10 februar 2013 -- 12:13

Da var det oss igjen. Annerledes treningsuke her i gården. Vanlige mengder av de forskjellige aktivitetene, men fordelt på en annen måte enn jeg pleier. Sånn hvis dere lurte… Igjen står øvelsene på engelsk, så dere lettere kan google. Dumbbells er hantler, og vekten er altså per hantel, ikke sammenlagt. Here we go.

Mandag

 • Incline Dumbbell Bench Press 12 kg 2×15, 14 kg 3×8
 • Dumbbell Bicep Curl 10 kg 3×8, 12 kg 3×8
 • Hammer Dumbbell Curl 12 kg 3×8
 • Triceps Pushdown 20 kg 3×8
 • Cable Crossover 10 kg 3×8
 • Dumbbell Flyes 8 kg 3×8
 • Standing Dumbbell Triceps Extension 16 kg 3×8
 • Two-Arm Kettlebell Swing 12 kg 3×15

Kommentar: Vanligvis vet jeg hva jeg skal gjøre når jeg kommer til SATS. Mandag morgen sto jeg der da, av ren rutine. Jeg ante ikke hva jeg skulle trene! Haha. Så da spurte jeg hun som sto i resepsjonen, og hun stemte for overkropp: bryst, biceps og triceps. Kjekt! Ikke så veldig tunge vekter, men jeg hadde korte pauser og høy intensitet, så mot slutten av økten ristet armene mine. «Glemte» benkpress (med vilje – liker’n ikke).

1

1) Morgenblid! 2) Kunstpause nr. 1. 3) Kunstpause nr 2. 4) Speil, speil på veggen der, hvem er sterkest i styrkerommet her? (Jeg var alene, så svaret er vel selvsagt…)

Tirsdag

 • Barbell Squat 20 kg 2×10, 60 kg 3×8, 80 kg 2×8, 95 kg 2×6, 97.5 kg 2×4
 • Standing Barbell Calf Raise 115 kg 3×10
 • Barbell Bulgarian Split Squat 65 kg 3×8
 • Barbell Hip Thrust 80 kg 3×8
 • Stiff-Legged Barbell Deadlift 60 kg 3×8, 70 kg 2×8, 80 kg 2×4, 60 kg 3×8
 • Front Barbell Squat 50 kg 3×8
 • Barbell Lunges 40 kg 3×8
 • Elliptical Trainer 10 min – 1,8 km

Kommentar: You know the drill. Beastmode (dere skulle bare visst hvordan jeg tenker før benøkter – jeg girer meg selv opp skikkelig), energi til å forsyne en hel by, endorfinrush som nærmest er litt skummel… Du vet du jobber hardt når du tar hip thrust, og svetten renner nedover armene. Avsluttet med ti minutter på ellipsemaskinen, av alle ting, bare for å bli litt ekstra utkjørt. Det resulterte i at jeg ble, om mulig, mer gira.

2

1) Når du er så tidlig ute om morgenen at du kommer før de ansatte, ja, da kan du jo bare lese senterets aviser så lenge. 2) Energibombe – jeg? 3) GLEDE! 4) Hurra for benøkt og for superfestlig tights!

Onsdag

 • Oppvarming ca. 2,5 km
 • Intervaller: 5(1)4(1)3(1)3(1)4(1)5 – 6,03 km – 29:39 min – 158 bpm – 1% stigning
 • Nedtrapping ?? km
 • Tøying

Kommentar: Kveldsøkt! På papir (display) ser økten bra ut, men det man ikke kan lese er den syke holden jeg hadde fra før start, til slutt. Jeg får svært lett hold/sting – har hatt det slik i alle år, og har lært å tilpasse meg deretter, men med noen måneders mellomrom får jeg en strålende idé om at DENNE gangen kommer det til å gå bra. Så hvordan klarte jeg å holde tempoet? Jeg var delvis irritert på smerten, og delvis irritert på visse menneskers egoistiske oppførsel på skolen. Da er det bare en ting å gjøre: gi bånn gass, og gjøre seg selv glad. Resultat? Mestringsfølelse og endorfiner. På veien hjem møtte jeg en god venninne, og ble i enda bedre humør.

