27 november 2012 -- 15:04

Så satt man her da, med hodet dypt ned i pensum om kvantitativ tilnærming og SPSS.

Fikk spørsmål om jeg ikke kunne ha spørsmålsrunde, så da passer det vel utmerket å kjøre det NÅ! Er litt nysgjerrig på hva mer dere lurer på, føler jeg snart har skrevet alt som er mulig om kosthold, trening, vektnedgang, optimisme og alle slike fine ting. Det neste blir vel at jeg skal lage mat til dere, og trene for dere… Neida, haha. Spør i vei!

20121127-150209.jpg

Av Kamilla | 66 Kommentarer »
 1. Helene sier:

  Så bra!

  Talte du kalorier da du gikk ned i vekt?
  Slanker du deg fremdeles?
  Hvordan «visste du» hvor mye du skulle spise da, og hvordan du skulle regulere det etterhvert som du gikk ned?
  Hvordan «fant du ut» hva du skal/trives med å ligge på nå, og har du en viss grense på hvor mye du skal holde deg innenfor?

  Kommer sikkert på flere spørsmål etterhvert!

 2. Rebecca sier:

  Skulle det stå «lage mat til dere» i stedet for «lage mat for trene»? hehe, trening på hjernen, Kamilla?

  Jeg lurer på hvor du finner viljestyrken og om du alltid har hatt like mye viljestyrke?
  Jeg kan være flink i perioder, men stort sett er jeg godtesyk og gjennomsnittlig lat, skulle gjerne visst om du har noen gode råd.

 3. Jeg lurer på hva du gjorde for å motivere deg selv med vektnedgangen?
  Var du noen gang «langt nede» og holdt på å gi opp med vektnedgangen?
  Hvilke tips kan du gi til andre som ønsker å gå ned i vekt?
  Hvor mange kalorier spiste du på en hel dag?
  Hvor mange kilo har du gått ned, og har du en idealvekt?
  Hva sier venner og familie om vektnedgangen din?
  Hva var det som fikk deg til å innse at du ville gå ned i vekt?

  Hihi, nå har du noen spørsmål! 🙂 Gleder meg til å lese svarene dine 🙂 Når kommer du til å svare forresten?

 4. Linn Renèe sier:

  Hva synes du om at ASKO bruker bioetanol på flere av deres lastebiler? Kan du ha et innlegg om dette? Hvorfor reagerer du hver gang du ser en lastebil fra ASKO?

 5. Silje sier:

  Kan du lage mat og trene for meg? Hadde vært sykt handy. På forhånd takk!

 6. Guro Eriksen sier:

  Jeg lurer på en ting; hvordan er «bo-situasjonen» din? Bor du alene, hjemme hos foreldrene dine?

 7. rixt sier:

  Hvilken pulsklokke vil du anbefale? Løper ingen ting enda, så vet ikke om den du har fra nike er det beste alternativet for meg.
  Rixt

  • Kamilla K sier:

   Har kun erfaring med en fra Suunto og Nike-klokken, så grunnlaget for å svare er ganske lite. Men Suunto og Polar har mange populære.

 8. Astrid sier:

  Spiser du usunn mat som serveres i sosiale settinger? Og hvis du blir bedt bort på middag, spiser du det som serveres uansett hva det er?:)

 9. Ida sier:

  Har du noen gang slitt med overspising?
  Hvor lang tid tok det fra du startet livsstilsendringen til at det å spise sunt ble en selvfølge og ikke et ork?
  Hvordan er livet nå i forhold til før du slanket deg? Hvordan merker du mest forskjell?
  Hvilken måltidsfrekvens trives du best med? Altså, mange små måltider iløpet av en dag, eller heller ferre og litt større?

  Oi, hadde visst litt spørsmål ja! Haha. Driver og går ned i vekt selv nå, har gått ned 12 kg til nå 😀 Og synes det er så interessant å høre hvordan andre har fått det til og føler rundt det:) Jeg føler jeg har fått kontroll på det å gå need i vekt nå, men er spent på hvordan det blir når jeg liksom skal stabilisere den når jeg er fornøyd og bli der..
  Blir veldig inspirert av bloggen din! 🙂

 10. Luisa sier:

  Du kunne laget mat til meg any day!
  Spiser du speltlomper?
  Hvor har du mest markerte muskler?
  Hvilken bok er din favoritt?
  Går du mest i kjole/skjørt eller bukse til vanlig?
  Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig å studere?

