Oppskrift: miniostekake

Det er ikke ofte jeg baker eller styrer særlig på kjøkkenet lenger, det var noe jeg drev med før, da jeg gjerne ville ha erstatninger for usunnheter. Nå har jeg søtsug i samme grad som en murstein, og dermed blir det ikke mye baking. Men så kom jeg over denne oppskriften, og hadde alt utenom philadelphia stående, så da var det hyggelig å kunne overraske med en dessert på søndag.

Oppskriften er det Kristine som har kokkelert seg frem til, jeg bare sprer ordet. Jeg lagde tre stykker, så har økt mengdene av de fleste ingrediensene. Disse er både enkle og raske å lage, og de slo veldig godt an!

1

Bunn:

Bland alt, og spe på med vann til deigkonsistens. Ha plastfolie i former, og press ut bunner. Sett i kjøleskapet.

Fyll:

 • 85 g philadelphia light
 • 80 g mager kesam
 • 2 ss sukrinmelis
 • 1/2 ts stevia
 • Noen dråper stevia vanilje
 • 3 gelatinplater

Bløt gelatinplater, og smelt dem i bittelitt vann. Bland alt sammen, ha over bunnene, og sett kjølig en stund. Pynt med friske bær, og forvent spørsmål som “er det bare én til hver?”

2

3

4

Disse skal lages igjen, med mer ostekrem! Så raskt, enkelt, og så velsmakende. Dere vet jo at jeg spiser latterlig mye med øynene også, noe miniostekaker med bær egner seg godt til.

Kakene inneholder lite kalorier, og av de få kaloriene, kommer de fleste fra proteiner. God baking og god helg!

12 kommentarer til “Oppskrift: miniostekake

 1. Kristine Haugland

  Nomnom, hvor mange kcal er det i en sånn her herlighet,Kamilla? Disse skal jeg prøve ut så snart jeg får kommet meg på butikken og handlet inn det jeg må ha. Åååå, jeg vil ha 😀

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *