1 april 2013 -- 10:00

Eg hadde veldig ønska eit innlegg om korleis treningen din funke – siden du springe og trene musklar? Mange meine du bryte ned musklar og at springing ikkje er like «positivt» for styrketreningen. Eg elsker å springa, og gjer det fleire gongar i veka, men hadde satt veldig pris på nokon tips på korleis miksa styrke og springing i veka.

Jeg har nevnt dette før en gang, men svarer gjerne på det en gang til. Mange mener at løping, og kondisjonstrening generelt, ikke er optimalt for økt styrke. Det er mange faktorer som spiller inn; intensitet, hyppighet, varighet… Løping er så mangt. Jeg tenker som så: jeg synes det er gøy å løpe, men jeg vil ikke tape muskelmasse. Ettersom jeg faktisk blir sterkere og sterkere tenker jeg at jeg har funnet frem til noe som fungerer. Gjennomsnittspulsen min når jeg løper er aldri spesielt høy. Jeg løper med moderat intensitet, og jeg løper ikke spesielt lenge. Jeg kaller løpingen min for komfortsonetrening.

Hadde jeg måttet velge én av delene hadde jeg valgt styrketrening – uten å nøle. Det er det som gir meg mest, og i mine øyne er det det som er den viktigste treningsformen. Men så har det seg slik at jeg ikke må velge, så derfor kjører jeg på med begge deler. Førsteprioritet er treningsglede. For meg betyr det tung styrketrening og moderat kondisjonstrening. Det er gøy, riktig innsats gir gode resultater, og fremgangen er målbar.

treningsglede

Mitt ønske er å ha en funksjonell kropp, en veltenkende hjerne, og et varmblodig hjerte. Totalt blir det et solid grunnlag for et godt liv. Med en funksjonell kropp tenker jeg på en kropp som har en sunn vekt og velfungerende kroppsfunksjoner, som er sterk nok til å klare noen utfordringer, som kan komme seg langt av sted, og som ikke blir ødelagt av å gå opp noen trapper. Jeg hadde lyst til å være sterk og utholdende, så da gjorde jeg meg selv sterk og utholdende. Styrketrening og løping. Det har funket utmerket for min del, og selv om løpingen kanskje setter en liten brems på styrketreningen, er det verdt det, i mine øyne.

Selv trener jeg en tre-splitt når det kommer til styrketrening, og løper når jeg føler for det. Anser styrketreningen som viktigst. Løper vanligvis ikke to dager på rad, på samme måte som jeg ikke trener samme muskelgruppe to dager på rad. Vel, det er i hvert fall en slags omtrentlig mal jeg følger i hodet mitt. Ja, også kombinerer jeg vanligvis ikke styrke og kondisjon i samme økt, det er vel det viktigste når det kommer til den teorien du sikter til. Nå høres det ut som jeg følger et tonn av regler, men dette går automatisk i mitt hode. Igjen: treningsglede er førsteprioritet. Hvis dagsformen hinter til at det hadde vært gøy med en brystøkt, da kjører jeg på med det.

Helheten er bedre enn jeg kunne forestilt meg, og lar en små detaljer komme i veien for en så stor glede er det vel ikke optimal trening uansett. En kombinasjon av styrke og løping er mye bedre enn ingen av delene. Vi/jeg trener jo for velvære og økt livskvalitet, ikke for å stille i strongman.

Av Kamilla | 21 Kommentarer »
 1. Juie sier:

  🙂

 2. Ida M sier:

  Du har tidligere nevnt Nike Fuel, men jeg vet ikke om du har skrevet noe om det? Jeg skal til London neste mandag og er svæææært interessert i å kjøpe ett 😀 Var i London i desember og tok med tipset ditt om frokost på Pret og jeg må bare si; den yoghurten med müsli og syltetøy…. YUM!!! Selv om dem ikke er særlig sunn, så må det være lov når man først er i London 😀

  • Kamilla K sier:

   Nike Fuelband mener du?! Har ikke skrevet noe om det, for da er jeg redd det blir samme greie som med Nike-klokka, der jeg blir brukt som et levende leksikon 😛 Orker ikke, haha. Men sjekk ut youtube eller bare google litt, så ser du om det er noe for deg. Jeg elsker mitt! Har hvitt/gjennomsiktig i størrelse small, hvis det skulle være til noe hjelp 😉 Kos deg i London! Savner de ferske fruktbitene i stor boks på Pret 🙂

 3. Julie sier:

  Hei! Har du forslag til hvordan man kan bygge seg opp til å løpe 10 min i strekk på en måned? Og kanskje 20 neste måned?

