes en mellomting, og det er faktisk lov å ha som mål å ikke være et av ytterpunktene. De som sulter seg for å komme i konkurranseform er ikke noe sunnere enn de som bøtter innpå med søppelmat. Ingen av delene er noe ideal for meg, i hvert fall. Drømmen min er å ha energi til å være med på alt jeg ønsker. Til å være sosial, trene, gå timesvis i skogen, ha en lærevillig hjerne, og kraft til å utvikle meg som menneske. Med andre ord: jeg lever drømmen min – og jeg elsker det! Ved å sette seg krav man virkelig kan gå god for helt inn i hjerterota, sparer man seg selv for mye unødvendig bryderi. Setter man kravene sine etter andres krav, tror jeg det er lett å jakte på noe som egentlig ikke finnes. Kroppen din er kun din, det er den som gjør at du kan vandre rundt på denne kloden. Å behandle den med stor respekt, er jeg veldig for. For meg betyr det å gi kroppen bensin av gull. Men å pine den? Å utfordre den i så stor grad at det blir usunt? Nei, det er jeg for voksen til. Det er jeg for smart til. Når alt kommer til alt, vil jeg ha et liv som har gitt meg noe. Et der gledesfylte minner blir skapt. Ikke et liv som er sugd inn i en vond spiral, der jakten på det perfekte tar overhånd, og aldri ser ut til å ta slutt.

Min kropp? Ikke syltynn, men ikke lenger usunt stor. MASSE energi og overskudd. Fin balanse, for MIN kropp. Etter mange år der jeg ikke skjønte verdien av å behandle den bra, er kroppen min og jeg virkelig blitt et godt team. Det gjør meg oppriktig lykkelig.

minkroppikkedin

Nå stikker jeg på skogstur med Tor-Arne. Så skal han få lunsj her. Bruke energi, tilføre energi. Herlig konsept!

Av Kamilla | 38 Kommentarer »
 1. Marte sier:

  Fantastisk innlegg, Kamilla! Du er ei veldig smart jente, med bena plassert på rett sted 😉
  Hva betyr vel utseende til syvende og sist? Hva er det en husker fra livet sitt på sine eldre dager? Den dagen «vainsa» var struttende og sixpacken perfekt markert? Eller den dagen hvor du klarte det målet du hadde jobbet for så lenge og den fine fjellturen du hadde med den gode venn(en)inna din? Vet hva jeg ville mintes med størst glede iallefall!
  Ååå, nei dette var et knallinnlegg på lørdagsmorgenen. Viktig å bli minnet på og sette livet litt i perspektiv noen ganger. Tusen takk! Du er ett supert forbilde, Kamilla, det vil jeg du skal vite:)
  Håper du får en helt fantastisk lørdag!

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk for så god kommentar, Marte! 🙂 Jeg er veldig enig med deg. En ekstrem, uavhengig av hvilken retning det dreier seg om, tror jeg kan stjele veldig mye livskvalitet fra folk, uten at de engang merker det.
   Igjen – tusen takk! 😀 God lørdagskveld til deg!

 2. Kjempebra Kamilla! Jeg er så enig, og du ser fantastisk ut! 🙂 GOD TUR

 3. C sier:

  Der fikk noen sagt det!! For et innlegg, for en innstilling og for ei dame.

 4. Allie sier:

  Veldig bra.
  Sånn bortsett fra at jeg er nesten dobbelt så gammel som deg, er jeg litt der du er. Vektnedgang for ett par år siden, og glad i fysisk aktivitet, og synest bra kondis & velvære er vel så viktig som mange tapte kilo. Samt at det å være «flink» ikke nødvendigvis er å gå/jogge/sykle lengst&mest, men at man gjør noe utfra der man er og hvor man vil.

  God Helg til deg, nå skal jeg ut med sykkelen og finne en bratt bakke 🙂

  Og: takk for tips om personligalmanakk, fikk min i posten denne uken, og synest den ser veldig fin&praktisk ut.

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk 🙂
   Jeg vet om flere som er dobbelt så gamle som meg, som leser her, så alder er ingen hindring for å kunne kjenne seg igjen 😉 Håper sykkelturen din ble fin!
   Åh, håper du liker den. Jeg har både i almanakk og notatbok, og bruker begge ca. hele tiden! 😀

 5. Ord sier:

  Må bare si takk for et utrolig godt innlegg!
  Har selv vært i begge ender av skalaen- overvektig og syltynn. Ingen av delene var sunt for meg: overvekten var en faktor med på å fremkalle blodpropp i en alder av 18 år (men ikke hovedårsaken), syltynn ble jeg av anoreksia – noe som ga meg mindre livsglede og ingen energi til å leve.
  Nå er jeg «frisk», alle fall på en riktig vei, og jeg har energi til å gjøre det jeg ønsker, jeg har lov og lyst til å trene, til å dra på shopping (og passer klær), til å gjøre det veldig godt på skolen og til å nyte hverdagen. Likevel trenger jeg av og til en oppvekker på at jeg har det bedre nå, som normalvektig, slik at jeg kan fortsette den riktige veien jeg har jobbet så hardt for det siste halvannet året.
  Håper du får ei fin helg!