Siden jeg først er i gang med å skrive milelang kommentar til økten kan jeg også meddele at jeg virkelig ikke følte meg hjemme på senteret på kvelden. Favorittmølla mi sto riktignok og ventet på meg (får nærmest daglig høre at jeg har kvalmende god karma), men alle menneskene!!! Alle de unge menneskene, med de rareste teknikker. Jeg ble helt satt ut. Mest komisk av alt var kanskje den store gleden jeg følte inni meg da jeg så at en av de faste morgenkarene var der. Vinket og smilte til ham, og med ett følte jeg meg litt tryggere.

3

1) Svart antrekk og rosa tilbehør. Gjennomført! 2) En god halvtime.

Torsdag: Hviledag (halvannen times gåtur).

Fredag

 • Oppvarming 15 min (husker ikke distansen)
 • Paddeløp: 12 km – 64 min – 134 bpm – 2% stigning
 • Nedtrapping og tøying

Kommentar: Sto opp, så meg selv i speilet, og tenkte «snakk om god hårdag – skal jeg ødelegge det med å bli svett?» Vurderingen varte ikke mange sekundene, og jeg angret selvsagt ikke på økten. Jeg hadde nemlig planlagt paddeøkt, og i tillegg må jeg jo få med meg inspirasjonen fra seniortimen på fredag morgen på senteret mitt. Timen er full hver gang, og deltakerne står på som bare det. Slikt inspirerer meg veldig! Over til økten:jeg hadde ikke planlagt et så høyt tempo, men jeg så at pulsen var lav, og jeg synes jo det er gøy å få pumpa til å jobbe litt ekstra, så da ble økten raskere enn planlagt, men likevel med rolig puls. Ble så glad for resultatet, så jeg måtte faktisk sette på meditasjonsspillelisten min da jeg gikk hjemover, for å gire meg ned noen hakk.

4

1) God morgen, trofaste venner. 2) Neimen, hei du! 3) Multitasking: film og tøying. 4) Fin start på dagen.

Lørdag

 • Oppvarming 3 km
 • Progressiv løping: 7 km – 34 min – 157 bpm – 2% stigning
 • Nedtrapping + tøying + noen sett bicep curl
 • 12 km gåtur

Kommentar: Tallene taler vel for seg selv; bra økt! Raskere og lengre enn på onsdag! Woho! Skal si det gikk unna mot slutten der. Vurderte å trene armer etter løpingen, men etter tre sett bicep curl gadd jeg ikke mer. Hjemme ble det mat i magen, før en tur i solskinnet sto for tur. Bilder kommer til uken. Aktiv lørdag!

5

1) Let the game begin… 2) Det får’n si – formen blir stadig bedre!

Søndag

 • Barbell Squat 20 kg 2×10, 70 kg 5×6
 • Standing Barbell Calf Raise 90 kg 5×15
 • Incline Dumbbell Bench Press 14 kg 3×8
 • Dumbbell Bicep Curl 10 kg 3×8
 • Dumbbell Bulgarian Split Squat 18 kg 3×8
 • Lat Pulldown 50 kg 3×8
 • Cable Crossover 10 kg 4×6
 • Lying Dumbbell Tricep Extension 18 kg 4×8

Kommentar: Hyggelig fullkroppsøkt, med pratsomme karer rundt meg, og i det hele tatt. Bra, gøy, bra!

6

1) Ja, hva kan jeg skrive her… 2) Hei på deg!

Har fikset klokkeslett på innleggene, det var det noen som etterlyste. Nå spiser jeg bløtkokte egg, grønnsaker og nøtter, med krydderte til. Om en times tid venter søndagstur. Ellers er de snart ferdige med å pusse opp senteret «mitt» og det blir så fint! I morgen er det maaaandag! Jiiiha! Lag en bra søndag.

