30 oktober 2012 -- 15:41

Sunn mat på skole og jobb er absolutt ikke vanskelig. Det viktigste, i mine øyne, er å ha et greit utvalg av beholdere, så kan man egentlig ha med seg det aller meste. Det jeg ville spist til lunsj hjemme, det tar jeg med meg. Bare fordi serveringen ikke blir like pen som en i skål eller på en tallerken, eller det kanskje ikke er helt normalt, er intet hinder. De i klassen min er vant til å se meg spise egg, for å si det sånn.

Størrelsen på mine matpakker varierer en del. Noen dager trenger jeg bare en lett lunsj, og andre dager pakker jeg både frokost og lunsj. Eller kanskje jeg skal sitte på biblioteket, og ikke aner hvor lenge jeg blir borte, da er det greit å være helgardert. Pleier uansett å gjøre det ganske enkelt, noe dere ser nedover her.

Laksesalat. En gjenganger her. Steker to laksefileter, og kutter opp det jeg finner i grønnsaksskuffen.

Også veldig standard. Kokte egg, pære, mandler og ost.

Egg, valnøtter, mandler og teposer.

Cottage cheese, tyrkisk yoghurt og frossen mango. Mangobitene tiner såklart, og gir fra seg en del saft med smak.

Tyrkisk yoghurt, solsikkekjerner, mandler og frosne bringebær.

Ovnsbakt pannekake! Dette bør dere lage. Lag pannekakerøre som dere ellers ville laget den, ha den i en ildfast form (enten smurt eller med bakepapir – sistnevnte er mest praktisk hvis du vil slippe å bruke tid på oppvask), og stek til den blir fin og fast. Tar vel 15-20 min om jeg ikke husker helt feil. Bare følg med. Og ha gjerne frosne blåbær i, så blir den ekstra saftig. Ha kaken i en boks, og kom deg av gårde.

Cottage cheese med skyr naturell og bringebær, kjørt i blenderen.

Egg, brødskiver med salat, salami, ost og paprika, og noen cherrytomater.

Gresskarballer, egg, nøtter, tomater og ost.

Egg, nøtter, minirundstykker, gulrøtter og ost.

Brødskivene og rundstykkene er lavkarbo, og eggene koker jeg i seks minutter. Sånn til info.

Av Kamilla | 20 Kommentarer »
 1. hasselby sier:

  Takk for inspirasjon – jeg er dårlig på å lage gode nistepakker, så dette innlegget trengte jeg! Det å spise en god lunsj i løpet av en skoledag hjelper virkelig på konsentrasjonen, så det er noe jeg bør bli bedre på. Foretrekker heller en salat eller et rundstykke med grønnsaker på framfor en skive med svett ost på.

  • Kamilla K sier:

   Hyggelig det settes pris på 🙂
   Ja, riktig mat har mye å si for resten av livet. Blant annet konsentrasjon, humør og energi.

 2. Helga sier:

  Så mange flotte bilder! Har kjøprt inn gresskarpuré på Jacobs nå, og klar til å lage disse ballene..

  Lurte forresten på hvilken pannekakeoppskrift du bruker? Regner jo med at det er lavkarbo? 🙂

  • Kamilla K sier:

   Jacobs<3 Du kjøpte pureen, og ikke pai-miksen, håper jeg?! 🙂 Forrige uke hadde de nemlig bare paimiksen stående, så jeg satte halve butikken (okei, tre ansatte da) i sving for å hente selve pureen 😆 SÅ mye godt du kan lage med pureen! Jeg har laget pannekaker, grøt, suppe, gresskarballer, hatt det i kyllingkjøttboller, kake... Ja, det går i det meste! 😀
   Du, jeg husker dessverre ikke hva jeg nøyaktig hva jeg brukte i den på bildet. Så lenge siden jeg lagde den, men vil anta at det var slik jeg ofte lager pannekaker: egg, vaniljeprotein eller bakepro, kokosmel, vann, kanel og sukrin. I tillegg tok jeg frosne blåbær i helt til slutt 😉 Enkelt, kjapt og godt!