  • Kamilla K sier:

   Selv takk, for en så interessant og god kommentar. Heftig historie du har bak deg. Det gjør meg virkelig glad å lese at du er på rett vei, og at du ser ut til å ha funnet din balanse for god livskvalitet 🙂
   Det virker som at det er mange som trenger en liten oppvekker i ny og ne, så derfor er jeg her, for å dra dere litt i tøylene, slik at fokuset ikke tar overhånd. Fortsett slik du har jobbet for, og lev livet ditt slik DU ønsker!
   God helg til deg 🙂

 6. Maria sier:

  Du er så herlig, Kamilla! Flere burde tenke som deg – og nettopp pga deg så tror jeg mange har fått opp øynene 🙂

  God lørdag!

 7. Sofie sier:

  Herlig innlegg:)

 8. Du er FANTASTISK, Kamilla! Dette er akkurat de levemåtene jeg syns man skal prøve å følge i hverdagen, ikke streve etter det ekstreme hele tiden. Det er OK å være A4

 9. Hanne sier:

  Herregud, så bra. Jeg føler innlegg på blogger om «balansen» ofte bare blir klisjeer, og gjentagelser av de samme mantraene. Men dette her var en ny og fantastisk vri. Takk for at du deler dette, og ikke minst at du blogger for oss lesere 🙂 inspirasjon og glede hele veien!

  • Kamilla K sier:

   Hallo, er leserne mine med i en eller annen konkurranse om å sette meg mest mulig ut, eller? Jeg blir helt gira av hvor gode dere er! Tusen, tusen takk, Hanne! 🙂 Veldig hyggelig av deg!

 10. Kjersti sier:

  Fantastisk innlegg:)

 11. Ingvild sier:

  Applaus til deg:) flott skrevet!

 12. Ruud sier:

  Hurra! Så bra skrevet! Du burde snart ha en mastergrad i å motivere 😀

  • Kamilla K sier:

   Aw, du er passe god da, Ruud! Både for kommentaren, OG for at du ikke har ferie fra blogglesing selv om du er bortreist. Håper du nyter varme og ro 🙂 Ser sånn ut!
   (Var forresten på Rema igjen i sted, vi kan lett begynne å ha handleturer sammen der, for jeg blir trolig å finne der hver eneste dag. DIGG butikk!)

 13. Linn sier:

  Fantastisk innlegg! Og selv om det er DIN kropp, så må jeg si du har en FIN kropp!
  Jeg hadde så vondt i hodet istad, så gikk jeg meg en tur på ca en time, og etter ca ti minutter forsvant hodepinen…det skal ikke mer til:) Og jeg ble mer glad av turen enn jeg hadde blitt av en ibux:P Ps: jeg lo godt da jeg så oppdateringen din på twitter her på siden av bloggen din.. 😀 håper du får sove til kvelden igjen.

  • Kamilla K sier:

   Å! Tusen takk for det, Linn 🙂 Så hyggelig av deg!
   JA, litt frisk luft og bevegelse hjelper for mye. Det er i tillegg ganske mye bedre for kroppen, enn slike piller.

   HAHA åh, det var bare helt sprøtt. Aldri skjedd meg før. Husker ikke engang at jeg var trøtt, haha. Men jeg avlyste faktisk planen min for kvelden, og la meg til å sove tidlig. Så ja, jeg fikk helt klart sove 😀 Hadde én natt med litt mindre søvn enn vanlig denne uken, og det slo visst ikke godt an i mitt søvnregnskap 😆

 14. Marthe sier:

  Fantastisk Kamilla! Du er en stor inspirasjon. Liker å drømme meg bort i all den deilige maten du lager, og de sterke og viktige innleggene du skriver om trening og helse. Stå på 🙂

 15. Thea sier:

  Du skriver mye klokt du Kamilla! Akkurat det du skriver om at du vil kunne være med på alt og ha energi til å være med på mye, er jeg så veldig enig i. Jeg trener for å FÅ energi. Det tappper meg ikke for energi. Og akkurat det tror jeg mange (som jeg kjenner ihvertfall) sliter med å forstå. Hadde jeg ønsket å være tynn, da hadde jeg spist lite da, men jeg trener faktisk fordi jeg vet at kroppen min fungerer bedre slik. Jeg får bedre humør, jeg sover bedre, jeg har bedre fordøying(kanskje rart å skrive, men det er sant) og jeg orker mer. Summen av dette er jo at jeg føler meg bedre. Kroppen strammer seg opp, og den fungerer bedre. Jeg er ikke sykt flink, fanatisk eller syk om jeg trener 4-6 ganger i uken. Men jeg vet det er greit om jeg bare får til 3 økter i løpet av en uke også. Det handler jo om å optimere seg selv, til å fungere så bra som den kan i hverdagen. For det er jo tross alt flest hverdager, så det er greit om vi får det til i hverdagen.
  Ja, poenget mitt med dette var vel å si at jeg er enig! 😀

