Mattips: stekt blomkål

På tide med et mattips, utover de vanlige matinnleggene. Matinspirasjonen kommer snikende tilbake, og jeg elsker det. Og før jeg glemmer det; kommentarene deres på dette innlegget tar kaka. Jeg digger dere!

Tilbake til overskriften. Stekt blomål, blomkålris. Kall det hva du vil – det er utrolig godt som tilbehør til blant annet laks. For dere spiser selvsagt fet fisk flere ganger i uken… Dette er enkelt, billig, sunt og velsmakende. Du trenger blomkål, meierismør og pepper, i tillegg til et rivjern, en kjele, og en sleiv.

1

1) Riv av bladene, kutt litt av stilken, og skjær av så mye blomkål du ønsker å spise. Og så tar du litt ekstra, for dette blir godt. 2) Riv det hele på et rivjern. 3) Det går raskt, er enkelt, og du blir trolig overrasket over hvor mye det faktisk blir. 4) Smelt smør i en kjele/panne, og stek/fres blomkålen. Tilsett pepper, og rør i ny og ne. Jeg tipper jeg steker det hele i omtrent seks minutter. Har du god varme, er det nok.

2

Håper tipset falt i smak! Noen velger å koke blomkålen før de steker den, men det har aldri jeg gjort.

Nå stikker jeg på trening. Lag en givende fredag, godtfolk.

32 kommentarer til “Mattips: stekt blomkål

 1. Elin

  Det må jeg prøve, blomkål er godt. Så og si det eneste jeg liker av kokte/stekte grønnsaker:) Jeg er glad i grønnsaker, men da helst å spise rå. Ha en god helg, Kamilla og takk for fint tips:)

  Svar
 2. H

  Åh gaaad det ser så godt ut!! Dette vil jeg lage. Hahaha: “ta så mye du vil spise, og så litt til”. Namnam

  Svar
   1. H

    Promise!
    Hahahaha så linken du la ut til KK (BLADET) om hvordan man får fin rumpe. Det er jo ikke rart at så mange havner på villspor… Artikler som det skulle faktisk ikke vært lov egentlig. Bloggen din og fitnessbloggen, det er god lærdom derimot =)=)

    Svar
     1. H

      Dette så så godt ut at jeg lagde det i går, jeg! Og det skal jeg gjøre i morgen også! Herreguud så godt det var. Følte liksom at jeg spiste et eller annet som egentlig ikke var så bra for kroppen fordi det var en sykt spennende smak, og så bare… hei, dette er jo blomkål. Og da ble jeg glad 😀 De som sier at sunn mat ikke er godt… nei. Neineinei 😀

      Svar
 3. EvaIsabel

  Blomkål er en super grønnsak. Gjør en god helg Kamilla. Jeg er superstøl etter verdens beste styrkeøkt noen gang i går, for en deilig følelse:-).

  Svar
 4. Tori

  Dette må prøves! Er hekta på frosne bringebær og brokkolipurre takket være deg, så dette kan fort bli en ny favoritt! Kos deg på trening herlige, fine Kamilla 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Herlig 😀 Frosne (norske) bringebær og brokkolipuré er jo virkelig utrolig godt. Får håpe dette også slår an.

   Svar
 5. Silje

  God morgen solstråle <3

  Dette skal jeg så klart teste ut! Jeg går litt lei av blomkål til tider.. Men det er nok fordi jeg kun gjør bruker det til wok. Så HURRA for nye tips:)

  Håper du fikk en fin økt i går, og at lørdagen blir AKKURAT sånn som du vil ha den:)

  Klem fra MOI <3

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Da kan jo dette være en perfekt variasjon! Jeg synes i hvert fall det er veldig godt når det lages på denne måten.
   Du er så god, Silje. Kjenner jo den positive energien din helt hit! Håper du får en strålende lørdag 🙂

   Svar
 6. Ida

  Blomkålris er så godt!! Mamma testet det ut for noen måneder siden, og jeg var først litt skeptisk til å erstatte risen – men nå spiller jeg heller blomkålris enn “vanlig” ris!!

  Ha en fin lørdag, fineste 🙂 Håper vi ses snart! (..bare jeg får levert den oppgaven!!)

  Svar
   1. Kamilla K Innleggsforfatter

    Hoho, du må ikke leke med maten, Ida. Å spille blomkål er ikke lov! 😛
    Men ja, det er kjempegodt! Tenkte ikke at det skulle være SÅ godt da jeg prøvde det første gangen, men det ga absolutt mersmak.
    Jeg har siste innspurt på skolen nå, og så tror jeg vi leverer hver vår oppgave ganske likt, og etter det skal vi leke! 😀 Tur i skogen, kaffe på brygga og i det hele tatt. Snart klar!

    Svar
    1. Ida

     Hahaha, litt lek i hverdagen må være lov… 🙂

     Ååh GLEDER meg til det altså 🙂 Lykke til med innspurten!

     Svar
 7. Silje

  Titter bare innom for å ønske deg en fin søndag søta <3

  Jeg har linket til deg på bloggen min, just so u know:) Blir så inspirert av deg vet du! Skal begynne å legge ut ukens matbilder.. Håper det ikke gjør noe for deg at jeg "hermer" litt:) OM du føler det, så bare si fra:)

  Nyt dagen, og sender deg mange klemmer <3

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   SILJE! Du er fantastisk! 😀
   Kjør på med matinnlegg – det er bare fint! Jo flere som blir inspirert til å spise sunt – jo bedre!
   <3 <3 <3

   Svar
 8. Maren M

  Prøvde blomkåltipset i dag. Herregud, det var magisk! MYE bedre enn ris, pasta og alt det der, hurra!

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Ikkesant? Det er nesten komisk hvor godt det blir altså, man tror jo man vet hvordan det kommer til å smake, for blomkål er blomkål… Men neida 😀 Gøy det falt i smak!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *