14 mai 2013 -- 6:01

Dette semesteret har jeg hatt spesialisering på skolen. Og på en fascinerende måte har jeg lært veldig mye om bevisstgjøring av eget liv, uten at jeg studerer det som emne. Det er artig å se hvordan enkelte konsepter kan brukes til så mange ting. Det faglige har vært rettet mot virksomheters omdømme, opinionspåvirkning og den slags, men etter flere forelsninger har jeg sittet igjen med følelsen av å faktisk ha fått påvirket eget tankesett.

Det viktigste sitatet fra dette semesteret er det Sokrates som har stått for. «The way to gain a good reputation is to endeavor to be what you desire to appear». Eller «be as you wish to seem.» Tenk over det. Innerst inne må du være slik du ønsker å fremstå. Være deg. Være ekte.

Om du vil oppfattes som god, tillitsfull, vakker, vennlig, sprek og/eller omtenksom, så må du først fokusere på å være det med hele ditt hjerte. Ikke bare tenke at det er slik du ønsker å være, men være det. Om du tenker at du er en hensynsfull person, hjelper det lite, hvis ikke atferden din viser det samme. Å påvirke atferden som gir ønsket identitet er ikke gjort over natten, men når folk forteller deg at du stråler, så er det ekstra godt å vite at det er personligheten din og valgene dine, som skinner gjennom – som viser hvilket menneske du er. Hva er et smil verdt, hvis det ikke bunner i glede?

0

Ved å tenke «hvem ønsker jeg å være?» og virkelig kjenne på hva som er ærlige svar, og hva som er forventede svar eller «kule» svar, tror jeg mange kan se ting klarere. Slikt reflekteres i flere av livets aspekter. Selv om enkelte valg kanskje kan oppfattes teit eller nerdete i andres øyne; hvis det får deg til å føle deg bra med deg selv, og du mener det er riktig, så bør det prioriteres. Å lære seg å stå på egne bein er en til tider vanskelig prosess, men ingen vil tilbake dit hvor de må krabbe, eller bli båret av andre.

Jeg ønsker at når dere legger dere om kvelden, så skal dere være fornøyde. Fornøyde med dere selv. Valgene deres, innsatsen deres, kroppene deres, godheten deres. Et godt liv, der en sunn kropp og et sunt hode samarbeider. Godhet tiltrekker godhet, det er jeg overbevist om. Godheten må være ekte.

Valgene vi tar, former oss. Bli bevisst på hva du utspeiler. Når du bare har deg selv: er du den du ønsker å være?

1

Fordi jeg føler at hoppebilder er noe som reflekterer oppriktig glede, beriket jeg innlegget med det. God tirsdag!

Av Kamilla | 27 Kommentarer »
 1. Hanne sier:

  Du er fin du. Takk for gode ord på morgenkvisten!!

 2. Dette trengte jeg virkelig idag, Kamilla! Tusen takk 🙂

 3. Anna sier:

  Første gang jeg kommenterer, selv om jeg har vært fast leser av bloggen din i mange år! Du er virkelig unik, og alt du skriver er oppriktig og hjertelig. Trengte disse ordene idag 🙂 Ha en nydelig (..og spretten 😉 ) dag!

 4. Therese sier:

  Så flotte ord en tirsdags morgen, og jeg er veldig enig i det du skriver 😀 Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; du stråler virkelig,jeg blir så glad av å se på disse bildene av deg, haha 😀 Håper du har en fabelaktig tirsdag! 😀

 5. Maren sier:

  Flott innlegg Kamilla! : )
  Håper du også får en fin tirsdag! Deilig at sola skinner i hovedstaden igjen.

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk 🙂 Ja, i dag har det vært helt herlig vær! Gikk til skolen, og nøt alt fra fuglesang til masse påfyll av vitamin-D.

 6. Linn Renèe sier:

  Når du sier slike ting blir jeg bare enda mer glad i deg og ditt vesen! Du er gull! <3

 7. Kristine sier:

  For et fantastisk innlegg Kamilla.
  Jeg er så enig. Alt starter med tanken 🙂
  Ha en fin dag.

 8. christine sier:

  Du kommer med så mange fine ord! Selv har jeg kjøpt meg en ny treningstights idag, belønning og motivasjon – alt ettersom. Jeg er hvertfall klar for mandag <3

  • Kamilla K sier:

   Takk, Christinen min 🙂 Apropos – jeg har dratt med meg pulsklokka jeg lovet deg, på flyttelasset, så skal prøve å huske den på mandag. Gleder meg <3

 9. Gunnhild sier:

  Dette traff meg idag….. Virkelig!
  Nyskjerrigper som jeg er; har du aldri dårlige/tunge dager, eller velger du bare ikke dele noen av dem?

  Jeg beundrer innstillingen din, holdningen din til livet og hvilket syn du har på det å forme sin egen dag, mentaliteten!! Helt utrolig bra jeg har ikke ord…… (Og herrejesus for en formulering, bear With me)

  Ooooog grattis med sommerferie! Hva skal du i sommer fine? <3

  • Kamilla K sier:

   Så hyggelig at innlegget kunne bidra på en eller annen måte 🙂 Er både artig og fint at mine skriblerier og tanker kan treffe noe hos andre.
   Jeg har få dårlige dager i løpet av et år. Alle dager er ikke nødvendigvis perfekte fra start til slutt, men jeg er generelt glad og fornøyd – med grunn. Har et veldig godt liv, og har lært meg å sette pris på det (på ekte, ikke bare si at jeg setter pris på det). Tør påstå at jeg er god til å sette ting i perspektiv, og se større helheter enn små problemer og bagateller. Krevende til tider, men samtidig lærerikt og nyttig. Er begeistret for The Secret, blant annet.

   Tusen takk for de gode ordene. Som sagt; det er artig hvordan det jeg tenker kan gjøre så mange begeistret. Det gjør dette så meningsfylt. Mitt (lille) bidrag til å gjøre verden et bedre sted.

 10. H sier:

  Åh jeg har nesten blitt glad i deg jeg <3 Dette tenker jeg på ofte! Og du formulerte det så godt som det går an å gjøre for meg! Du skriver så godt, er like imponert hver gang. Ha en fin kveld KK <3 <3 Klemklem

 11. Fina 🙂 Så kloke og gode ord!

 12. E sier:

  Digger deg! Er så bra det du skriver. Takk for at du deler slike smarte ord og tanker med hele verden! Nyt dagen!! 🙂

 13. Godt skrevet, og tenkt. Jeg funderer veldig mye på dette om dagen, og det er godt når noen setter ord på nettopp det man selv ønsker å sette ord på.

  Du virker helt herlig! Skulle gjerne gått en søndagstur i skogen med deg.. fått inspirasjon, motivasjon og selvfølgelig tatt hoppebilder ;D

  Håper din 17. mai var flott! ^^,

 14. ida sier:

  Ja takk til flere innlegg som dette! Du skriver så flott og kommer med så gode og viktige poenger 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.