  • Kamilla K sier:

   Skål for det, Thea! 🙂 Liker engasjementet, og liker at du ser ut til å ha funnet en balanse du er fornøyd med. Og fordøyelse er IKKE rart å nevne i forbindelse med helse – det er jo helt sentralt 😉

 16. Hilde M sier:

  Utrolig flott innlegg! Du skriver så bra 😀 Jeg er veldig enig i alt du skriver. Man må ikke glemme å ta vare på kroppen sin. På en sunn måte!
  Du inspirerer! Gøy å følge med på bloggen din 😀

 17. Ragnhild sier:

  Elsker elsker elsker dette innlegget!! Kropper kommer i alle varianter, og jeg tror absolutt alle har vakre sterke kropper så lenge vi velger å ta vare på det vi har fått. Jeg tenker med skrekk og gru på alle årene mitt eneste mål var å være tynn og «fit». Såå mye bedre jeg har hatt de de siste årene hvor målet har vært å ta vare på den snille kroppen min. Og alt den har gitt meg tilbake altså!! Muligheten til å trene og bevege meg akkurat søik jeg vil, livsglede, og ikke minst ga den meg tidenes fineste og enkleste svangerskap, en ukomplisert (men vond, selvsagt!) fødsel, energien tilbake i det sekundet baby var ute, en sterk frisk gutt, og jeg kunne gå lange turer igjen første dagen jeg kom fra sykhuset og i dag trente jeg yoga igjen! og jeg er helt overbevist om at det er fordi kroppen min har fått det den trenger!
  Virkelig superfint innlegg Kamilla 🙂

 18. Eirin sier:

  Vet du hva??? Med dette innlegget klarte du det umulige, nemlig å toppe deg selv, og din egen klokskap. Jeg blir helt satt ut over alle de fornuftige ordene du skriver her, og innlegget er lest flere ganger og lagret på pc-en (og i hjertet mitt!)

  Du har så rett, og dette var rett og slett helt herlig å lese. Du motiverer meg til tusen, hver dag, ikke bare når det gjelder trening og sunn mat, men du inspirerer til takknemlighet, godhet og ettertanke. Du er RÅ!!!

  • Kamilla K sier:

   Neimen, er det MULIG å bli så snill og godhjertet da? Jeg blir så utrolig, utrolig glad og takknemlig for å ha lesere som deg. Bloggen blir til meningsfylt tidsbruk, og det er så givende! Jeg får gjort noe jeg liker, luftet tankene mine, og i tillegg kommunisert med så mange herlige mennesker 😀 Ah, livet altså <3
   Tusen takk for enda en god kommentar, Eirin! Håper du har en fin søndagskveld 🙂

 19. Miriam sier:

  Jeg må innrømme jeg ble skuffet av denne setningen her «når jeg tenker på ordet kvinne, ser jeg for meg en dame med litt former».

  Er helt sikker på at du ikke mener å definere noen til å være «sånn eller sånn», og resten av det du skriver er jeg helt enig i.

  Men for meg som er naturlig (veldig) tynn er det ganske slitsomt med alt dette fokuset på «syltynne, usunne modeller», osv. Jeg er HELT enig i at en ikke skal sulte seg tynn, men jeg syns det er veldig trist å høre «gutter liker jenter med former», «det er ikke fint når ribbeina stikker ut!» osv. Veldig mange kommenterer min tynne kropp og hvor heldig jeg er som kan spise hva jeg vil. Faktum er at jeg har brukt veldig lang tid på å akseptere at jeg ikke har så mye former. Fordi jeg ikke er overvektig virker det som at det er mer akseptert å kommentere kroppen min. Har lært meg å tolerere at de fleste mener ingenting vondt med det, men det er fremdeles irriterende å få kommentarer fra mennesker jeg ikke kjenner om hvordan jeg ser ut.

  Hele poenget mitt er egentlig at jeg syns vi må slutte å si hva vi syns definerer en en fin kropp. Vi er alle forskjellige! Så lenge vi har en aktiv hverdag, så spiller det egentlig ingen rolle hvordan vi ser ut?

  • Kamilla K sier:

   Setningen beskriver hva JEG tenker på, ikke hva alle må tenke. At JEG ser for meg en dame med litt (ikke kraftige) former, når JEG tenker på ordet kvinne, er fordi det er den «typiske» kvinnen i MITT hode – det betyr ikke at jeg mener at alle skal være sånn, men at det er gjennomsnittskvinnen for MEG. Skjønner poenget ditt, men tror du prøver å få frem at mine tanker nødvendigvis må være andres tanker, og slik er det ikke.

   «Så lenge vi har en aktiv hverdag, så spiller det egentlig ingen rolle hvordan vi ser ut?» Den er jeg ikke enig i – i det hele tatt. Heldigvis trenger man ikke være enig i alt.

   Å kommentere andres kropper, med en negativ tone, er jeg uansett enig i at er en uting.

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.