  • Kamilla K sier:

   Spiser ikke noe særlig speltlomper nei, det metter jo ca ingenting.
   Mest markerte muskler på ryggen, helt klart.
   Skal lage et bokinnlegg snart 😀
   Ganske jevn fordeling av kjoler og bukser.

   • Luisa sier:

    Takk for svar på de random spørsmålene mine hihi. Jeg har blitt hektet på speltlomper ser du, blir veldig mett av 2 med Philadelphia og laks. Har det som regel til lunsj da, frokosten min er jo stor og middagen er likeså så da passer et mindre måltid midt på dagen perfekt for meg. Ellers gleder jeg meg til bokinnlegg og så kan jeg meddele at ryggen min begynner å ta form og det er så gøy! Men det er helt klart bena mine som er mest markerte slik de alltid har vært tidligere da jeg var sprek og spilte fotball osv.

    • Kamilla K sier:

     Bra du har funnet noe som funker for deg, det er jo det viktigste 🙂
     Bokinnlegg skal komme, jeg har hatt det på lista mi i snart tre måneder, og nå skal snart alt jeg eier pakkes ned, så nå har jeg endelig litt ekstra press på meg, haha.

 11. Ingvild sier:

  Kan du ikke skrive litt om utdanningen du tar? Hvorfor du har valgt det? Hvilke fag du tar? Og hva du tenker du vil jobbe med når du er ferdig? 🙂

 12. Hei kjære Kamilla ! 😀 Nysgjerrig som jeg er så lurer jeg på et par ting,wii.
  1. Skal du bake noen sunne søtsaker til jul? WII.
  2. Har du det bra?
  3. Hva tenker du om forandringene du har gjort både når det kommer til kosthold og hvordan kroppen din har forandret seg? YOU LOOK AMAZING!!!!
  4. Unner du deg selv noe godt om du føler for det? Da tenker jeg på sjokolade,chips osv ! 😀
  5. Har du en fridag eller kjører du hardcore hele uka? 😀
  GOD KLEM.

  • Kamilla K sier:

   1. Ja, tror det. Kanskje dere vil ha noen oppskrifter?! 🙂
   2. Litt over halvveis på treet. Gleder meg til å bli ferdig med eksamene.
   3. TAKK. Utfyllende svar i svar-innlegget 🙂 Du er så god!
   4. Alt i moderate mengder. Har man lyst, har man lov.
   5. Gjør det jeg føler for. Prøver å legge inn minst en hviledag i uken, men det er ikke alltid det går så bra 😛

 13. Ana sier:

  Hei! Lurer på om du selv betaler for all maten du lager? Er jo dyre ingredienser, og du er jo kun student? Selv spiser jeg veldig sunt og passer på å ikke gå ut for mye eller»sløse» på klær, men sliter virkelig med dårlig råd

 14. Amalie sier:

  Hvordan bor du? Hva tjener du penger på? Hva utdanner du deg som?

 15. Ida M sier:

  Hurra!! 😀
  – Hvordan takler du eventuelt dårlig samvittighet for en utgått treningsøkt eller en uke med kanskje litt mer mat? Vi jenter har alle en uke vi gjerne skulle vært foruten :-/

  – Du har fortalt (tror jeg..) om at du har studert noe ernæring? Hvertfall; for oss som vil ned i vekt, kan også vekten stoppe opp fordi man spiser for lite. Hvordan fant du ut hva som var riktig for deg?

 16. Så gøy med spørsmålsrunde!
  Hvor ofte drar du ut og drikker med venner?
  Og hva drikker du da?
  Hva er det neste målet du ønsker og nå innen trening?
  Hvor kjøper du alle nike skoene dine?
  Bestiller du ofte treningstøy o.l på nett? evt. hvor?
  Og det var det jeg lurte på for nå. Gleder meg til å lese svarene dine! 😀

 17. Linn sier:

  Jeg lurer på hvilke sko du trener i? Du har kanskje flere, men bruker du noen til styrke og andre til løping?

 18. Helene sier:

  Du spiser litt lavkarbo ser jeg, hvilke fordeler merker du ved å gjøre det?
  Jeg sliter litt med å finne erstatninger! Jeg vet jo at mulighetene er mange, men trenger litt tips! Gjør dette at kaloriinntaket ditt blir høyere? Vet ikke helt om det gir noen mening… Jeg er veldig glad i brød og korn osv, men vil spise litt mindre av det ettersom det tar evigheter før jeg blir mett!