   • Helga sier:

    Måtte dobbeltsjekke, og jeg tror jeg har kjøpt riktig 🙂 Gleder meg til å lage! Siden du skrev en dag her at «de smaker som kake», er de egentlig litt for søte? Skal man bruke mindre søtning om man spiser de til frokost?

    I dag har jeg forresten bakt tekakene/rundstykkene til Lena Beatrice – regner med du har vært innom bloggen hennes? De ble kjempegode, og var veldig lett å lage 🙂 Anbefales!

    • Kamilla K sier:

     Bra! 🙂 Gled deg! Jeg synes ikke de er for søte, men så har jeg aldri spist det til første måltid… Litt søtt til frokost er vel bare godt i ny og ne? 😉

     Ja, er stadig innom bloggen hennes! Mange gode refleksjoner og oppskrifter! 🙂

 3. Karoline sier:

  Fin inspirasjon til matpakker! Tror jeg må prøve å lage ovnsbakt pannekake til lunsj i morgen! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Håper det smaker! Stek den heller litt for kort enn litt for lenge, det er i hvert fall min preferanse. Så blir den deigete og god inni.

 4. Guro Eriksen sier:

  Takk nok en gang Kamilla, for at du inspirerer med slike mat-tips.
  Det med pannekaken i ovnen var utrolig genialt! Blir den sånn «luftig» som det ser ut til at den er(type mousse-aktig), eller er den mer fast, hvis du skjønner?

  • Kamilla K sier:

   Det er så koselig at noen setter pris på det 😉 Da blir det ekstra bryet med å ta bilder faktisk verdt det.
   Steketiden avgjør konsistensen. Har laget med begge resultatene som du beskriver, og foretrekker helt klart førstnevnte, noe som krever litt lavere temperatur i ovnen enn førstnevnte, og gjerne litt kortere steketid i tillegg. Liker at den blir bittelitt deigete i midten 🙂 Tørr pannekake er jo ikke særlig gøy.

 5. Cecilie Maria sier:

  Nam! Kokt egg er så godt! Og laksesalat… Og alt det andre! Hehe… Tipper det er en del som ser med store øyne på matpakken din, og skulle ønske den var deres!

 6. L sier:

  Åh, har laget ovnsbakt pannekake nå 🙂 Anbefaler deg å ta noen skiver banan de siste minuttene – det blir ekstra godt sammen med blåbæra!

 7. Astrid sier:

  JA til sunne matpakker som gjør godt for kroppen<3 Kan ikke forstå de som bruker tusenvis av kroner i kantinen på søppelmat. Fikk så lyst på egg nå, dumt jeg er tom for det. Urutinert!

 8. Silje sier:

  God morgen søta <3

  Fy fader da, så mye herlig mat det var her. . Jeg får virkelig vann i munnen her jeg sitter!! Ikke vanskelig å leve sunt når man kan spise så mye godt:)

  Ovnsbakte pannekaker pleier jeg også å lage, det er virkelig NAM. . Og det blir jeg aldri lei av faktisk (ok, kanskje en gang innimellom), men begynner fort å spise det igjen! Hehe.

  Og kjempesmart med sånne bokser, det skal jeg også kjøpe fler av. . Har ikke så stort utvalg som deg for å si det sånn:)

  Håper du får en flott onsdag!!

 9. Hei Kamilla ! Du er så utrolig inspirerende !!! Jeg blir så glad når jeg går innpå bloggen din. Jeg får alltid ny inpirasjon og motivasjon ! Du er topp 😀

 10. Luisa sier:

  Så herlig! Her var det mye som jeg liker, egg, ost, tomat, nøtter naaam <3 Du er så inspirerende Kamilla!

 11. Lene H sier:

  Sånn pannekake skal jeg jamen meg lage! 🙂

 12. Ida sier:

  Kjempe fint innlegg! jatakk til flere slike. jeg trenger sårt matpakkeinspo 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.