Av Kamilla | 28 Kommentarer »
 1. Camilla sier:

  Haha, huff. Jeg føler meg så nerd og blir alltid litt sånn «iih» når det kommer innlegg fra deg. Nettopp spist granola ala Kamilla med deilig yoghurt, cottage cheese, blåbær og frosne bringebær. Måtte du finne glede i å blogge til evigheten og forbi! Ha en fantastisk søndag og om ikke en bedre mandag 🙂

  • Kamilla K sier:

   Tidenes kommentar 😀 Haha, smiler godt nå. Tusen, tusen takk – er så takknemlig for å ha så gode mennesker som lesere. Håper dagen din blir fin, Camilla 🙂

 2. Cecilie Maria sier:

  Du er kjempeflink! 😀 Er verdens beste følelse når treningen gir så gode resultater!

 3. Tina sier:

  Nå ble jeg sååå gira 😀 hihi..
  Men, jeg har jo fått inntrykk av at du trener som oftest tidlig på morgenen, så da lurer jeg på om du spiser frokost før eller etter du trener? Om du ikke spiser før du trener, føler du alikevel at du klarer å pushe deg like mye og får like stort utbytte av treningen?

  Ha en strålende søndag kjære Kamilla 😀

  • Kamilla K sier:

   Jeg spiser ikke før trening, har ikke gjort det på over ett år, så kroppen er helt med på det. Med den energien jeg våkner med så er det ikke noe problem, hehe.
   Vil likevel påpeke at min måte ikke nødvendigvis er den riktige for alle, man bør prøve seg frem til det en selv foretrekker og ønsker.

 4. Anelunh sier:

  Jeg overhørte følgende dialog mellom to gutter som stod i planken på SATS tidligere denne uka. «Du skal kjenne det her i magen, sant?» «I magen?! Hvordan er du skrudd sammen da? Du skal kjenne det her, i korsryggen!» Haha. Jeg er overhodet ingen ekspert, men da reagerte til og med jeg.

  Ha en fin søndag, fine Kamilla!:)

 5. Ingrid sier:

  DRITKUL TIGHTS

 6. Hanne sier:

  Herlig treningsuke! Du imponerer 🙂 og for en fart! Jeg er løpejente, men ikke så sterk..:P Du er jo både sterk og rask! Forresten, er det sats spektrum du trener på? Fortsatt god søndag<3

 7. Marit sier:

  Hvordan klarer du å ha så lav puls? Min fyker til værs.. ahhaha 😀

  • Kamilla K sier:

   Jo bedre trent du er, jo lavere er pulsen på samme distanse og tid. Så det kommer seg! Første gang jeg løp mila på 1 time med pulsklokke var gjennomsnittspulsen på nesten 170! 😆

   • Gøril sier:

    Jeg lurer litt på når pulsen blir lavere?
    Jeg har trent kondisjon tre ganger i uken siden okt.
    har fortsatt høy puls. Og den blir fort høy.
    Kjenner jeg er mye bedre form, klarer løpe/sykle mye mer enn før.
    Men pulsen er fortsatt høy. Er jeg så dårlig trent?
    Når jeg løper på mølla kan jeg ikke ha mer fart enn
    8km/t uten å få alt for høy puls. (Da er den ca 169, til vanlig 180)
    Pusten er normal og jeg føler meg ikke sliten,
    men tør ikke løpe fortere når pulsen alltid er høy.
    Har makspuls på 195, og snittpulsen etter hver økt er alltid
    172… Det er litt høyt. Redd for hjerteflimmer.
    Men vet ikke hva jeg skal gjøre?
    Noen som har tips? Hvilepulden min er normal, 50.

    • Kamilla K sier:

     Hm… Det hørtes ganske høyt ut, men det er mulig det bare tar mer tid og arbeid. Gener spiller vel også inn. Jeg vet ikke hva du kan eller bør gjøre, og vil ABSOLUTT ikke gi noen råd, ettersom dette ikke er mitt fagfelt. Hjertet skal man ta godt vare på, så der tror jeg du bør høre med noen som vet hva de snakker om.