 19. Emilie sier:

  Hva fikk deg i gang?
  Hvordan startet du treningen?

 20. Hvor langt er du i utdannelsen din og hva vil du gjøre når du er ferdig?
  Favorittøvelse og hatøvelse?
  Din absolutt favorittoppskrift? 🙂

 21. Josefine sier:

  Hei flinke deg 🙂

  Jeg lurer på hvordan du begynte med livsstilsendringen din? Trente du i det hele tatt før du la om livsstilen din?
  Har du en PT? Jeg føler meg ikke komfertabel på treningssenteret fordi jeg ikke helt vet hva jeg burde gjøre, å hvordan alt fungerer der. Løper du bare i marka, eller på asfalt også? Hvilke sko bruker du til hva, å hvordan bestemmer du deg for sko?

 22. Lene H sier:

  Hvordan ser du for deg livet ditt om 3 år? Og hvordan ser du for deg livet etter studier vil se ut? Annerledes økonomi, dagene er gjerne travlere… Hvordan ser du for deg drømmemannen? 😉

 23. Tina sier:

  Spørsmålsrunde er jo alltid gøy 🙂 Om du ikke ønsker å svare er det forståelig, men jeg spørr alikevell 🙂
  Det var jo nylig oppe i media om hun som gikk ned 50 kg og slet med veldig mye løs hud, så jeg lurer på om dette er noe du har slitt/sliter med, eller om det ikke har vært noe problem siden du har trent styrke hele tiden?

 24. Therese sier:

  Spørsmålsrunde.. hm. Ser du har fått en del spørsmål om trening, kosthold og alt mulig slik, så jeg går en litt annen vei! Det er skummelt hvordan jeg føler at jeg kjenner deg litt allerede, selv om jeg bare kjenner det du utgir på bloggen!
  – Har du det bra?
  – Har du laget deg noen «nyttårsforsetter» for 2013, evt bare noen mål for året? (ikke nødvendigvis treningsmål)
  – Vil du være med å løpe halvbirken neste år? (haha!)
  – Har du noen forbilder?
  – Hva er din favoritt-te? 😀
  – Er du flink til å tegne?
  Ble litt random, hihi, men håper du overlever 😀

  • Kamilla K sier:

   Tess, du er så god!
   – Jeg har det greit/fint. Litt mye å tenke på om dagen, men sånn har vel alle det i perioder.
   – Utfyllende svar i svar-innlegget 😉
   – Nei, haha.
   – Hm… Mamma? 🙂
   – Etter at Linnéa(<3) tipset meg om choco-teen fra yogi, er den i ferd med å ruinere meg føler jeg… Så den kommer på ganske lik linje som pepperkaketeen fra iHerb.
   - Det aner jeg faktisk ikke, men jeg tror ikke det. Fikk øvd meg litt da jeg jobbet i barnehage, og da fikk jeg jo mye skryt, men ettersom skryten kom fra treåringer kan jeg ikke helt si om det er representativt for resten av folks oppfatninger 😉

   • Therese sier:

    Åh, nå må jeg jo prøve den teen jeg også! Selv er jeg hooked på cosy christmas-teen fra Indiska, med litt melk oppi. Hihi!

    Og jeg tror du er flink til å tegne, må jo huske at treåringer sjeldent lyver om sånt, haha 😉

    Woop, håper du får en strålende onsdag! 😀

 25. Linn sier:

  Har du inspirert venner og familie til å bli sprekere og sunnere?
  Hvem inspirerer deg? Og hvorfor?
  Hvilke blogger leser du?
  Får du julekalender i år?
  Hva spiser du på julaften?
  Hva ønsker du deg til jul?
  Er du religiøs?

  • Kamilla K sier:

   Leser for det meste hverdagsblogger og moteblogger. Leste mange kostholds- og treningsblogger før, og det ble jeg bare gæren av, for det var litt vel mye «minst mulig kalorier i alt mulig til enhver tid»-kosthold. Ikke et fokus jeg ønsker å ha.

   Ingen julekalender i år, men det gjør meg absolutt ingenting 🙂

   Familien serverer ribbe, jeg har aldri likt det, så da blir det litt tilbehør og slikt. I fjor fikk jeg lov å snike med meg litt restemat til min tallerken, så jeg skulle bli mett 😛 Vi har taco lille julaften (haha) så da blir det alltid en del rester 😉

 26. Hanne sier:

  Har du noen julegaveforslag til MENN??:)

 27. Helene sier:

  Hvordan pulsklokke bruker du? Bare nike klokken? Er det som en pulsklokke fra f.eks Polar, bare litt mer fancy? Eller kun for løping?

 28. Nini sier:

  Tror du på skjebnen?

  Og gruer du deg før du skal ha eksamen?

  🙂

  • Kamilla K sier:

   Jeg tror litt på det at alt skjer for en grunn, både positive og negative ting. Alt fører oss videre i livet.

   Hehe, fikk faktisk tilsnakk for det med eksamen forrige mandag. «Du er alltid så rolig før eksamen du, Kamilla.» Gruer meg ikke så mye. Det går som det går, og jeg gjør mitt beste 😉

 29. Elise sier:

  1. Kan du linke oss noen oppskrifter til sunn bakst og annen god mat som ikke krever x antall innkjøp fra helsekosten?
  2. Skeier du aldri ut?
  3. Hva drikker du når du skal feste? Tenker du på vekt også da?

 30. C. sier:

  Hei søteste Kamilla!
  Jeg lurer på om du kan fortelle litt om din studieteknikk, har du en bestemt plan du følger når du skal forberede deg til en eksamen? Jeg føler at jeg ikke riktig vet hvordan jeg skal gripe an et fag før eksamen, det blir som regel til at jeg nileser i 12 timer i strekk i dagesvis bare for å komme meg gjennom:/ Føler jeg enda ikke har funnet ut hvordan jeg lærer best:( Kunne du skrevet litt om hva du gjør??

 31. Helene sier:

  Hvordan ser en vanlig dag ut for deg, time for time? Og helgedag?

 32. Helene sier:

  Har du noen gang «sprukket» under slankingen din, eller var du såpass flink med å ikke gå ALT for mye i underskudd så du ikke fikk sånn «urge» på ting?

  • Kamilla K sier:

   I stor grad sistnevnte. Man sprekker vel ikke på en livsstil?! Det er ingen tvang til å spise sunt, jeg gjør det fordi jeg vil. Så om jeg VIL spise noe usunt ser jeg ikke på det som å sprekke, men som en naturlig del av en balanse.

   • Helene sier:

    Oki, mente mer om du spiste for lite under slankingen din som gjorde at du fikk urge på ting! 🙂

    • Kamilla K sier:

     Ah, my bad, sorry! Kommer svar på dette i spørsmålsrunden, men kan jo si at det ikke har skjedd mange ganger. Har ikke ligget på et så voldsomt underskudd 😉

 33. Ingrid sier:

  Håper eksamen(ene?) går bra!

  Hva drømmer du om for fremtiden? Hvor vil du bo, jobbe med? Hva skulle du ønske du turte å prøve/gjøre?

 34. Helene sier:

  Hva står høyest på din ønskeliste til jul?

 35. Hanne sier:

  Er (eller eventuelt var) du glad i godis som feks melkesjokolade før du ble superwoman? Jeg er selv ganske flink i hverdagen, men gir meg selv lov til å spise det jeg vil på søndager. For meg er et liv uten sjokkis, en pizza i ny og ne utenkelig, og «sunnifisert» er perfekt på en tirsdag, men det er en del av opplevelsen på søndager (haha jeg høres ut som et matmonster!). Har du klart å «gi opp» det usunne helt eller hender det at du spiser litt sånt også? Hvis du har klart å like de sunne alternativene sååå godt at du aldri vil ha noe som er skikkelig usunt vil jeg gjerne ansette deg som min life coach (og kokk) 🙂 Uansett er du helt latterlig flink og sprek!! Håper eksamener går så det suser for deg om dagen.

  • Kamilla K sier:

   Håhå, hva av usunne ting var jeg IKKE glad i? Hveteboller, smågodt og nonstop var en del av menyen. Uten at jeg vil at jeg skal fremstå som helt fanatiker eller gal, så må jeg få si at jeg i stor grad har klart å fjerne lysten på disse tingene. De frister rett og slett ikke lenger. Det er vanskelig å si hva grunnen er. Kanskje det er psykisk, kanskje det er fysisk – det får vi vel ikke noe svar på?! Kan jo være fordi jeg gir kroppen tilstrekkelig med god næring nå, men det kan også være fordi underbevisstheten min forbinder den type «mat» med den livsstilen jeg hadde før. For all del, det hender jo at jeg spiser usunne ting, men det tilhører sjeldenhetene.

