18 oktober 2012 -- 8:40

Etter at jeg publiserte løpeinnlegget fikk jeg faktisk et snev av dårlig samvittighet. Jeg følte jeg hadde dolket meg selv i ryggen. Styrketreningen ligger nærmest hjertet mitt når det kommer til trening, så hvorfor skulle jeg da publisere et løpeinnlegg før et styrkeinnlegg? Makes no sense. Men sånn ble det, og her kommer i hvert fall styrkedelen, noen måneder etter at jeg lovet det.

Jeg har skrevet det mange, mange ganger, men jeg skriver det heller en gang for mye enn en gang for lite: du blir ikke stor og bulkete av en normal dose styrketrening. Jeg skjønner ikke hva som skal til for at enkelte skal forstå dette. Gir nesten opp. Jeg startet med 35 kg i knebøy (i smithmaskinen – følte meg SÅ sterk), og det meste jeg har tatt med fristang er 105 kg. Omkretsen på hvert lår har minsket med 14 cm mellom de to målingene, og de er begge selvsagt vesentlig strammere (sånn ca. helt harde). Just saying…

Haha, jeg vet dere liker å se før/etter-bilder. Det til venstre er fra september 2011, da hadde jeg vel gått ned rundt 15 kg fra jeg startet i januar 2011. Det til høyre er fra forrige uke. SE skulder/bryst-forskjellen.

Som med løpingen har jeg en logg. De første tallene er fra tidlig vår 2011, og nå-tallene er fra den siste tiden.

 • Markløft 35 kg / 75 kg
 • Nedtrekk 30 kg / 60 kg
 • Dips -35 kg / 15 stk uten hjelp
 • Knebøy 35 kg / 105 kg
 • Benkpress 20 kg (stanga) / 45 kg
 • Bulgarsk utfall 8 kg / 24 kg (hantler – én i hver hånd)
 • Leg extentions 35 kg / 80 kg
 • Foroverlent roing 25 kg / 60 kg
 • Hantelcurl 6 kg / 12 kg
 • Enarms roing 8 kg /24 kg (hantler)
 • Enarms skulderpress 6 kg / 14 kg (hantler)
Alt er i treningsvekt (som regel 3 sett med 5-8 reps), maksvekt (det du klarer én repetisjon av) vet jeg ikke.
Jeg startet med tre helkroppsøkter i uken, og holdt på slik i noen måneder. Etter noen måneder dro jeg på noen spinningtimer her og der, i tillegg til styrketreningen. Begynte etterhvert med litt løping, noe som går mye lettere med sterke bein. Etter nesten ett år sluttet jeg med helkroppsøkter, og gikk over til en tre-splitt, slik jeg har nå. Fortsatt styrketrening tre ganger i uken, men nå løper jeg jo en hel del i tillegg. Må jeg prioritere så er det styrketreningen som prioriteres, uten tvil. Den gir meg mer enn jeg klarer å formidle med ord.

For all del – jeg har hatt nok å ta av, så at cm forsvinner er jo ikke så rart, men at kroppen strammes opp, i mer eller mindre grad, vil jo gjelde alle. Og best av alt – du blir sterkere! Det gir en så god mestringsfølelse. Å bli sterkere krever en del av deg, og når du etterhvert merker det på kroppen er det skikkelig gøy! Jeg synes i hvert fall det er ganske kult å vite at styrken min ikke har kommet av seg selv, men at jeg har jobbet for den.

Når jenter sier de vil ned i vekt er det mange som egentlig mener at de vil ha en strammere kropp. Da er definitivt tung styrketrening den mest effektive veien å gå. Jeg har jo gått ned i vekt kontinuerlig helt siden jeg begynte, og samtidig økt betraktelig i styrke. Så det er fullt mulig, bare ha litt tålmodighet.

Og hvis noen finner ut at de skal prøve seg på litt tyngre vekter (noe jeg håper), så håper jeg også at dere passer på teknikken! Hvis øvelsene ikke utføres riktig kan dette feilbelaste kroppen, og føre til skader. Hvis dere ikke har noen å spørre – søk på øvelsene på youtube!