 4. Elisa sier:

  Nok et inspirerende innlegg! Du er så flink og god! 🙂 Reiser til India for å jobbe som frivillig om noen dager, og der blir det ikke tilgang til nett hele dagen. Kommer til å savne å klikke innom bloggen din hver morgen. Men for å se på det positive; aa blir det ekstra stas å komme inn på bloggen din, og gjerne se flere innlegg! Woho! Stå på, Kamilla! Ha en super mandagskveld 🙂

  • Kamilla K sier:

   Tusen, tusen takk for så flotte ord! 🙂 GOD tur til India. Du kommer mest sannsynlig tilbake som et annet menneske, med noen helt utrolige inntrykk i sjelen. Fantastisk gjort av deg!

 5. Åshild sier:

  Så kjekt at du svarte!! Eit kjempe flott innlegg, og svar. Ingen tvil om at du har god erfaring og kunnskap, men samtidig sprer mykje treningsglede! Betryggande å lesa, og ein liten realitysjekk. Er ein fast lesar, og har lært utrulig mykje på bloggen din, så keep up the good work! Din skriving har fått meg på trening maange gongar der eg helst ville unngått! Så, tusen takk – for at du tar deg tid og bruke den (store) gode energien din på oss «uerfarne». 🙂 🙂

 6. Du er kjempeflink! Og det du skriver er jo egentlig bare ganske logiskt!
  Etter at jeg begynte å bruke pulsklokke er det lettere å følge med også og jeg syns det har gitt meg kjempemotivasjon i forhold til kondisjonstrening, men så fant jeg ut noe som jeg syns var litt småskummelt og det er at jeg har kjempehøy makspuls! Så jeg ligger på veldig høy puls spesielt under løpetrening uansett (i forhold til andre da). Den høyeste pulsen jeg har målt ved harde intervaller har vært på 205 som tilsier at makspulsen min sikkert er 210-215 og det er jo forferdelig høyt!! Jeg har ikke målt helt korrekt hvilepuls, men har sett mens jeg har på pulsklokka at pulsen når jeg har sittet litt er innenfor normalen på hvilepuls for kvinner på min alder. Så til poenget, burde jeg være bekymret? Jeg har jo lest rundt omkring at hvilepulsen er det som egentlig har noe å si på formen i tillegg til hvor rask man gå ned i puls igjen…

  • Kamilla K sier:

   Takk for det 🙂 Pulsklokke er GULL!
   Sånt tenker jeg at fagfolk bør svare på. Jeg er ingen ekspert, og tør ikke gi råd utover egne erfaringer og hva jeg har lest meg opp på over tid.

   • Ja, tenkte jeg bare skulle høre siden jeg vet at du kan mye om det 🙂 Har søkt litt rundt på nettet og, men er så mye synsing så får vel høre med noen som kan det skikkelig istedet!

    • Kamilla K sier:

     Gjør det 😉 Jeg har selvsagt tanker rundt det, men det blir bare synsing og når det gjelder noe sånt er det greit å vite, ikke bare tro. 🙂

 7. H sier:

  Du skriver så goooodt!

 8. Miriam sier:

  takk for et bra innlegg! 🙂 må bare fortelle at du er den direkte grunnen til at jeg nå gjør trener mye mer styrke, har aldri tenkt over hvor mye det kan gi meg før jeg begynte å lese bloggen din. for tiden prøver jeg å klare flest mulig push-ups og har det kjempegøy!

 9. Veldig fint innlegg! Jeg elsker styrketrening, det er den absolutte favoritten. Men jeg ser at fremgangen (*nedgangen*) kommer fortere med litt kondisjonstrening i tillegg, men da må musklene være der, og jo sterkere jo bedre effekt. Jeg har faktisk begynt å elske kondisjonstrening også, jeg kan ikke løpe, men jeg elsker ellipsemaskinen, powerwalking, lange turer osv. Jeg pleier ofte å trene ellipse etter en styrkeøkt (ikke benøkt), det sies både det ene og det andre om det. Men akkurat nå er jo målet mitt å fortsette å bli en mindre utgave av meg selv, så da passer det fint for meg 🙂

 10. Tiril sier:

  HEi! kjempebra innlegg!
  Jeg ser at du har så mange kule tightser, så jeg lurte på om du har noen sider hvor du har bestillt dem eller hvilken butikk du kjøper de fra 😀

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.