   Takk for «superwoman»-tittelen forresten 😀 Og takk for resten av de fine ordene.

 36. Marit sier:

  Jeg synes bloggen din er fantastisk, henter utrolig mye inspirasjon herfra – både når det gjelder trening, innstilling til livet, skolearbeid og mye annet. Har et spørsmål som kanskje er litt vankselig å svare på. Hvor mye bør man trene for at det skal ha noen effekt å spise/drikke/innta (:p) proteinpulver? Selv trener jeg stort sett 4 ganger i uken, to ganger styrke og to ganger kondisjon, da i form av intervaller eller langkjøring på tredemølle. Som student tror jeg også at jeg ikke alltid får i meg nok proteiner gjennom den vanlige kosten. Kan det da være lurt å innta proteinpulver i en eller annen form – og hvor mye skal man ta? Håper ikke det blir for vanskelig å svare på 🙂

  • Kamilla K sier:

   Wow, for noen flotte ord. Og for et press på meg?! Hehe.

   Det første jeg vil be deg om er å finne ut hvor mye proteiner du får i deg via kosten. Jeg bruker ikke proteinpulver til daglig, for jeg får i meg mer enn nok gjennom kosten. Ikke noe vits å overdrive 😉

 37. Hvordan er det å være så kul? 😉

 38. Tonje sier:

  Bruker du pulsbeltet til klokken din kun når du løper, eller kan man bruke det på styrketrening også? Lurer på om det er noen mulighet for å måle kaloriforbruk under stryketreningen ved hjelp av nikeklokke + pulsbeltet 🙂

  • Kamilla K sier:

   Jeg bruker klokken pluss beltet kun når jeg løper, ja, men det er fordi jeg vil følge med på pulsen underveis i økten, og ikke minst se gjennomsnittet, for å se hvordan kondisjonen ligger an. Hadde jeg brydd meg om kaloriene hadde jeg nok brukt den ved styrketrening også, for den funker på samme måte som andre pulsklokker 😉 Har brukt den på spinning ved et par anledninger, så det er bare å trykke «off» på gps og skosensor og «on» på pulsbeltet.

   • Tonje sier:

    Tusen takk! Har lurt på dette med spinning også 😉 Bryr meg mest om pulsen med tanke på kondisjon jeg også, det er jo der jeg vil se fremgang! Men hadde vært litt gøy å sett hvordan det lå an med kaloriforbruk på styrkebiten 🙂

    • Kamilla K sier:

     Bare hyggelig 🙂 Da vet du i hvert fall at det funker. Du forbrenner nok relativt lite under selve styrketreningen, men skader jo ikke å sjekke.

 39. Helene sier:

  Hei! igjen.. haha. Kunne du skrevet litt om din erfaring med lavkarbo? Jeg er så nysgjerrig, men det står så mye rart og variert der ute, og du er faktisk en person jeg «stoler» ganske mye på angående kosthold og trening, så jeg føler du er en trygg person å spørre! 🙂 Spiser du «lchf, lignende Fotballfrue?
  Ser ikke så mye til majones og sæterrømme og sånne ting her inne, så er du litt mer på Fedon Lindberg med frø og grove kornprodukter og slik? Mulig du ikke avbilder alt! Synes maten din ser så mye renere og sunnere ut enn f.eks en lavkarbofrokost der eggene er dyppet i smør og majones.

  Kan du lage en oversikt med varer og produkter du alltid har i hus og som er «nøkkelord» i ditt kosthold?

  Hvilke fordeler merker du? Mulig at du har svart på dette før!
  Jeg har lest at søtsuget ofte forsvinner og at metthetsfølelsen varer lenger, noe som er ganske logisk i og med at fett og proteiner metter mer.
  Men det vil vel ikke lagre seg som fett så lenge man ikke går i overskudd?
  Vil man bare merke goder som lengre metthetsfølese og et mer stabiltblodsukker? Nå for tiden svinger blodsukkeret mitt aaaltformye og jeg får i meg veldig mye karbohydrater og merker ingen fordeler ved dette i og med at det metter null og jeg blir sulten så raskt. Matinnleggene dine er veldig inspirerende!

  Sorry for essaylangt spørsmål haha

 40. Helene sier:

  Hvordan lager du bildecollagene dine? Er det en greie som er lagt inn i plattformen du blogger fra?

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.