Jeg vil anbefale alle å skrive logg ett eller annet sted. Enten du har med deg en liten notatblokk og penn, skriver på mobilen, eller tatoverer det på leggen. Dere vet vel nå at jeg logger på Fitocracy. De har nettside og app. Og ja, jeg bruker hansker. Noen sier det er pysete, det bryr meg midt i ryggen. Uten hansker får man gjerne hard hud i hendene, noe jeg er for jentene til å ofre. Blir klam i hendene uten hansker også, så føler jeg skal glippe stanga for hvert løft. Og dere, mennene i styrkerommet er ikke farlige! De er så hyggelige og hjelpsomme, og bryr seg lite om hva du driver med, med mindre du har syklubb og okkuperer en benk i tjue minutter. De digger riktignok ikke når du løfter tyngre enn dem, men det er ikke ditt problem!

Nå hadde sikkert dette innlegget gitt mye mer inntrykk hvis jeg hadde slengt med noen bilder av fleksede muskler. For muskelmassen på kroppen min begynner å bli ganske så grei. Fikk se ryggen min flekset for første gang for et par uker siden, og ble litt satt ut, og måtte gi meg selv et lite klapp på skulderen. Men nei, fleksebilder kommer dere ikke til å få her, så dere får bare bruke fantasien. God løfting!

Har sikkert glemt både det ene og det andre, men dere får heller spørre i kommentarfeltet hvis det skulle være noe. Poenget er at styrketrening er gull verdt!

Av Kamilla | 47 Kommentarer »
 1. Flotte og flinke deg <3

 2. Andrea sier:

  Åå, du inspirerer meg sånn! Siden sist jeg kommenterte et innlegg (er altfor dårlig til det), så har jeg gått ned 7 kg til sammen, og jeg er SÅ stolt. Har riktig nok ikke vært flink nok til å komme inn i ei ordentlig rutine, men jeg føler jeg er på god vei. Går på deadball på sats en gang i uken, i tillegg til at jeg prøver å få trent styrke på helkropp minst to ganger i uken. Føler ikke helt at jeg får det til å gå opp enda, men det kommer seg vel? Stå på Kamilla, du er RÅ! 🙂

 3. Du er sinnsykt sterk i noen av øvelsene! 80kg i leg extensions og jeg hadde endt opp med tidenes krampe og garantert ikke klart å løfte den opp engang.
  Du er virkelig en inspirasjon,viser at man klarer det man vil så lenge man jobber strukturert og målrettet 🙂

 4. Trille sier:

  Åhe, du er bare så flink! 🙂 Digger deg, Kamilla! 🙂
  Jeg har endelig meldt meg inn på treningsstudio (høstværet i Oslo gav for lite løping), og tenker jeg skal få inn litt styrke etterhvert, hurra! 🙂 Elsker å løpe, men jeg må jo ha styrke også. Må bare få litt hjelp først, og det kommer. Du er så inspirerende og fin, altså! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Kommentarene dine er alltid så hyggelige, tusen takk for det 🙂
   Hurra for styrke! Du kommer til å merke at løpingen din blir bedre og lettere etterhvert som du blir sterkere, bare vent og se! Spennende tid i vente, med andre ord! 😀 Lykke til!

 5. Ellen Marie sier:

  Sier som før: Du er så flink!! =) Du og fotballfrue er mine forbilder innenfor mat og trening altså! 🙂

 6. Ida sier:

  Serr du er sterk du! 🙂 stå på! Jeg synes du er superflink 😀

 7. Ingrid sier:

  Har sagt det før, men du inspirerer meg til å trene styrke selv! Takk! Og vi trenger ikke fleksebilder for å se at du er sterk og sunn 🙂

 8. Thea sier:

  Jeg kjenner jeg nesten blir litt flau når du skriver det om at mennene i styrkeavd ikke er skumle, for det er det jeg føler! Haha! Jeg syns det er latterlig at jeg kun har vært i den type styrkeavd 1 gang i løpet av 3 år!!!!!! Jeg bruker for det meste apparater, men jeg vet jo at jeg nok ville fått et større utbytte av frivektene osv. Tror jeg må innføre tidlige morgenøkter på sats, for da er det ikke mange folk der:p Takk for nok et inspirerende og morsomt innlegg:-):-)

  • Kamilla K sier:

   Skjønner tanken, men du må vite at den høyst sannsynlig er helt tullete. Jeg er som regel eneste jente i styrkeavdelingen, så det er jo en ganske vanlig antakelse 😛 Kom deg til frivektene, så skal du se at frykten er ubegrunnet, og at kroppen din blir glad! Morgenøkter er veldig kjekt, da har man jo gjerne senteret for seg selv (nesten). Lykke til!