 8. Marte sier:

  Du er en inspirasjon Kamilla! 🙂 jeg lurer litt på hvordan du tøyer jeg? Synes tøying er så kjedelig, men må gjøre det for å øke bevegeligheten i blant annet knebøy. Har du noen gode tips? 🙂

  • Kamilla K sier:

   Synes det er litt småkjedelig selv, men gjør det etter løpeøktene likevel, for å forebygge skader, og for å holde på god bevegelighet. Googler du «stretching» og går til bilder finner du bøttevis med inspirasjon til øvelser 😉

 9. Gøril sier:

  Du er så flink altså. Bøyer meg i støvet og tar bølgen
  for deg. Hadde egentlig ikke ork til noe trening i dag,
  men etter å ha lest her så ble det intervall og styrke.
  Takk 🙂

 10. Sara Lisa sier:

  Hei Kamilla!

  Takk for masse god inspirasjon! Jeg må bare spørre: hvor har du de fantastiske tightsene (tirsdagen) fra? 🙂

 11. Vilde sier:

  Hei 🙂 Jeg kan også slite veldig med hold! Lurer på hva du gjør for å ikke få det?

  • Kamilla K sier:

   Har lært meg mange ting som funker for meg, opp gjennom årene. Du bør bare prøve deg frem. Jeg trener alltid før frokost, så da slipper jeg å få hold 🙂

 12. Charlotte sier:

  Hei!
  Har aldri kommentert på bloggen din før, selv om jeg har lest den en god stund nå! Digger den! Jeg har gått til innkjøp av nike klokken og pulsbelte nå, etter sykt inspirasjon fra deg 😀 Så lurte jeg på da, er det bare hos meg, eller går det ikke an å komme inn på nikeplus siden (på profilen) for tiden? har prøvd hele helgen, men står at siden er nede!? Er dette noe som pleier å være normalt?

  Og helt vil lav puls på deg! Jeg var å løp 7 km i dag og jeg hadde høy puls (dårlig form da 😛 haha)

  • Kamilla K sier:

   Hei! Så hyggelig 🙂
   Gratulerer med klokken, håper du blir fornøyd. Siden er noen ganger nede for vedlikedhold, men jeg har kommet inn der hele helgen… Du får prøve igjen noen ganger i dag, og eventuelt kontakte Nike kundeservice – de er veldig hjelpsomme og raske! Lykke til! 🙂

   Haha, ja pulsen min begynner å bli ganske fin, men den har selvsagt ikke alltid vært der. Jeg har jobbet mye for den! 😉

 13. Flinka! Jeg blir så misunnelig hver morgen når jeg ser at du er på trening, savner å trene på morgenen, men det er dessverre umulig for denne jobbedama.. Koser meg på kvelden altså, men da er det mer folk og mye mer rot, jeg blir så irritert når folk ikke rydder etter seg. Jaja. Ha en nydelig (trenings)uke søta!

 14. malin sier:

  Hei Kamilla!
  jeg lurte på noe; hva er egentlig forskjellen på Front Barbell Squat og Barbell Squat ? For mitt utrente treningsøye ser det ut som om hovedforskjellen er at vekten holdet forran hode og på skuldrene, men jeg antar at det er noe mer?

  • Kamilla K sier:

   Det du skriver stemmer 😉 Det SER ikke ut som det er så stor forskjell, men når man utfører øvelsen skjønner man straks at det er annerledes. Og som du ser på vektene er jeg en pyse i frontbøy, sammenlignet med vanlig knebøy. Aktiveringen av muskler skal stort sett være den samme, men frontbøy sies å være «sikrere» med tanke på skader og feil belastning. Selv foretrekker jeg vanlig knebøy.

 15. yvonne sier:

  Hvilken sats trener du på, og hvorfor? har du noen pros and cons når det gjelder ditt valg av treningssenter?=)

  • Kamilla K sier:

   Har massevis av pros, og ingen cons, når det kommer til valg av SATS, men først og fremst tenker jeg at det er naturlig å velge det som ligger nærmest der man bor.

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.