 9. L sier:

  Åh, styrketrening er så gøy! Synd jeg ikke har treningssenter tilgjengelig… Gjør det jeg kan med mamma’s 4kg manualer……(…)….

 10. Miriam sier:

  Fy flate du er flink!:) For en fremgang! Du har ikke noen styrketreningstips til oss som ikke liker treningsenter og egentlig helst bare vil løpe ute da? 🙂 Skulle gjerne ha trent styrke hjemme etter løpeøktene mine, men sliter med å finne øvelser man kan gjøre hjemme uten apparater.

  • Kamilla K sier:

   Takker og bukker! 🙂
   Jo, det har jeg vettu 😉 Har skrevet et innlegg om hjemmetrening HER! Håper du finner noe der som faller i smak 😉

 11. Lena sier:

  Herregud, du er så fantastisk flink! Tenk så langt du har kommet. Du er så inspirerende, samtidig som du kan få meg til å gi opp. Men jeg gir meg aldri helt da, har bare noen utskeielser(sikkert feil skrevet) her og der. Men jeg skal ordner meg en loggbok, for det hjelper virkelig å logge. Jeg har gjort det på mobilen innimellom, men det blir jeg lei. Er mye lettere med penn og papir 😀 Lykke til videre til deg! Og takk for all inspirasjon 🙂

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk for de fine ordene! 🙂
   IKKE gi opp! Vær så snill! Kos deg med trening og sunn mat, finn en balansegang du er komfortabel med, så får du vanvittig mye positivt igjen for det! Masse lykke til!

 12. G sier:

  Er jo snart ikke mer igjen av deg Kamillamor!! :O
  Men du ser råbra ut 😀 Woho!
  Vurdert prøve crossfit ??

 13. Miriam sier:

  Åh, perfekt. Takk Kamilla. Innlegget om hjemmetrening er nå bokmerket:D

 14. Imponerende resultater 🙂

 15. Maria sier:

  WOW, du løfter tungt! Sliter selv med å komme videre med en del øvelser, spesielt de på overkroppen. Fks.kjennes det umulig å komme videre med nedtrekk! Har trent styrke siden november i fjor, men føles litt som jeg har nådd mitt punkt, men det kan da ikke stemme?! Har du noen tips?

  Og, ved bulgarisk utfall, tar du nå 24 kg i hver hånd? 🙂

  Takk for svar!

  • Kamilla K sier:

   Når jeg føler jeg stagnerer prøver jeg å variere treningen for en periode. Gjør andre øvelser som tar samme muskelparti. I stedet for nedtrekk kan du prøve andre ryggøvelser, og så om en liten stund gå tilbake til nedtrekk. Eller så bare tar du 5 kg mer, og tar så mange du klarer, selv om dette kanskje bare er to-tre reps. Da får du jo presset deg til den motstanden, og så kan du prøve å klare flere og flere for hver uke…
   Bulgarsk utfall med én hantel i hver hånd ja. Nå har jeg riktignok gått over til å ta det med stang, så da har jeg 50 kg på nakken/ryggen mens jeg tar det 😉 Skal prøve å øke til 55 kg neste uke (hvis jeg tør).

   • Maria sier:

    Tusen, tusen takk for svar, det setter jeg pris på! Varierer programmet hver 3.uke, men tipset om å legge på tyngre og ta så mange repitisjoner jeg klarer vil jeg gå for 😀 Treningen er jo tross alt et livslangt prosjekt 🙂 Smart å kjøre bulgarisk utfall med vektstang, det skal jeg prøve!

    DET KLARER DU, jeg har troen!

    God helg!

    • Kamilla K sier:

     Lykke til! 🙂 Jeg gjør det selv i hvert fall, og føler det funker. Man må jo bare prøve, hvis ikke blir man jo aldri sterkere 😛
     Bulgarsk splittbøy er bedre enn bulgarsk utfall, synes jeg. Du får prøve, og se hva du liker best 😉
     Takk! 😀
     God helg til deg

 16. Kristine sier:

  Du er så flott!!
  Og fytti, så sterk du er! Har sett på meg selv som relativt sterk med 70 i knebøy, og 45 i nedtrekk, men det er jo bare barnemat ifht deg!;)
  Kan du legge ut 3-splitten din? Trener nå en 4-splitt, men kunne godt tenkt meg å kjøre 3 økter istedet!

  Ha en super dag:)

  • Kamilla K sier:

   Takk for det! 🙂 Du er jo sterk da, det er kjempebra!
   Sjekk treningsoppsummeringene jeg legger ut på søndager, så ser du splitten ganske raskt 😉 Armer og bryst på mandag, ben på tirsdag, rygg og skuldre på torsdag. Også løper jeg når jeg føler for det 😉
   Ha en herlig dag, og helg!

 17. Guro Eriksen sier:

  Wow! Du har jo hatt en helt utrolig bra fremgang i styrken din, Kamilla! Kjempe bra 😀
  Dette var et veldig inspirerende innlegg om styrketrening. Og du viser andre at det faktisk er mulig å bli (mye) sterkere, samtidig som du ikke heller blir «stor», med mye og tung styrketrening.

 18. Kristine sier:

  Det skal jeg gjøre! Tror jeg skal teste den ut:)
  God helg!:)

 19. G sier:

  Du er jo bare SYKT sterk i beina!! Hva er favorittøvelsen for å trene glutes? :))

 20. Cecilie Maria sier:

  Du har gjort en HELT fantastisk innsats! You go girl!!! Fascinerende å se hvor mye tyngre du løfter nå! Wow!

 21. Mia sier:

  Hej Kamilla

  Jeg er fra Danmark, og læser din blog hver dag! Jeg synes dener rigtig god og inspirerende (Håber meget at du kan forså hvad jeg skriver!!!)
  Jeg tænkte på én ting: Hvor mange Kcal spiser du om dagen? Og cutter/bulker du i perioder?

  Mange hilsner og tak for en sød blog, Mia

  • Kamilla K sier:

   Hei! Tusen takk! Så hyggelig med en dansk leser 🙂
   Jeg vet ikke hvor mange kcal jeg spiser hver dag. Pleide å vite det før, men nå spiser jeg meg mett på sunn mat (mye egg, kylling, ost og grønnsaker), og det funker bra. Deffer/bulker aldri 😉
   Ha en fin helg, Mia! 🙂

 22. Tor-Arne sier:

  Herregud så brun jeg var på det bilde. Og så flink du er! Haha. :)))

 23. Luisa sier:

  Hurra for styrketrening <3 TAKKET VÆRE DEG fant jeg en av mitt livs største kjærligheter, nemlig styrketrening! Jeg elsker musklene mine hihi 🙂 Supert innlegg, de som ikke tror på oss kan bare ha det så godt.

 24. Andrea sier:

  Åh, det var akkurat den boosten jeg trengte for denne uken Kamilla! Tusen takk;)

 25. Marit sier:

  Fantastisk motiverende å lese! Kunne du ha skrevet et hvordan en typisk helkroppsøkt så ut for deg?

 26. lixil sier:

  Flink du er! Du har mye av æren for å ha inspirert meg til å starte med styrketrening, og jeg elsker det (selv om jeg foreløpig er en pingle)! Men, jeg har investert i noen personlig trener timer for å lære både teknikk og å pushe meg. Så jeg unngår skader eller å stå fast. Og han er fantastisk! Kjøpte egentlig bare 4 timer, men lurer på å fortsette å ha type en time hver 14 dag i noen måneder, bare så jeg blir helt trygg. For jeg er foreløpig pystete nok til at hvis jeg ikke vet hvordan en øvelse gjøres, så hopper jeg over og gjør noe annet. Og med min PT har jeg på tre uker lagt på 10 kg i benpress! Det er jeg litt stolt av 🙂
  Uansett, moro å lese bloggen din, og den motiverer mye!

  • Kamilla K sier:

   GLEDE PÅ JORD!!! Ååååå 😀 Tusen, tusen, tuuuuusen takk for at du valgte å dele! 😀 Jiiiho, dette er jo knallbra! Så flink du er! Vær stolt av deg selv! 🙂 🙂 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.